De Twickelloop is van iedereen
17-09-2017
HEUVELTJE OP EN AF OP PARCOURS ROND HOOGSPEL IN DELDEN

De Twickelloop is van iedereen

Een bonte mengeling van wedstrijdlopers en recreanten meldt zich zondagmorgen vanaf half elf aan de start van de Step One Twickelloop bij uitspanning ’t Hoogspel in Delden. Ze treffen het met het weer. Een vriendelijk zonnetje begeleidt de deelnemers onderweg op het traject van één, vijf of tien kilometer. De enkele dagen geleden nog voorspelde regenbuien blijven ver van Twente verwijderd. Ook Borne is volop vertegenwoordigd bij de start. De Twickelloop is van iedereen.

Ingrid Prigge is als zo vaak de meest prominente van het Bornse gezelschap. Met de tweede plaats in het vrouwenveld over tien kilometer op een kleine vier minuten van een superieure Lesley Smit is ze met haar tijd van veertig minuten en zeven seconden de met afstand snelste vrouw in de categorie 50 plus.

Net vakantie achter de rug
Voor de meeste Bornenaren is de Twickelloop vooral een mooie gelegenheid om zich dichtbij huis weer eens uit te leven in hun hobby. Zoals Marloes Kamphuis foto boven met nummer 254), in het dagelijks leven zzp’er als kapster. Twee jaar geleden kwam ze wonen in de wijk Bornsche Maten. “We zijn nog een beetje aan het inburgeren”, lacht ze. Ze is ondertussen lid van de Kopslopers, maar kwam de laatste tijd niet echt aan lopen toe vanwege een kaakontsteking.

Bovendien heeft ze net haar vakantie achter de rug. “We zijn pas gisteren teruggekomen van drie weken Italië”, verklaart ze de rustige aanpak van haar race die ze na iets minder dan 31 minuten afsluit. “Ik ben nog geen 24 uur thuis, maar toen een vriendin appte of ik mee ging doen, kon ik geen nee zeggen. Normaal loop ik meestal elke week een keer rond de tien kilometer, maar dit zie ik nu meer als een training. In april heb ik nog wel aan de tien kilometer meegedaan tijdens de marathon van Enschede, nadat ik vorig jaar al een keer de Huttenkloasloop in Oldenzaal heb gelopen. Dit is een mooi, maar ook pittig parcours. Het is heuveltje op en heuveltje af.”

In tegenstelling tot Marloes Kamphuis loopt de tienjarige Lars Borgman (foto rechts) maar af en toe een wedstrijd. “Omdat ik het leuk vind om te lopen, dat doe ik ook best vaak. Maar ik ben niet bij een vereniging, ik zit op voetbal, in de E4 bij NEO.” Lars doet het prima in Delden, want hij mag als nummer twee van zijn leeftijdsgroep met een mooie beker naar huis. (WP)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Twickelloop 2017


    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024

    BZSV pakt punt in spectaculair duel

    Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
    15-04-2024

    NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

    Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
    15-04-2024

    Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

    ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
    12-04-2024

    BZSV kansloos tegen SV Almelo

    Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
    08-04-2024