Joris Lentfert valt terug in NK
05-08-2017
TELEURSTELLEND RESULTAAT RACES OP PRACHTIG FRANS CIRCUIT

Joris Lentfert valt terug in NK

Voor motorcoureur Joris Lentfert wachtte afgelopen week een nieuwe uitdaging. Op het Franse circuit van Dijon-Prenois, een baan waar de meeste rijders nog nooit hadden gereden, stonden race 7 en 8 van het NK Supercup 600 op het programma. De eerste kennismaking van de Bornenaar liep uit op een teleurstellende resultaat. Door een elfde en veertiende plaats zakte hij naar de veertiende plek in het tussenklassement van het NK.

Door het bekijken van veel videobeelden en de dag vooraf het verkennen van de baan op de fiets, had Joris Lentfert een aardige indruk van de uitdagende baan, met een heel lang recht stuk en veel hoogteverschillen. Na een vrije training, die een vijftiende tijd opleverde, stelde de Bornenaar enthousiast vast: “wat een gave baan!”

In de eerste kwalificatie verbeterde Joris Lentfert direct zijn rondetijden en was hij constant in de top tien te vinden. Uiteindelijk was zijn tijd goed voor een voorlopige negende startplaats. Omdat het tijdens de tweede kwalificatie licht regende bleef het daar ook bij. Lentfert zette daarmee voor de vierde keer op rij de Eurol Ten Kate Honda op de derde startrij.

Te laat in de remmen
Joris Lentfert: “Ik was klaar voor de twee races op vrijdag. In de eerste ging ik redelijk van start, maar ik verkeek mij bij de eerste bocht en ging veel te laat in de remmen. Ik kwam in aanraking met Joël Wienen, waardoor hij ten val kwam. Dat was natuurlijk absoluut niet mijn bedoeling, dus daarvoor heb ik mijn excuses gemaakt. Ik kon zelf mijn motor wel overeind houden en vanaf ongeveer plaats zeventien moest ik mij weer naar voren werken. Dit lukte goed, maar meer dan een elfde plaats zat er niet in omdat vroegtijdig de rode vlag viel.”

De rondetijden van de eerste race gaven goede hoop voor een notering in de top tien van de tweede omloop. Joris Lentfert wilde beslist niet weer dezelfde fout maken in de eerste bocht. Het zorgde ervoor dat hij in de beginfase wat te voorzichtig was en plaatsen verloor. Hij had te laat het ritme te pakken en finishte op een teleurstellende veertiende positie.

Toch volop genoten
Joris Lentfert: “Er had in beide races veel meer ingezeten. Maar op de belangrijke momenten ging ik in de fout, waardoor ik er beide keren niet vanaf het begin goed bij zat. Vooraf had ik er veel meer van verwacht. Donderdag begon het nog goed, maar vrijdag was niet mijn dag. Toch heb ik deze dagen volop genoten. Het was super gaaf om twee dagen te rijden op deze uitdagende baan. Nu snel vooruit kijken, hard blijven werken en nooit opgeven! De volgende twee races zijn in Oschersleben in het weekend van 25 tot en met 27 augustus. Daar hebben we zeker nog wat recht te zetten.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024