Trots en emotie op de Mont Ventoux
KIRSTEN’S KOPGROEP VOOR DERDE KEER NAAR TOP TOURCOL VOOR HERSENTUMORFONDS

Trots en emotie op de Mont Ventoux

Trots en emotioneel waren ze, de leden van Kirsten’s Kopgroep en hun begeleiders nadat ze vorige week vrijdag te voet of op de fiets met succes de klim naar de befaamde Tourreus Mont Ventoux in Frankrijk hadden bedwongen. Allemaal voor het goede doel, de Stichting Hersentumorfonds, dat ongeveer 30.000 euro van Kirsten’s Kopgroep tegemoet mag zien.

Voor het derde jaar op rij was de Bornse afvaardiging van de partij, nadat bij ‘naamgeefster’ Kirsten ten Thije in november 2014 zich bij een onderzoek een kwaadaardige en ongeneeslijke hersentumor openbaarde. Haar man Job beklom de Mont Ventoux vorige week twee keer, van verschillende kanten.

“Elk jaar is het toch weer anders. De eerste keer waren we met een grote groep van tussen de vijftig en zestig man, vorig jaar was het een intiem groepje van zeven personen. Nu zaten we met in totaal dertig mensen op de camping aan de voet van de Ventoux. Daar waren ook alle briefings en dan krijg je vanzelf weer van alles mee. Het zet je weer met beide benen op de grond. Mensen die vorig jaar nog meededen zijn ondertussen overleden. Het is altijd weer heftig. Maar op de dag van de klim is het één feestje. Het is zwaar, maar iedereen helpt elkaar en iedereen komt boven.”

Job ten Thije vervolgt: “We hebben dit keer ontzettend veel geluk gehad met het weer. Op donderdag was het niet best en op zaterdag was het helemaal bar en boos, toen zat alles dicht. Maar op vrijdag was het stralend weer en hebben we allemaal na onze inspanning heerlijk in het zonnetje gezeten.”

De klim naar de top van de gevreesde Tourreus, waar in de Engelsman Tommy Simpson het leven liet, maakte opnieuw veel indruk. Ook op Corine Munsterhuis die voor de eerste keer deel uitmaakte van de groep. “Van tevoren weet je eigenlijk niet goed wat je te wachten staat, maar het is best een pittige tocht. In het begin denk je nog dat het wel meevalt, omdat je bij wijze van spreken het eindpunt ziet. Maar als je eenmaal het bos ingaat, is het continu heel steil. En kom je het bos uit, dan zit je op een kale berg en denk je dat je er bijna bent. Dan komen er echter nog heel veel bochten en de laatste twee kilometer begin je echt alles te voelen.”

En daar komen dan ook nog eens de emoties bij. “Als je de verhalen hoort van drie jaar geleden. Toen waren er mensen bij die nu heel ziek zijn, dat grijpt je wel aan natuurlijk. Het is best wel een ding en heeft heel veel impact. Je bent er natuurlijk wel voor een bepaald doel en dat wil je ook bereiken.”

Samen met Simone Roetenberg, Maroesja Swart en Kirsten ten Thije werden de ruim 21 kilometer naar de top op 1912 meter hoogte volbracht in slechts vijf uur en een kwartier. Na twee kilometer splitste het kwartet zich af van de iets minder rappe andere vijf lopers met in hun midden de pas tienjarige ‘benjamin’ Joppe Platvoet.

Kirsten’s Kopgroep bestond dit keer uit de lopers Lisan Bekhuis, Mariëlle Bergmans, Corine Munsterhuis, Corine, Joppe en Pien Platvoet, Simone Roetenberg, Maroesja Swart en Kirsten ten Thije. Als fietsers gingen naar boven: Bob Bergmans, Iwan Leeuw, Bas Pietersen, Rik Platvoet, Pieter Jan Roetenberg, Huib Schukkert en Job ten Thije. Van het zevental reed Bas Pietersen zelfs tot drie keer fietsend richting top. (WP)

Op de foto boven passeren vanaf links Simone Roetenberg, Corine Munsterhuis, Kirsten ten Thije en Maroesja Swart en Kirsten ten Thije de finish op de Mont Ventoux.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Kirsten’s Kopgroep op Mont Ventoux 2017


  Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

  Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
  29-11-2020

  Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

  Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
  26-11-2020

  Marith Breuker 600ste Smash-lid

  Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
  16-11-2020

  Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

  ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
  09-11-2020

  Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

  Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
  08-11-2020

  Geen Sportgala Borne 2020

  Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
  29-10-2020