Toch een leuke voetbalavond in De Kuip
16-09-2017
FINN BOEKENSTIJN (8) IN LINE-UP BIJ FEYENOORD-MANCHESTER CITY

Toch een leuke voetbalavond in De Kuip

Finn Boekenstijn had donderdagochtend, met kleine oogjes na een korte nachtrust, heel wat te vertellen aan zijn klasgenootjes op basisschool De Wheele. De achtjarige Finn was woensdagavond in de Rotterdamse Kuip een van de kinderen die aan de hand van een speler van Feyenoord of Manchester City mocht meelopen richting speelveld voor de groepswedstrijd tussen beide clubs voor de Champions League. En dat allemaal omdat moeder Jana Bender met een creditcardactie van kledingzaak We Fashion als een van de prijswinnaars was gekozen.

Voor Finn Boekenstijn (midden wijzend op bovenste foto) was het overigens geen primeur om tot de line-up te mogen behoren voor een voetbalwedstrijd. Vorig seizoen mocht hij naast doelman Sonny Stevens al eens opdraven voor de streekderby tussen Heracles en FC Twente in de eredivisie. Ook mooi, maar natuurlijk niet op het niveau van de Champions League, waarbij hij nu op het bijna heilige gras van dé voetbaltempel van Nederland voor miljoenen televisiekijkers in beeld kwam.

“Ik heb er niet van gedroomd, maar vind het wel hartstikke leuk”, zegt Finn de middag voor hij met zijn moeder in de auto stapt richting Rotterdam. “Bij Bayern München heb ik al wel eens een rondleiding gehad in een heel groot stadion, maar het is voor mij de eerste keer dat ik naar zo’n belangrijke wedstrijd mag. Nee, echt fan van Feyenoord ben ik niet. Mijn vriend Sybren is wel heel erg voor die club.”

Jaloerse vader
Die moet dan behoorlijk jaloers zijn op Finn, waarschijnlijk. Maar moeder Jana ontzenuwt dat. “De enige die echt jaloers is, is zijn vader Marc. Die mag namelijk niet mee, omdat we maar twee kaarten hebben gekregen. Allang mooi, want het stadion is natuurlijk wel compleet uitverkocht.”

Voordat de reis naar Rotterdam kan worden ondernomen, moet Finn overigens nog eerst op zoek naar andere voetbalschoenen, omdat de regels voor een plekje in de line-up nogal streng zijn. Moeder Jana: “We hebben stad en land afgezocht naar zwarte voetbalschoenen van Adidas of zonder logo en die uiteindelijk gevonden.

Vlak voor de aftrap van het miljoenenbal in De Kuip krijgt Finn te horen dat hij aan de hand van spits Michiel Kramer van Feyenoord het veld op mag. “Je gaat hand in hand het veld op en moet dan op het veld voor de speler gaan staan. Dan moet je even wachten en roepen ze je terug naar de kant. We mochten het pak dat we aan hadden meenemen naar huis”, kijkt Finn terug op een prachtige ervaring. Dat Feyenoord kansloos met 0-4 onderuit ging, kon voor hem het plezier niet bederven.

De eerste drie doelpunten heeft hij trouwens helemaal niet gezien, omdat de procedure tot en met het weer omkleden en het vinden van de gereserveerde zitplaats naast moeder Jana op de tribune veel tijd in beslag nam. “Het was al vijftien geleden dat Feyenoord zo hoog speelde”, weet Finn na afloop. “Dan is het toch mooi dat je daar bij bent geweest. Het ging wel goed en het was ook heel leuk.”

Eigenlijk te groot
Nog nagenietend verklapt Finn, zelf speler van het eerste jongensteam van NEO onder negen jaar, onderweg naar huis dat hij er wel in is geslaagd door de mazen te zijn geslipt van de strenge regels van de UEFA. “Je mocht niet langer zijn dan 1,35 meter en ik ben een centimeter groter. Dus eigenlijk had ik op schoenen zonder noppen moeten lopen of een gat in de grond moeten graven. Maar gelukkig hebben ze het niet nagemeten…” (WP) 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021

Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8

Afgelopen weekend kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de...
22-03-2021

Zwembad is klaar voor de zwemlessen

“Ik wil op zwemles!”, zegt een jongetje van bijna vier woensdagmiddag gedecideerd...
11-03-2021

Apollo 8 blijft leider in kampioenspoule

In de midweekse confrontatie speelde Apollo 8 woensdagavond een uitwedstrijd tegen VC Sneek. De...
11-03-2021