Toch nog ruime oefenwinst Borhave
16-09-2017
ILSE LEGTENBERG MET MOGELIJK POLSBREUK VOORLOPIG AAN DE KANT

Toch nog ruime oefenwinst Borhave

De handbalsters van Borhave zetten vrijdagavond hun laatste oefenduel voor de competitie royaal in winst om. HV DOS uit Emmer-Compascuum, twee jaar geleden nog eredivisionist, werd in sporthal ’t Wooldrik met 33-24 verslagen. De ruststand was 16-12. Voor zo ver voldoende fit gaf coach Rik Philips zijn complete vernieuwde selectie speelminuten.

Borhave moest het behalve de langdurig geblesseerden Moud Vlaskamp en Elke Peeters en de wegens een bruiloft afwezige Tara Grashof vrijdag ook stellen zonder Ilse Legtenberg, die tijdens de trainingsstage van afgelopen weekend in België geblesseerd moest afhaken en met een gespalkte onderarm aan de kant bleef. “Vermoedelijk zit er een breukje in de pols, nadat ik onderuit werd gehaald”, vertelt de onfortuinlijke aanvoerder. Op de foto’s die gemaakt zijn was het door de forse zwelling nog niet goed te zien. Donderdag worden er nieuwe gemaakt en dan hoop ik meer te weten.”

Bernice Hesselink terug
De aftrap van het seizoen, volgende week zaterdag tegen Cabooter Groep Handbal Venlo zal Ilse Legtenberg echter zeker niet halen. Daar staat tegenover dat de lang uitgeschakelde Bernice Hesselink zich eerder dan verwacht weer in het wedstrijdtenue kon hijsen enbij de groep kon aansluiten.

Met Ashley Wissink in het doel en verder Eline en Lisanne Legtenberg, Eva en Geke Seiger, Demi Nijland en Priscilla ter Elst in de basis begon Borhave stroef aan de oefenpartij. Het duel ging twintig minuten lang gelijk op, waarna Borhave eindelijk wat kon weglopen. Halverwege was de marge vier treffers, die werd na rust uitgebouwd tot een verschil van negen doelpunten.

Rick Philips gaf ook zijn jeugdspelers de kans zich te onderscheiden. Uiteindelijk deed Borhave wat het aan haar status verplicht was, maar de coach zal de komende week ongetwijfeld benutten om zijn sterk gewijzigde team vooral nog eens te wijzen op de noodzaak meer van de geboden kansen in treffers om te zetten. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024