Oonksweg dicht? Nee, tenzij…
ONDERNEMERS MOLENKAMP SLUITEN DE RIJEN

Oonksweg dicht? Nee, tenzij…

Bijna dertig ondernemers van industrieterrein Molenkamp staken maandagavond de koppen nog eens bij elkaar. Ze inventariseerden op initiatief van de Bundeling Bornse Ondernemers of het nog zinvol is het besluit van het College van B & W te bestrijden dat behalve uit het aanleggen van de Gemeentelijke Verbindingsweg voorziet in het sluiten van de spoorwegovergang aan de Oonksweg. Ze waren het bijna unaniem eens dat het laatste plan, als het al door moet gaan, dit alleen mag bij een volwaardige alternatieve ontsluiting van De Molenkamp. En daarvan is volgens hen nog geen sprake.

Op 3 oktober moet de gemeenteraad zich uitspreken over het besluit van het college en vóór die datum wil een maandag vanuit de bij Gebr. Ezendam aan de Hanzestraat verzamelde groep ondernemers samengesteld kwartet in overleg met raadsleden om nog te redden wat er voor hen te redden valt.

Behoorlijk gepiepeld
“Die waardige ontsluiting is ons al vanaf het begin beloofd”, viel onder meer op te tekenen tijdens de bijeenkomst, waarin zoals verwacht ook emoties kwamen bovendrijven. “Daar moeten we het college aan houden.”
We worden gewoon geflest”, vond een ander. “Je koopt grond met aansluiting richting snelweg, maar in plaats daarvan sluiten ze ons nu op. En ondertussen zijn tonnen uitgegeven om zichzelf een alibi te bezorgen.”
Een derde: “Langzamerhand voel ik me behoorlijk gepiepeld.”

Neuzen gerecht
De neuzen werden uiteindelijk gerecht. Molenkamp wil als collectief in gesprek met de raad en Eric ten Berge, Jan Ezendam, Hugo Jonge Poerink en Bertus Vredeveld bleken bereid dat samen met BBO-vertegenwoordigers Ryan ter Bals en Lex Nijhuis in vooruitgeschoven posities te doen. De inzet is helder: de Oonksweg mag pas dicht, als de toegezegde ‘volwaardige ontsluiting’ er komt. Een massale handtekeningenactie volgt ter ondersteuning. (WP/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Siny Boer — 06 sep 2017
Hoeveel inwoners van Borne profiteren er eigenlijk van de aan te leggen verbindingsweg? Ze moeten er wel jarenlang extra ozb voor betalen!

Prorail betaalt ook mee mits de spoorwegovergang in de Oonksweg dicht gaat. Hoe minder gelijkvloerse overgangen, hoe lager hun onderhoudskosten. Het Bornse gemeentebestuur zwicht voor de pot geld van ProRail om er een "tunnelvisie" door te drukken die gebaseerd is op een achterhaald verkeersplan. Er zijn betere mogelijkheden om de kleine knelpunten in de verkeersafwikkeling van de Oonksweg op te lossen!

Vast wel. Ezendam wil gezien en bereikt worden aan de rand van de Molenkamp. Niets mis mee toch? Kies maar waar.
Joop — 05 sep 2017
Goed plan een volwaardige aansluiting van de Molenkamp op de Westelijke Randweg, zoals ook is voorgesteld door de projectgroep.

Voor o.a. de bedrijven zoals Vorgers en Vredeveld is een vlotte bereikbaarheid van de Randweg essentieel

Een volwaardige aansluiting op de Westelijke Randweg betekent het doortrekken van de Hanzestraat en aansluiten op deze Randweg en een geheel of gedeeltelijk doorsnijding van het huidige Ezendam terrein (voormalig Bouwhof).

Bouwhof ging in 2012 failliet en werd in 2013 gekocht door de firma Ezendam.

De plannnen voor de Randweg waren toen (in 2013) al op hoofdlijnen duidelijk, namelijk om het bedrijventerrein heen, met als ontsluiting het verlengde van de Hanzestraat.

Desondanks heeft de firma Ezendam het pand aangekocht.

Het verbaasd mij dan nu ook dat de firma Ezendam nu het hoogste woord voert hierin.

Of zit daar meer achter ......?
Tunnelvisie — 05 sep 2017
De GVW is best OK voor de korte termijn. Die tunnel ligt daar gewoon niet goed en blokkeert teveel voor de inwoners.
Paul Cohn — 05 sep 2017
150 j létterlijk geen cént investeren in ongehinderde spoorpassages en dan op een schimmige namiddag besluiten ondernemers op te hokken, burgers monddood te maken en 'n paar miljoen óver de balk en ónder de Zenderse Es te gooien (weet je nog wel Herman, die caravan daar bij hoog water in Borne?)

Wat wil 'n gemeente nu óndemocratisch bereiken dat via de democratische weg in anderhalve eeuw tot op heden niet te bereiken viel? www.g1000borne.nl/2017/05/08/borneboeit-stelde-onze-organisatie-kritische-vragen/

www.youtube.com/watch?v=TJHcltud40g

Een interieur moodboard maken doe je zo!

ADVERTORIAL • Heb je plannen voor een nieuw interieur? Dan is het samenstellen van een...
19-09-2019

Alle spoorwegovergangen dicht

Door een grote wisselstoring zijn er problemen op het spoor. De gemeente Borne meldt om 17.45...
18-09-2019

Vrijwilligers maken Borne zaterdag schoner

Zoals bekend staat Borne komende zaterdagmiddag 21 september in het teken van World Cleanup Day,...
17-09-2019

Aanrijding op Azelosestraat

Zaterdagavond vond er op de Azelosestraat, ter hoogte van de Twickelerblokweg, een aanrijding...
14-09-2019

Bijdrage voor Fairtrade, Aveleijn en Smash

Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het...
14-09-2019

Een Jeu de Boules baan voor Sancta Maria

Welbions bestaat dit jaar tien jaar en een van de rechtsvoorgangers van de woningcorporatie zou...
14-09-2019