Lars Bekhuis heeft 'wonderbenen'
25-08-2017
COUREUR UIT BORNE HELPT PLOEGGENOOT LEIDERSTRUI VERDEDIGEN

Lars Bekhuis heeft 'wonderbenen'

Voor de neutrale toeschouwer van de Ronde van Borne zal hij niet echt zijn opgevallen. Lars Bekhuis (midden op foto boven) draaide zijn rondjes min of meer in de anonimiteit. Toch speelde de Bornenaar een cruciale rol in de wedstrijd voor elite-mannen, beloften en amateurs. Als meesterknecht zorgde hij er mede voor dat zijn ploeggenoot Rens Moorman opnieuw de leiderstrui mocht aantrekken in het klassement om de Viro Criterium Cup bij de amateurs. “Ik had vandaag wonderbenen. Supergaaf.”

Voor de eerstejaars amateur was het een feest om mee te doen aan de Ronde van Borne. “Vorig jaar heb ik hier gekeken en ik wist daarom dat dit voor mij de zwaarste wedstrijd van het seizoen zou worden. Het was voor mij pas de vierde race met elites en semiprofs. Maar het was geweldig om juist vandaag de beste benen van het seizoen te hebben. Zeventig minuten koersen met een gemiddelde van 43,5 kilometer per uur. Supermooi dit.”

De vraag of rijden in eigen woonplaats nog een bijzonder tintje aan zijn prestatie gaf, was in feite overbodig. “Tuurlijk man, steeds als ik langs kwam zag ik mijn kameraden. Mijn schoonouders komen uit Borne. Mijn ouders konden er jammer genoeg niet bij zijn, die zitten in Italië, maar ik ga ze straks wel bellen.”

Niet voor eigen kansen
De 28-jarige Lars Bekhuis reed enkele malen aardig voorin mee. “Maar dat was vooral om de kansen van Rens te verdedigen. Hij gaat voor het klassement, dan offer je je graag op. Ik ben niet voor mijn eigen kansen gegaan. Ik ben hartstikke blij voor Rens dat hij de leiderstrui heeft gehouden.”

Lars Bekhuis is nog niet zo lang wielrenner. “Ik heb jarenlang gevoetbald bij Stevo in Geesteren en ben drie jaar geleden verhuisd naar Borne. Eerlijk gezegd ben ik te laat met wielrennen begonnen.”

De Ronde van Borne werd gewonnen door Peter Schulting, voor diens ploeggenoot Joy van Rhee. Schulling nam met zijn zege in de topcategorie ook de leiderstrui over van Wim Kleiman die de eerste rit in Markelo op zijn naam had geschreven. Het duo sloopte in de finale de moedige Jelle Wolsink, die met al zijn strijdlust moest buigen voor een staaltje ploegentactiek nadat de drie zich royaal hadden losgemaakt van de concurrentie. Vergelijkbaar met de strijdwijze waarmee Lars Bekhuis ploegmakker Rens Moorman uit Ootmarsum, wiens ouders een Borns verleden hebben, in het zadel hielp.

Voor de tweede Bornse deelnemer Tom Kaal (rechts) lag het tempo van de toppers te hoog. Kaal verdiende echter wederom veel respect voor zijn doorzettingsvermogen.

Paulien Koster snelste bij vrouwen
Bij de dames, die voor het eerst actief waren in Borne, zegevierde Paulien Koster. Ze koos voor een vroege vlucht, werd achterhaald, maar was uiteindelijk toch succesvol met een knappe solo. Danique Braam nam als nummer twee de leiding in het klassement om de Viro Cup, Annet Pit pakte de derde plek.

De competitie om de Viro Criterium Cups wordt zondag voortgezet in Oldenzaal en zaterdag 2 september afgesloten in Goor. (WP)

Voor uitslagen en standen, zie www.criteriumcuptwente.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Ronde van Borne 2017


  Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit

  Komende vrijdag, 29 januari, is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse Korfbal Club...
  25-01-2021

  Brons voor Joy Beune tijdens World Cup

  Tijdens de eerste serie World Cup-wedstrijden in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune...
  24-01-2021

  Dames Apollo 8 verstevigen koppositie

  Apollo 8 begon in sporthal De Veste stroef aan de wedstrijd tegen Set Up’65 uit Ootmarsum....
  24-01-2021

  Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

  Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
  17-01-2021

  Joy Beune vijfde op EK in Thialf

  Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
  17-01-2021

  Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

  Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
  11-01-2021