Breed lachende Sem is niet te houden
24-08-2017
LOOPFIETSRACE BLIJKT OPNIEUW SCHOT IN DE ROOS

Breed lachende Sem is niet te houden

Startnummer 36 heeft-ie en het startschot heeft nog amper geklonken of hij maakt zich los van de rest van het deelnemersveld. Met een grijns van oor tot oor op zijn gezicht. Hij voelt zich sterk en terecht. Sem Westerhuis is niet te houden in de eerste race van de Drie Biggetjes Loopfietsrace, waarmee de wielerronde van Borne wordt geopend. In zijn blauwe shirtje rept hij zich met zijn rappe beentjes aan beide kanten van zijn fietsje richting finish. Daar wachten een dikke kus, een mooie medaille en een heerlijk ijsje.

Achter Sem melden zich Lisa Kleerebezem en de pas driejarige Senn Hofkamp als naaste achtervolgers. In de tweede race ook al een superieure winnaar. Siem Steenhagen heeft omroeper Harry Middeljans op diens vraag vooraf al laten weten dat hij gaat winnen. En hij doet het nog ook. Ook Mats Groothuis en Sem Jonker hebben het nakijken.

Lust voor het oog
De loopfietsrace beleefde vorig jaar z’n première bij de Ronde van Borne en werd vorig jaar wegens succes herhaald. Het is een lust voor het oog. Vooraf dribbelen de kleintjes op hun stalen rosjes in een soort afgesloten rennerskwartier, in spanning wachtend op wat komen gaat. Eenmaal op straat worden ze vooraf gegaan door de speaker naar de startstreep begeleid. Met strakke koppies staan ze klaar, om vervolgens alles te geven op weg naar die bevrijdende finishlijn. Rennertjes in de dop, maar wie weet ooit op weg om de opvolger te worden van bijvoorbeeld Tom Dumoulin.

Bij de dikke bandenraces die erna volgen voor de wat oudere kinderen, zijn de contouren van het serieuze wielrennen al wat beter te zien.

Neem Tobias Landman (rechts), die als een volleerd routinier beide handen spreidt als hij na twee ronden als winnaar de meet passeert. Daan Bekhuis en Kick Duim bezetten de plekken twee en drie. Lynn Wanders, komt weliswaar als laatste over de streep, maar mag van rondemiss Talisa Wolters wel een mooie beker in ontvangst nemen als enige meisje in het gezelschap.

In de tegelijk gestarte andere categorie die twee rondjes moet afleggen, legt Quinten Gilde uit Hengelo een legertje Bornenaren zijn wil op. Van hen komt Wisse Tannemaat het dichtst bij hem in de buurt en wordt Stan Wiedemeijer derde.

In de jongste leeftijdsgroep heerst Borne wel. Jip Duim troeft Ruben Konink en Teun van Leeuwen af in de strijd om de podiumplaatsen. Maar zoals speaker Harry Middeljans al zei: iedereen die meedeed was een winnaar. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Scheidsrechter — 25 aug 2017
Maar... Sem is toch al vijf? (Was voor 3 en 4 jaar oud, he..)

Loopfietsen en dikke banden 2017


  Sportieve strijd en vooral plezier

  Woensdagmorgen trokken ruim 500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 naar de sportvelden...
  18-09-2019

  Mirjam Pol houdt zich prima staande

  Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
  16-09-2019

  Met bonzende harten op de Harley

  Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
  16-09-2019

  Fraaie opening Dexter Oude Egberink

  De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
  16-09-2019

  Borhave verliest van Handbal Venlo

  Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
  15-09-2019

  Jeugd vermaakt zich op NK Beach

  Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
  09-09-2019