Breed lachende Sem is niet te houden
24-08-2017
LOOPFIETSRACE BLIJKT OPNIEUW SCHOT IN DE ROOS

Breed lachende Sem is niet te houden

Startnummer 36 heeft-ie en het startschot heeft nog amper geklonken of hij maakt zich los van de rest van het deelnemersveld. Met een grijns van oor tot oor op zijn gezicht. Hij voelt zich sterk en terecht. Sem Westerhuis is niet te houden in de eerste race van de Drie Biggetjes Loopfietsrace, waarmee de wielerronde van Borne wordt geopend. In zijn blauwe shirtje rept hij zich met zijn rappe beentjes aan beide kanten van zijn fietsje richting finish. Daar wachten een dikke kus, een mooie medaille en een heerlijk ijsje.

Achter Sem melden zich Lisa Kleerebezem en de pas driejarige Senn Hofkamp als naaste achtervolgers. In de tweede race ook al een superieure winnaar. Siem Steenhagen heeft omroeper Harry Middeljans op diens vraag vooraf al laten weten dat hij gaat winnen. En hij doet het nog ook. Ook Mats Groothuis en Sem Jonker hebben het nakijken.

Lust voor het oog
De loopfietsrace beleefde vorig jaar z’n première bij de Ronde van Borne en werd vorig jaar wegens succes herhaald. Het is een lust voor het oog. Vooraf dribbelen de kleintjes op hun stalen rosjes in een soort afgesloten rennerskwartier, in spanning wachtend op wat komen gaat. Eenmaal op straat worden ze vooraf gegaan door de speaker naar de startstreep begeleid. Met strakke koppies staan ze klaar, om vervolgens alles te geven op weg naar die bevrijdende finishlijn. Rennertjes in de dop, maar wie weet ooit op weg om de opvolger te worden van bijvoorbeeld Tom Dumoulin.

Bij de dikke bandenraces die erna volgen voor de wat oudere kinderen, zijn de contouren van het serieuze wielrennen al wat beter te zien.

Neem Tobias Landman (rechts), die als een volleerd routinier beide handen spreidt als hij na twee ronden als winnaar de meet passeert. Daan Bekhuis en Kick Duim bezetten de plekken twee en drie. Lynn Wanders, komt weliswaar als laatste over de streep, maar mag van rondemiss Talisa Wolters wel een mooie beker in ontvangst nemen als enige meisje in het gezelschap.

In de tegelijk gestarte andere categorie die twee rondjes moet afleggen, legt Quinten Gilde uit Hengelo een legertje Bornenaren zijn wil op. Van hen komt Wisse Tannemaat het dichtst bij hem in de buurt en wordt Stan Wiedemeijer derde.

In de jongste leeftijdsgroep heerst Borne wel. Jip Duim troeft Ruben Konink en Teun van Leeuwen af in de strijd om de podiumplaatsen. Maar zoals speaker Harry Middeljans al zei: iedereen die meedeed was een winnaar. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Scheidsrechter — 25 aug 2017
Maar... Sem is toch al vijf? (Was voor 3 en 4 jaar oud, he..)

Loopfietsen en dikke banden 2017


    BZSV pakt punt in spectaculair duel

    Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
    15-04-2024

    NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

    Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
    15-04-2024

    Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

    ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
    12-04-2024

    BZSV kansloos tegen SV Almelo

    Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
    08-04-2024

    NEO wint in en tegen Dalfsen

    NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
    08-04-2024

    Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

    Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
    04-04-2024