Stralend op én langs de blauwe loper
17-09-2017
LIFESTYLE EVENT NIEUWE STIJL ZORGT VOOR GROTE TOELOOP IN GROTESTRAAT

Stralend op én langs de blauwe loper

De somberheid vierde hoogtij de afgelopen dagen. Regen en wind zouden immers weleens de grote spelbreker kunnen worden tijdens het Lifestyle Event nieuwe stijl, waarin de focus ligt op de Grotestraat. Hoe anders pakt het uit… Een zonovergoten Borne is vanaf de aftrap om 13.00 uur gevuld met vele nieuwsgierigen. Allemaal zoeken ze een plekje langs de spiksplinternieuwe blauwe loper die even later bewandeld zal worden door ruim 100 mannequins van de twintig deelnemende modezaken.

 

Mode minded Borne

Het is gezellig. De (extra) terrassen puilen uit, menigeen prikt een vorkje. Mode minded Borne vergaapt zich aan de nieuwste najaars- en wintermode, zoekend naar trends en ondertussen volop snoepend van de warme zonnestralen. Arvin Mulder, de rap van de tongriem gesneden presentator, weet met zijn sprankelende toelichting op alles wat er voorbijtrekt, het duizendkoppige publiek niet zelden in vervoering te brengen.

 

Het is jammer dat het plankier van de catwalk is verdwenen, waardoor mensen op de tweede en derde rij niet het volledig zicht kunnen krijgen op de vaak wondermooie, dan wel praktische creaties die met een professioneel ogende tred worden geshowd. De lange catwalk begint op het Dorsetplein en eindigt aan de voet van de St. Stephanuskerk. Er is geen doorkomen aan. Aanzienlijk rustiger is het in de Nijstad en Nieuwe Kerkstraat. De Bolkshoek blijft vandaag een parkeerplek; het Rheineplein -vorig jaar nog the place to be- ligt er stil en verlaten bij.

 

Kultur- en Kookmarkt

Ook het Kulturhus, waar vandaag de jaarlijkse Kultur- en Kookmarkt plaatsvindt, baadt in een opvallende rust. Daar is men uitgegaan van het slechte weer scenario waardoor de bandjes niet buiten maar binnen optreden en alle exotische kookkunsten onder bijna dichte tenten worden gedemonstreerd. Een handvol mensen weet de weg echter wel te vinden en smult van de heerlijke gerechten die er worden bereid en verkocht.

 

Als de modeshow na een klein halfuurtje teneinde is, verspreiden de bezoekers zich razendsnel. De een zoekt een plek op een van de terrassen; de ander benut de pauze om de modewinkels met een bezoekje te vereren. Om kwart over twee begint de volgende show, het ritueel herhaalt zich. Weer is het vol en weer is het ‘gewoon gezellig’ zoals een van de bezoekers opmerkt. En alhoewel Borne niet de enige plek is waar dit weekend een grote modeshow plaatsvindt, lijkt het concept toch een schot in de roos. Duizenden tevreden en goedgemutste bezoekers en glunderende modewinkels die erin slagen Borne nog eens even extra goed op de kaart te zetten. (BM)

 

Foto's: Raymond Hofsté en Bertil Meyer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Lifestyle Event 2017


  Verkiezing Kroonjuweel en Koning van je eigen...

  Koningsdag wordt in 2021 opnieuw flink dwarsgezeten door de coronamaatregelen. Maar daar heeft...
  16-04-2021

  Sten, Lauren en Ruan op tournee

  Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
  14-02-2021

  Willem en Linda doen het met liefde…

  Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
  14-02-2021

  Borne Schittert deelt prijzen uit

  In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
  18-01-2021

  Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

  De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
  04-01-2021

  Gelukkig nieuwjaar!

  Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
  01-01-2021