Marco Borsato steunt Kirsten’s Kopgroep
VOOR DE DERDE KEER NAAR MONT VENTOUX VOOR HERSENTUMORENFONDS

Marco Borsato steunt Kirsten’s Kopgroep

Voor het derde opeenvolgende jaar maakt Kirsten’s Kopgroep zich op voor de klim naar de top van de gevreesde kale Tourberg Mont Ventoux. Verzekerd van de steun van een tweetal bekende Nederlanders. Zanger Marco Borsato en actrice Loes Haverkort stuurden be- en aanmoedigende video’s naar Kirsten ten Thije, die in november 2014 op 34-jarige leeftijd de boodschap kreeg dat in haar hoofd een ongeneeslijke hersentumor was aangetroffen.

Loes Haverkort was in Wierden een klasgenootje van Kirsten ten Thije. “We hebben altijd een beetje contact gehouden.” Marco Borsato werd tot zijn video aangespoord door de Twentse zangeres Lisan Bekhuis, die enkele jaren geleden in zijn team zat bij The Voice of Holland en onlangs ook optrad tijdens het Kop Event in de Bornsche Maten. “Geweldig dat ze ons op deze manier meehelpen”, vindt Kirsten.

Lopend naar de top
Al vrij kort nadat de eerste klap van de onheilstijding was verwerkt, besloten Kirsten ten Thije en haar man Job de strijd tegen hersentumoren aan te gaan. Kirsten’s Kopgroep werd opgericht met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor het gevecht tegen de ziekte. In 2015 was ze nog toeschouwer, een jaar later trok ze zelf de wandelschoenen aan en bereikte ze met een groep vriendinnen lopend de top van de 1912 meter hoge Mont Ventoux in de Vaucluse. En vrijdag gaat ze op herhaling.

Van het gezelschap van Kirsten’s Kopgroep wagen dit keer zeven mannen zich aan de tocht per fiets, acht vrouwen gaan samen met een jongen van tien wandelend richting finish. “Die dagen in Frankrijk zijn een heel bijzondere gewaarwording en hebben voor ons erg veel betekenis. We voelen ons er hartstikke thuis, maar het is ook de tijd om weer even stil te staan bij wat ons en anderen is overkomen. We zitten dit keer op de camping in Bedoin, dicht bij de start en waar het allemaal een beetje gebeurt.”

Al 28.000 euro
De teller van de bijdragen van de deelnemers van Kirsten’s Kopgroep aan het Hersentumorenfonds staat voor dit jaar ondertussen al op 28.000 euro. “Daar heeft ons Kop Event in de Bornsche Maten op 15 juli in heel belangrijke mate aan bijgedragen.”

Op de foto boven vanaf links Huib Schukkert, Job en Kirsten ten Thije, Corine Munsterhuis, Maroesja Swart en Niki Dolstra vlak voor hun vertrek naar Frankrijk.
Op de onderste foto Kirsten en Job ten Thije in 2015 op de top van de Mont Ventoux met hun dochters Nova en Puck. (WP)

Video Marco Borsato
Video Loes Haverkort

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024