Borne bekert op doelsaldo verder
18-09-2017
OOK NEO GAAT DOOR, ZV KAN DINSDAG GROEPSWINST PAKKEN

Borne bekert op doelsaldo verder

BVV Borne en NEO hebben zich zondag geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker. Beide clubs verzekerden zich van de eerste plaats in hun groep. Voor Borne was dat kiele kiele, want het verloor thuis met 1-4 van Heracles dat daardoor net als Borne en Saasveldia op een puntentotaal van zes kwam. Met één treffer verschil ging Borne door met het beste doelsaldo.

Het werd nog billen knijpen zondag op het eigen sportpark voor Borne, dat na twee zeges tegen Saasveldia en Bentelo al bijna in een zetel had plaatsgenomen. Maar Heracles wenste zich daar niet zomaar bij neer te leggen. De Almeloërs kwamen na een halfuur fortuinlijk op voorsprong vanaf de penaltystip, nadat de arbiter van dienst niet had gefloten voor een overtreding tegen een speler van de thuisclub. Nog voor rust verdubbelden de gasten de marge en vier minuten voor tijd werd het zelfs 0-3. De wonderschone treffer van Wesley Assink in de negentigste minuut bleek uiteindelijk voor Borne beslissend voor het overleden van de eerste ronde. Daar kon ook de 1-4 van Heracles in blessuretijd niets meer aan veranderen.

NEO ook langs GFC
NEO (rechts) moest met het Goorse GFC uitmaken wie zich poulewinnaar mocht noemen. In Goor won de ploeg van Jan Willem van Holland met 3-4 na een ruststand van 1-1. Aanwinst Ron Spoler tekende voor de eerste twee Bornse treffers, die werden onderbroken door de gelijkmaker van Tieman. Jochem Stam maakte er 1-3 van en nadat GFC opnieuw de spanning had teruggebracht, zorgde Pascal van Berkum voor 2-4. GFC had het laatste woord, maar dat was niet voldoende om NEO van de winst af te houden.

ZV wint op valreep
Zenderen Vooruit zette ook de tweede groepswedstrijd in winst om. Na Enter (4-2) was dit keer Manderveen de mindere. Het werd een benauwde overwinning, want de thuisclub voelde er niets voor zich nog een keer zo te kijk te laten zetten als in de laatste competitiewedstrijd van het vorig seizoen. Manderveen schroomde niet de grenzen van het toelaatbare op te zoeken en het kostte ZV veel moeite daar een antwoord op te vinden.

De nieuwe vierdeklasser kwam tweemaal op achterstand, maar beide keren werd de nadelige marge weggewerkt, via achtereenvolgens Teun Besselink en Bart Beld. Pas in de achtste minuut van de blessuretijd tekende Jelmer Kuipers met een fraaie schot voor de zege. Zenderen Vooruit heeft dinsdagavond uit tegen De Tukkers voldoende aan een gelijkspel om de poulewinst veilig te stellen, maar dat zal in Albergen geen gemakkelijke opgave zijn.

Toch nog zege BZSV
BZSV De Blauwwitters was al uitgeschakeld, maar sloot de eerste bekerronde wel af met een overwinning. De formatie van Aart-Jan Quak versloeg na twee zware nederlagen tegen derdeklassers Zuid Eschmarke met 3-1. Via Nick Nijklamp en Robin Ravers nam BZSV een 2-0 voorsprong. De Enschedeërs deden nog wel eerst wat terug, maar met de derde goal van Joey Snijders had de thuisclub de buit binnen. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020