Borne bekert op doelsaldo verder
18-09-2017
OOK NEO GAAT DOOR, ZV KAN DINSDAG GROEPSWINST PAKKEN

Borne bekert op doelsaldo verder

BVV Borne en NEO hebben zich zondag geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker. Beide clubs verzekerden zich van de eerste plaats in hun groep. Voor Borne was dat kiele kiele, want het verloor thuis met 1-4 van Heracles dat daardoor net als Borne en Saasveldia op een puntentotaal van zes kwam. Met één treffer verschil ging Borne door met het beste doelsaldo.

Het werd nog billen knijpen zondag op het eigen sportpark voor Borne, dat na twee zeges tegen Saasveldia en Bentelo al bijna in een zetel had plaatsgenomen. Maar Heracles wenste zich daar niet zomaar bij neer te leggen. De Almeloërs kwamen na een halfuur fortuinlijk op voorsprong vanaf de penaltystip, nadat de arbiter van dienst niet had gefloten voor een overtreding tegen een speler van de thuisclub. Nog voor rust verdubbelden de gasten de marge en vier minuten voor tijd werd het zelfs 0-3. De wonderschone treffer van Wesley Assink in de negentigste minuut bleek uiteindelijk voor Borne beslissend voor het overleden van de eerste ronde. Daar kon ook de 1-4 van Heracles in blessuretijd niets meer aan veranderen.

NEO ook langs GFC
NEO (rechts) moest met het Goorse GFC uitmaken wie zich poulewinnaar mocht noemen. In Goor won de ploeg van Jan Willem van Holland met 3-4 na een ruststand van 1-1. Aanwinst Ron Spoler tekende voor de eerste twee Bornse treffers, die werden onderbroken door de gelijkmaker van Tieman. Jochem Stam maakte er 1-3 van en nadat GFC opnieuw de spanning had teruggebracht, zorgde Pascal van Berkum voor 2-4. GFC had het laatste woord, maar dat was niet voldoende om NEO van de winst af te houden.

ZV wint op valreep
Zenderen Vooruit zette ook de tweede groepswedstrijd in winst om. Na Enter (4-2) was dit keer Manderveen de mindere. Het werd een benauwde overwinning, want de thuisclub voelde er niets voor zich nog een keer zo te kijk te laten zetten als in de laatste competitiewedstrijd van het vorig seizoen. Manderveen schroomde niet de grenzen van het toelaatbare op te zoeken en het kostte ZV veel moeite daar een antwoord op te vinden.

De nieuwe vierdeklasser kwam tweemaal op achterstand, maar beide keren werd de nadelige marge weggewerkt, via achtereenvolgens Teun Besselink en Bart Beld. Pas in de achtste minuut van de blessuretijd tekende Jelmer Kuipers met een fraaie schot voor de zege. Zenderen Vooruit heeft dinsdagavond uit tegen De Tukkers voldoende aan een gelijkspel om de poulewinst veilig te stellen, maar dat zal in Albergen geen gemakkelijke opgave zijn.

Toch nog zege BZSV
BZSV De Blauwwitters was al uitgeschakeld, maar sloot de eerste bekerronde wel af met een overwinning. De formatie van Aart-Jan Quak versloeg na twee zware nederlagen tegen derdeklassers Zuid Eschmarke met 3-1. Via Nick Nijklamp en Robin Ravers nam BZSV een 2-0 voorsprong. De Enschedeërs deden nog wel eerst wat terug, maar met de derde goal van Joey Snijders had de thuisclub de buit binnen. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024