Fairtrade op de catwalk
VOOR HET EERST EEN FAIRTRADE KLEDINGLIJN TIJDENS LIFESTYLE EVENT

Fairtrade op de catwalk

Tijdens het Lifestyle Event op zondag 17 september wordt er voor het eerst ook Fairtrade kleding geshowd, eerlijke kleding die voor een groot deel uit de collecties van Bornse winkeliers komt. De actieve werkgroep Fairtrade Borne hoopt op die manier te laten zien dat Fairtrade kleding mooi en betaalbaar is en dat de klant en ook de winkelbedrijven zich bij de aankoop van een kledingstuk meer gaan afvragen hoe het vervaardigd is. Hebben kinderen er aan meegewerkt? Zijn de arbeidsomstandigheden veilig en heeft men een passend loon ontvangen? Maar ook of de grondstoffen ecologisch verantwoord zijn.

 

Eerlijke handel

“Borne is een Fairtrade gemeente, zoals de borden bij de invalswegen en aan het gemeentehuis aangeven. En daar zijn wij als werkgroep trots op, want dat betekent dat wij in ons dorp veel met Fairtrade doen”, zegt een woordvoerder van de groep. “Wie Fairtrade producten koopt, weet zeker dat de producent een eerlijk loon krijgt. Ook dat kinderen niet hebben meegewerkt aan de productie. Veelal wordt er in de dorpen, waar Fairtrade producten afneemt, voor scholen en gezondheidszorg gezorgd. Kortom, Fairtrade gaat over eerlijke handel. Fairtrade is vooral bekend vanwege de voeding. Maar kleding, hoe zit het daarmee? Hoe weet ik dat mijn kleding niet door kinderen is gemaakt en of de arbeiders veilig werken en een fatsoenlijk loon krijgen? Fairtrade kleding en kledingmerken onder Fair Wear Foundation en GOTS geven je deze garantie!”

 

“En… Fairtrade kleding is mooi, modern en in alle prijsklassen verkrijgbaar, duur en minder duur. Een aantal modewinkels in Borne verkoopt Fairtrade kleding en dat vinden wij geweldig. De meeste modezaken laten op 17 september hun nieuwe collecties zien. Dit jaar heeft Fairtrade ook een kledinglijn. Door een eigen lijn te showen wil Fairtrade de toeschouwer laten zien dat Fairtrade mode supermooi is en voor alle leeftijden beschikbaar. Onze modellen zullen ook sjaals en sieraden van de wereldwinkel in Borne dragen.”

 

Meer over het LIFESTYLE EVENT

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024