Scholieren oefenen Estafette Run
06-09-2017
TRAINERS TV TRIOS MAKEN KINDEREN BEKEND MET HET HARDLOPEN

Scholieren oefenen Estafette Run

De grasvelden rond de Stroom Esch-vijver zijn de drie woensdagen voorafgaand aan de Estafette Run op zondag 24 september het terrein van basisscholieren. Leden van Triatlonvereniging Trios geven hier een hardloopclinic aan de kinderen uit groep 7 en 8. Niet alleen om bekendheid aan de Estafette Run te geven, maar ook om de kinderen meer bekend te maken met het hardlopen.


Verdeeld over drie ochtenden volgen vijfhonderd kinderen de clinic. Deze woensdagochtend is de eerste. Een handvol leden van TV Trios geeft de trainingen en start met een warming-up. Na wat rekken en strekken om het lichaam los te krijgen volgen enkele spierversterkende oefeningen. Terwijl een groep kinderen de rug- en buikspieren traint, geven een paar verbaasd aan: “Dat is toch helemaal niet nodig om te kunnen hardlopen?”

Trainer Henk Passies legt uit dat sterke rug- en buikspieren wel degelijk nodig zijn voor het hardlopen en dat je later minder last hebt van rugklachten als je die nu al goed traint. “Ik neem graag even tijd om het de kinderen uit te leggen. Als ze weten waarom, is de motivatie om het te doen veel groter”, zegt hij.
 

Rondje om de vijver
De kinderen krijgen ook een loopscholing, waarbij ze in rijen staan opgesteld. De trainers proberen de kinderen een goede looptechniek aan te leren. “Vervolgens doen we een kleine estafette om ze wat competitiever te maken en ze te laten oefenen met het overgeven van het estafettestokje. Ten slotte rennen ze een rondje om de vijver, dat doen ze ook tijdens de Estafette Run”, vertelt Henk Passies.


De wedstrijd op zondag 24 september is niet verplicht voor de leerlingen, ongeveer de helft doet mee. “Door deze clinics melden wel meer kinderen zich aan”, meent Passies. “We maken ze bekend met het hardlopen, we dagen ze uit. Bovendien steken ze elkaar aan en doen ze in groepjes mee. De clinics geven bovendien publiciteit aan de wedstrijd. En het is voor ons hartstikke leuk om met ze te werken. Veel kinderen sporten al, maar sommigen niet en met deze clinic bereiken we ook hen. We halen ze achter de schoolbank en de computer vandaan en brengen ze in contact met deze sport.”
 

Leren doorzetten
Amy (9 jaar) en Rosalie (10 jaar) van basisschool Beekpark en Sem (12 jaar) van de Jan Ligthartschool hebben de clinic woensdag 6 september gevolgd. “Het is heel leuk om met school aan zoiets mee te doen”, vindt Amy. “Het is goed voor je conditie en ik vind het gezellig om met z’n allen bezig te zijn.” Klasgenoot Rosalie voegt toe: “Ik heb hier geleerd dat rennen best leuk kan zijn.” En ook Sem heeft iets waardevols geleerd deze ochtend: “Aan het einde van het rondje om de vijver rennen voelde ik mijn benen haast niet meer. Maar ik heb hier vanochtend geleerd om toch door te zetten en dus ben ik doorgegaan.”

Hij kwam als één van de eersten over de streep. Vorig jaar werd hij tijdens de Estafette Run derde met zijn team. “We doen weer mee en gaan proberen dit keer eerste te worden!” (DM/DWvB)

Foto's © Diana Maatjes/De Week van Borne

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024