Seizoen voor Borhave alweer begonnen
02-08-2017
STERK GEWIJZIGDE SELECTIE GAAT VOOR PLEK BIJ EERSTE ZES

Seizoen voor Borhave alweer begonnen

Voor de handbalsters van Borhave is het nieuwe seizoen dinsdag alweer begonnen. Ze volgden in sporthal ’t Wooldrik hun eerste training van de jaargang 2017-2018 onder leiding van coach Rik Philips. Na het succesvolle debuut in de eredivisie is de doelstelling dit keer niet slechts handhaving op het hoogste niveau, maar jaagt de ploeg op een plek bij de eerste zes. In dat geval zou na de reguliere competitie de kampioenspoule zijn bereikt.

Dat is opmerkelijk, omdat Borhave fors gewijzigd aan het seizoen begint en het nog maar afwachten is in hoeverre de ploeg weer het hechte geheel kan vormen dat het in de afgelopen competitie was. Bovendien moet Borhave het nog een jaar stellen zonder Moud Vlaskamp, die na haar kruisbandoperatie een lange periode van herstel wacht. Bernice Hesselink revalideert al wat langer na een kruisbandreconstructie en wordt halverwege het seizoen terug verwacht. Net als Elke Peeters na een afgescheurde knieband. Die werd operatief weer aan haar knieschijf bevestigd, maar ook voor haar zal een rentree nog wel een halfjaar op zich laten wachten.

Rik Philips gaat er begrijpelijk van uit welke speelsters hij wel tot zijn beschikking heeft en is bepaald niet ontevreden met de selectie, waarmee hij aan het seizoen begint. “Ik ben absoluut heel tevreden met de nieuwelingen en benieuwd wat we kunnen brengen. Ik vind dat we moeten kijken of we een stapje verder kunnen komen dan in ons debuutjaar. Bij de top zes eindigen zou een mooi uitgangspunt zijn. Er zijn gelukkig ook nog mensen wel fit. Als het goed is, worden we in de loop van het seizoen alleen maar sterker als Bernice en Elke weer aansluiten.”

De komende weken zal zijn selectie steeds incompleet zijn, omdat er steeds wel een of meer speelsters nog van vakantie genieten. Rik Philips heeft echter nog even de tijd, want de competitie begint voor Borhave pas in het weekend van 23 en 24 september met een thuiswedstrijd tegen Venlo. (WP)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024