Nuttige tips van echte voetbalprofs
23-08-2017
HERACLES SLAAT DRIE DAGEN SOCCER CAMPS OP BIJ NEO

Nuttige tips van echte voetbalprofs

Voetbaltalentjes van zes tot en met vijftien jaar beleven van woensdag tot en met vrijdag drie mooie dagen tijdens de Heracles Soccer Camps op het hoofdterrein van NEO. Onder leiding van professionele trainers worden 47 jongens en meisjes van nuttige tips voorzien om betere voetballers te worden. Op de eerste dag waren twee spelers van de selectie van Heracles Almelo van de partij: Kristoffer Peterson en Niels Leemhuis. Ook Mark-Jan Fledderus, voormalig aanvoerder van de Almelose profclub en deze zomer vanwege blessureleed gestopt met voetballen, stond op het veld.

De tot de directie van Heracles toegetreden Fledderus (rechts in Oranje), vindt het belangrijk dat de club zich zoveel mogelijk bij amateurverenigingen laat zien. “Het is goed je betrokkenheid te laten zien en maatschappelijk wat te betekenen. Natuurlijk zoeken we daarin wel balans met de voorbereiding op een wedstrijd. Vandaag kan het om enkele spelers aanwezig te laten zijn, morgen moeten ze weer trainen bij de club om zich te prepareren voor de competitiewedstrijd tegen Excelsior van komend weekend.”

Bonuspunten
Met vier punten uit de zware twee duels tegen Ajax en Heerenveen kende Heracles een uitstekende seizoenstart. “Met een beetje geluk hadden we zelfs zes punten gehad, als we tegen Heerenveen ruim in blessuretijd geen doelpunt tegen hadden gekregen. Maar van dit begin hadden we eerlijk gezegd niet durven dromen. Het is nu zaak de bonuspunten die we hebben gehaald tegen Excelsior te verzilveren en ze niet weer in te leveren.”

Op het veld werkt Mark-Jan Fledderus samen met de oefenmeesters Nordin Azhimi (ON JO13), Yorick Deijk (SVVN JO19), Matthijs Rodijk (ON JO13) en Marc Meijer (DOS’37 JO17) diverse oefenvormen af. Projectleider Guido Ben Boubaker van Heracles Soccer Camps kijkt het met genoegen aan. “Heracles organiseert voetbaldagen om meer binding te krijgen met de clubs. Voor ons is het de eerste zomer dat we dit doen. We hebben in het voorjaar al drie middagen gehouden bij AVC Heracles, DOS’37 en TVC’28. Dit is ons derde camp na ON en Deto. Volgende week gaan we nog naar Juventa in Wierden.”
 

Hij prijst de medewerking van NEO. “Het is vooral leuk omdat NEO zelf deze activiteit heel goed heeft gepromoot. Er doen veel kinderen van de vereniging mee, maar de deelnemers komen verder uit heel Twente. En met dit weer is het natuurlijk super voor de kids.”

Plezier in het spelletje
Ook Mark-Jan Fledderus geniet. Een groepje van twaalf spelertjes krijgt hem maar moeilijk van de bal. “Het is gewoon hartstikke leuk om op deze manier met kinderen bezig te zijn. Ik train zelf de F1 van AVC Heracles, waar mijn zoontje in speelt. Die doet ook hier mee. Het gaat er vooral om dat ze plezier in het spelletje hebben. En dat lukt mooi.”

Vanaf een afstandje kijken enkele trouwe leden van NEO geamuseerd toe. Van onder de nieuwe overkapping waarmee het clubhuis onlangs werd verrijkt. Een cadeautje van de Stichting Promoting NEO. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020