Het sporthart van Ingrid Prigge bloedt
27-08-2017
OPBRENGST JEUGDSPORTFONDS VERZACHT PIJN DISKWALIFICATIE

Het sporthart van Ingrid Prigge bloedt

Het sporthart van Ingrid Prigge bloedde zaterdag na haar deelname aan de Run Bike Run Borne. Pas nadat ze na een uur, veertig minuten en 44 seconden de finish als veruit snelste Bornse vrouw was gepasseerd, kreeg ze te horen dat ze was gediskwalificeerd omdat ze bij het begin van het fietsgedeelte de regels niet zou hebben opgevolgd. Omdat Ingrid Prigge de uitsluiting volkomen ten onrechte vond, voelde het als een vernedering. Haar gemoed werd uiteindelijk nog enigszins opgefleurd, omdat ze als ambassadrice 600 euro mag overmaken op de rekening van de Stichting Jeugdsportfonds Hengelo-Borne.

“Mensen die me kennen weten dat dit mijn sporthart heel veel pijn doet”, reageert ze een dag later na het verwijderen van haar naam uit de uitslag. “Dit is precies wat ik als sportvrouw nooit heb gewild. De diskwalificatie berust volgens mij op één groot misverstand. Ik was nota bene pas een kilometer op weg met de fiets en kan die gasten helemaal niet bijhouden. Ik heb absoluut niet gestayerd, zoals het jurylid me verweet. Ik had een tijdstraf kennelijk eerder moeten uitzitten dan ik dacht.”

Misschien verkeerd begrepen
Ingrid Prigge, boegbeeld van sportiviteit, realiseert zich dat ze wellicht zelf niet optimaal op de hoogte was van de regels. “Misschien heb ik zelf ook wel iets verkeerd begrepen en zal het ook wel een fout van mezelf zijn. Ik verwijt daarom niemand iets en geef alleen aan wat het met mijn sporthart doet, niet met mijn andere hart. Ik weet in elk geval van mezelf dat ik me nooit bewust onsportief gedraag. Ik zit op de scheidslijn van topsport naar recreatief sporten en vind het vreselijk dat me dit nu nog moet overkomen.”

Met haar tijd bleef ze Sjhadré Olij, nu de snelste Bornse, ruim een kwartier voor. “Als ik het iemand gun dat ze Borns kampioene is geworden, is het Sjhadré wel”, neemt Ingrid Prigge haar opvolgster niets kwalijk. Sjhadré Olij laat op haar beurt weten Ingrid Prigge ‘nog altijd de nummer één’ te vinden.

Smet op perfecte dag
Voorzitter Maarten van Bree van de organisatie van de Run Bike Run (links op foto hierboven) erkent best met de uitsluiting van Ingrid Prigge in z’n maag te zitten. “Het was echt een smet op een verder perfecte dag. Het is doodzonde dat dit uitgerekend Ingrid overkomt, die nota bene nog het startschot heeft gelost van de jeugdwedstrijd. Als organisatie staan we echter buiten dit besluit, dat is aan de jury van de Nederlandse Triathlonbond. Er kan zich een situatie voordoen dat je onbedoeld of naar eigen idee niet stayert, maar dit volgens de regels wel zo kan worden uitgelegd.”

Van Bree besluit: “Ik ga ervan uit dat ook de jury, met allemaal goedwillende mensen, naar eer en geweten gehandeld heeft. Ingrid had kennelijk al aan het eind van de eerste ronde haar straf moeten uitzitten en toen ze er in de tweede ronde naar vroeg, hoefde het dus niet meer. Het was een heel vervelende samenloop van omstandigheden, omdat twee mensen elkaar niet goed begrepen hebben. Omdat we Ingrid kennen als een groot sportvrouw vinden we het echt heel vervelend en balen we ook heel erg van de situatie. Daarom hebben we haar na afloop ook een bloemetje gegeven. Namens de organisatie.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024