Joris Lentfert: beste resultaat ooit
01-09-2017
VIJFDE PLAATS IN OSCHERSLEBEN BRENGT COUREUR TERUG IN TOP TIEN

Joris Lentfert: beste resultaat ooit

Joris Lentfert boekte afgelopen weekend in het Duitse Oschersleben zijn beste resultaat ooit in het NK SuperCup 600. De motorcoureur uit Borne eindigde na een achtste plaats op zaterdag een dag later als vijfde op de baan waar zijn vorige race uitliep op een grote teleurstelling. Na tien races heeft hij zijn plek in de top tien van het klassement heroverd.

In de vrije trainingen had Joris Lentfert meteen het goede gevoel te pakken en dat was te zien aan de rondetijden. Hij verbeterde zich constant en sloot de eerste dag met een tevreden gevoel af. Een dag later reed Lentfert in de kwalificatie een aantal snelle ronden, wat resulteerde in een voorlopige zevende startplaats. In de tweede kwalificatie kwam hij moeilijk in het ritme en vervolgens werd de sessie ook nog eens onderbroken met een rode vlag.
Nadat de kwalificatie was hervat, reed Joris Lentfert al in de eerste ronde een persoonlijk record, waarmee hij de zevende startplek behield.

Niet juiste gevoel
Het intensief oefenen van de start, die dit seizoen nog niet vlekkeloos verliep, wierp in de eerste race meteen vruchten af. Joris Lentfert moest weliswaar even het gaspedaal loslaten voor de rijder voor hem, maar de verloren plaatsen maakte hij al in de eerste bocht aardig goed. Net als in de tweede kwalificatie kwam hij echter ook nu moeilijk in het ritme. Tegen het eind van de race zag het er beter uit en uiteindelijk kwam hij op een mooie achtste plaats over de finish. Joris Lentfert gaf echter aan dat er veel meer in had gezeten en dat hij geen moment het juiste gevoel te pakken had.

Na het analyseren van de eerste wedstrijd werd gekozen voor een ander type achterband. Opnieuw kende de Bornenaar een goede start, maar al na één ronde werd de race stilgelegd met een rode vlag. Bij de herstart kwam hij weer goed van zijn plek en al in de tweede ronde reed hij een nieuwe persoonlijke toptijd van 1.31,2. Helaas werd ook deze race beëindigd met een rode vlag. Het resulteerde voor Joris Lentfert echter in een prachtige vijfde plaats, zijn beste resultaat ooit in deze klasse.

Constant progressie
Joris Lentfert: “De vorige keer op Oschersleben crashte ik in beide races en gingen we naar huis met nul punten. Nu behaal ik mijn beste resultaat in de NK SuperCup 600 en ook met mijn beste rondetijd ben ik zeer tevreden. We zaten dichter bij de kop dan ooit. Dat voelt als loon naar hard werken. De eerste jaren op een Supersport-machine waren voor mij moeilijk, maar ik heb nooit opgegeven. Begin dit jaar bleek al dat we een serieuze stap hadden gezet. We blijven constant progressie boeken. Ik ben hartstikke blij dat het team en mijn sponsoren er net als ik altijd in zijn blijven geloven.”

Joris Lentfert is nu tiende in de strijd om het Nederlands kampioenschap met nog drie races te gaan. De volgende race wordt verreden op het TT-circuit van Assen op 23 september.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024