Nuttige tips van echte voetbalprofs
23-08-2017
HERACLES SLAAT DRIE DAGEN SOCCER CAMPS OP BIJ NEO

Nuttige tips van echte voetbalprofs

Voetbaltalentjes van zes tot en met vijftien jaar beleven van woensdag tot en met vrijdag drie mooie dagen tijdens de Heracles Soccer Camps op het hoofdterrein van NEO. Onder leiding van professionele trainers worden 47 jongens en meisjes van nuttige tips voorzien om betere voetballers te worden. Op de eerste dag waren twee spelers van de selectie van Heracles Almelo van de partij: Kristoffer Peterson en Niels Leemhuis. Ook Mark-Jan Fledderus, voormalig aanvoerder van de Almelose profclub en deze zomer vanwege blessureleed gestopt met voetballen, stond op het veld.

De tot de directie van Heracles toegetreden Fledderus (rechts in Oranje), vindt het belangrijk dat de club zich zoveel mogelijk bij amateurverenigingen laat zien. “Het is goed je betrokkenheid te laten zien en maatschappelijk wat te betekenen. Natuurlijk zoeken we daarin wel balans met de voorbereiding op een wedstrijd. Vandaag kan het om enkele spelers aanwezig te laten zijn, morgen moeten ze weer trainen bij de club om zich te prepareren voor de competitiewedstrijd tegen Excelsior van komend weekend.”

Bonuspunten
Met vier punten uit de zware twee duels tegen Ajax en Heerenveen kende Heracles een uitstekende seizoenstart. “Met een beetje geluk hadden we zelfs zes punten gehad, als we tegen Heerenveen ruim in blessuretijd geen doelpunt tegen hadden gekregen. Maar van dit begin hadden we eerlijk gezegd niet durven dromen. Het is nu zaak de bonuspunten die we hebben gehaald tegen Excelsior te verzilveren en ze niet weer in te leveren.”

Op het veld werkt Mark-Jan Fledderus samen met de oefenmeesters Nordin Azhimi (ON JO13), Yorick Deijk (SVVN JO19), Matthijs Rodijk (ON JO13) en Marc Meijer (DOS’37 JO17) diverse oefenvormen af. Projectleider Guido Ben Boubaker van Heracles Soccer Camps kijkt het met genoegen aan. “Heracles organiseert voetbaldagen om meer binding te krijgen met de clubs. Voor ons is het de eerste zomer dat we dit doen. We hebben in het voorjaar al drie middagen gehouden bij AVC Heracles, DOS’37 en TVC’28. Dit is ons derde camp na ON en Deto. Volgende week gaan we nog naar Juventa in Wierden.”
 

Hij prijst de medewerking van NEO. “Het is vooral leuk omdat NEO zelf deze activiteit heel goed heeft gepromoot. Er doen veel kinderen van de vereniging mee, maar de deelnemers komen verder uit heel Twente. En met dit weer is het natuurlijk super voor de kids.”

Plezier in het spelletje
Ook Mark-Jan Fledderus geniet. Een groepje van twaalf spelertjes krijgt hem maar moeilijk van de bal. “Het is gewoon hartstikke leuk om op deze manier met kinderen bezig te zijn. Ik train zelf de F1 van AVC Heracles, waar mijn zoontje in speelt. Die doet ook hier mee. Het gaat er vooral om dat ze plezier in het spelletje hebben. En dat lukt mooi.”

Vanaf een afstandje kijken enkele trouwe leden van NEO geamuseerd toe. Van onder de nieuwe overkapping waarmee het clubhuis onlangs werd verrijkt. Een cadeautje van de Stichting Promoting NEO. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024