Op zoek naar iKKi in het Kulturhus
KINDEREN MET PRENTENBOEKEN OP ONTDEKKINGSREIS NAAR ZICHZELF

Op zoek naar iKKi in het Kulturhus

ADVERTORIAL. In samenwerking met de bibliotheek van het Kulturhus Borne biedt iKKinderyoga vanaf woensdag 18 september yogalessen met prentenboeken aan voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Een combinatie van yoga, spel, muziek en dans waarin plezier voorop staat.

De kenmerken van iKKinderyoga:
- Geeft meer energie
- Van en met elkaar leren
- Verhoogt de concentratie
- Verbetert de lichaamshouding
- Stimuleert creativiteit en fantasie
- Bewustwording van zichzelf en de omgeving
- Leert drukte los te laten
- Leert meer te ontspannen

Helemaal zichzelf zijn
De lessen iKKinderyoga worden verzorgd door de in Borne woonachtige Karin van Breda (rechts). “Als leerkracht in het onderwijs kon ik mijn ideeën, vanuit leven en werken in een multiculturele samenleving, kinderen van welke cultuur, geloofsovertuiging of ontwikkelingsniveau dan ook in hun waarde laten, ze helpen zichzelf te ontplooien. Bij iKKinderyoga gaan we samen iKKi ontdekken, ernaar luisteren, begrijpen, zoeken, laten zien, mee spelen en er vooral veel plezier mee hebben. Alles kan, niets hoeft, de kinderen mogen helemaal zichzelf zijn.”

Ze vervolgt: “Om dichterbij de natuur te kunnen staan en vooral rust in mijn leefomgeving en werkkring te zoeken heb ik met mijn gezin ‘het roer omgegooid’ en een aantal jaren in een klein dorp in Frankrijk gewoond. Een brok natuur met het bos als achtertuin, waar ik samen met mijn twee ondertussen volwassen zonen een heerlijk ongedwongen tijd heb doorgebracht. Daar heb ik mijn beroep als leerkracht voortgezet door te gaan werken bij het Nederlands Taal en Cultuur Centrum in Bordeaux waar ik Frans/Nederlandse kinderen les in de Nederlandse taal en cultuur heb gegeven. In de vele jaren dat ik met kinderen bezig was, heb ik bij hen steeds meer onrust naar boven zien en voelen komen. Kinderen ‘moeten‘ tegenwoordig veel en er worden veel prestaties verwacht.”

Ook zelf voelde ik mij vaak opgeslokt door met alles in mijn leefomgeving maar volop bezig te willen zijn”, gaat ze verder. “Door verdieping in yoga en beoefening hiervan ging ik mij weer op mijn gemak voelen met mijzelf en de wereld om mij heen. Ook merkte ik dat ik er geconcentreerder en rustiger en zeker niet te vergeten heel blij van werd. Eigenlijk is yoga een soort ontdekkingsreis naar jezelf.”

Samen bewegen en plezier maken
Dat is ook wat Karin van Breda met iKKinderyoga aan kinderen wil doorgeven en haar heeft doen besluiten een opleiding tot docent kinderyoga en therapeutische kinderyoga te volgen. “Ik wil kinderen laten ervaren hoe ze de alledaagse drukte kunnen loslaten en hun dat eventuele steuntje in de rug geven om op een leuke en ontspannen manier een betere balans tussen denken in hun hoofd en voelen in hun lichaam te bevorderen door vooral samen lekker te bewegen en plezier te maken.”

Ze besluit: “Door mijn jarenlange ervaring als leerkracht op een basisschool en mijn yogaopleiding heb ik een veelheid aan creatieve werkvormen en kan ik die aanpassen aan het individuele kind. Ik neem de kinderen mee op ontdekkingsreis in de wondere wereld rondom zich maar ook in de wondere wereld in zichzelf, de wereld van iKKi.”

Wil je weten wie iKKi is?
Kom dan naar iKKinderyoga, pak je koffertje en ga mee op ontdekkingsreis in de wereld van iKKi.

De lessen in het Kulturhus zijn wekelijks op woensdag van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.30 tot 16.30 uur (behalve tijdens de schoolvakanties).

 

 


 

iKKinderyoga
Karin van Breda
Website: www.ikkinderyoga.nl
E-mail: karin@ikkinderyoga.nl
Telefoon: 06-17760736

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Bucon verhuist naar Industriestraat

In 2001 startte Mark van Leeuwen met zijn bedrijf in metalen gevel- en dakbeplatingen. Bijna...
14-09-2020

Mensenmens Dolf Verburg stopt ermee

Bijna 35 jaar lang was hij huisarts in Borne. “Ja, op twee maanden na”, zegt Dolf...
27-08-2020

Best eng hoor, naar een nieuwe school…

Na een tropische vakantie is vandaag voor velen het gewone leven weer begonnen. Nou ja,...
17-08-2020

Mirjam Pol helpt Gerie over pensioendrempel

Het is bij de ANWB Wegenwacht een goed gebruik dat de laatste klus vóór het...
15-08-2020

Harro Eppinga nieuwe voorzitter Welbions

Harro Eppinga wordt de nieuwe directeur-bestuurder (voorzitter) bij Welbions. Daarmee treedt de...
10-08-2020

Jan en Cindy Koehorst dragen bakkerij over

Een moeilijke beslissing? “Nee, dat was het niet”, aldus Jan Koehorst over de...
14-07-2020