Boris bijna op zijn plek
24 AUGUSTUS PLAATSING MAMMOET IN DE SCHOLTENSHOF

Boris bijna op zijn plek

Op donderdag 24 augustus krijgt het levensgrote beeld van mammoet Boris zijn definitieve plek in de Scholtenshof, het park achter het gemeentehuis. Onder veel belangstelling kwam het kunstwerk, naar een ontwerp van de Bornse kunstenaar Patrick Josso, op 11 mei al Borne binnengereden. Plaatsing in de Scholtenshof was echter nog niet mogelijk, omdat de gemeente ter gelegenheid van het kunstwerk besloot het park opnieuw in te richten. Boris moest even uit logeren in de leegstaande hal van Twence in Zenderen.

 

De werkzaamheden in het park zijn in augustus afgerond. Voor de Stichting Boris reden om contact te zoeken met de organisatie van de Melbuul’ndagen. Wat zou er nu voor Boris passender zijn dan een feestelijke plaatsing tijdens hét dorpsfeest van Borne? Het idee achter het kunstwerk is immers ook om een blijvende mascotte te worden voor heel Borne. En ‘heel Borne’ is op de been tijdens de Melbuul’ndagen, was de redenering van de Stichting Boris.

 

Spektakel

Op donderdag 24 augustus, de eerste dag van de Melbuul’ndagen zal om 17.00 uur het spectaculaire plaatsingsfeestje plaatsvinden in het park. Bedoeld voor de vele, vele sponsoren die het project mogelijk hebben gemaakt, maar zeker ook voor iedere inwoner van Borne! De mammoet zal met vereende krachten op zijn verse sokkel in het totaal vernieuwde park worden getild en ter plekke verankerd worden. Rob van Munster, bekend van de Boornse Noabers, praat op zijn geheel eigen wijze de feestelijkheden aan elkaar en er zouden zomaar eens een aantal holbewoners en een hunebed kunnen rondlopen. Een wat? Ja, een wandelend hunebed! Het belooft kortom een vrolijk en memorabel gebeuren te worden.

 

Iedereen is welkom om mee te vieren dat de spraakmakende vondst in 1996 van het uitzonderlijk complete skelet van een wolharige mammoet blijvend herinnerd zal worden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024