Kort geding over ‘Stal Hemmelhorst’
26-07-2017
BORNS PAARDENBEDRIJF ONGEWILD INZET CONFLICT TWEE RUSSEN

Kort geding over ‘Stal Hemmelhorst’

Bij de rechtbank in Almelo dient dinsdag 1 augustus een kort geding, waarin Hemmelhorst Equestrian Center aan de 5e Hemmelhorst in Borne een ongewilde hoofdrol speelt. Het voormalige sportpaardenbedrijf van Jan Boomkamp is de inzet van een conflict tussen twee Russen. De coöperatie Triple M van onder anderen Dimitri Madenov heeft beslag laten leggen op de opstallen, omdat ze daarmee denkt de puissant rijke zakenman Sergey Maslov ertoe te kunnen bewegen een volgens haar forse betalingsachterstand van ondertussen anderhalf miljoen euro te kunnen laten voldoen.

Maslov kocht begin vorig jaar Stal De Hemmelhorst van Boomkamp en droeg het financieel beheer en onderhoud van het uitstekend geoutilleerde complex en de verzorging van zijn paarden over aan Dimitri Madenov, vader van de talentvolle Maria Madenova. De jonge amazone reed vanuit de accommodatie op Twentse bodem concoursen over de hele wereld, onder meer als lid van de nationale Russische springequipe.

Paarden en trailer mee
Begin dit jaar ontstond een conflict tussen Maslov en Madenov, omdat de eigenaar van de ‘Hemmelhorst’ de medewerking van laatstgenoemde niet meer nodig achtte. Niet in het laatst omdat deze naar zijn mening veel te forse vergoedingen in rekening bracht voor de diensten die hij geacht werd te leveren, die ook nog eens vooral zijn in de springsport actieve dochter ten goede zouden zijn gekomen. Madenov vertrok met zijn familie naar Duitsland. Naar wordt aangenomen nam hij echter ook twaalf paarden en een grote paardentrailer mee bij zijn afscheid, omdat hij naar zijn mening nog een fors bedrag te vorderen zou hebben van Maslov. Die is naar zijn zeggen ernstig in gebreke gebleken, sinds hij in aanvaring kwam met de Russische autoriteiten, die hem ervan beschuldigen een miljard Russiche roebel te hebben doorgesluisd naar fictieve buitenlandse rekeningen en waarvoor hij in oktober 2016 werd opgepakt.

Madenov probeert nu de achterstallige betalingen te verhalen op Hemmelhorst Equestrian Cente BV, denkt advocaat Freerk Bleker, die ook Sergey Maslov in Nederland vertegenwoordigt. “Maslov participeert daar wel in, maar het vastgoed is onder Zwitserse directie officieel eigendom van een grote Luxemburgse holding. Hij zou daarom Maslov moeten dagvaarden in Rusland, maar probeert nu op deze manier verhaal te halen. Er is echter helemaal geen vordering op de stal in Borne en die is dus ook geen partij in dit geheel. Daarom hebben we het kort geding aangevraagd met het verzoek het beslag er af te halen. Tussen Maslov en Madenov zal ongetwijfeld nog een bodemprocedure volgen.”

Volgens Bleker is door Maslov aangifte gedaan van diefstal van de paarden en de grote vrachtwagentrailer, maar zijn deze nog altijd niet opgespoord.

Buiten het conflict
Na het vertrek van de familie Madenov uit Borne is het beheer van Hemmelhorst Equestrian Centre BV overgenomen door de Russische springruiter Vladimir Beletzky en algemeen manager Joyce Szozda van VB Horsemanagement BV. “Zij worden er nu op aangekeken, terwijl ze net als de vorige eigenaar Boomkamp volledig buiten dit conflict staan”, zegt Freek Bleker.

De advocaat kan overigens melden dat de bedrijfsvoering van Hemmelhorst Equestrian Center BV normaal doorgang vindt. “Het is wel heel vervelend omdat de kosten van onder meer de verzorging van de paarden gewoon door lopen en hun leveranciers moeten betalen, maar verder merkt in de praktijk niemand er iets van. Er is conservatoir beslag gelegd voorafgaand aan een procedure, zodat er verhaalmogelijkheden zijn als de eiser in het gelijk mocht worden gesteld. “Maar omdat er helemaal geen vordering op deze BV is, gaan we daartegen dus in verweer.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024