Echte Bornse koffie op het perron
DROOM JOHN EN IRENE PIGGE VAN DE KOFFIEKARAVAAN GAAT IN VERVULLING

Echte Bornse koffie op het perron

Ruim anderhalf jaar staat de oude stationsrestauratie in Borne inmiddels leeg. Daar waar eerst een pizzeria was gevestigd, gevolgd door een goedlopende broodjeszaak die echter al snel na de start wegens gezondheidsredenen moest stoppen, gaat binnenkort het licht weer aan. John en Irene Pigge van de Bornse Koffiekaravaan openen dan hun spiksplinternieuwe koffie- en broodjeszaak en zien daarmee hun spannende droom in vervulling gaan.

 

‘Nu moet het er maar eens van komen’

“We kunnen inderdaad niet wachten”, klinkt het uit de mond van de overenthousiaste Irene. “Een tijd geleden liepen we al enkele keren met een scheef oog rond het pand met de gedachte om van daaruit onze koffiebranderij verder uit te bouwen. Toen durfden we het nog niet aan. Nu zijn we inmiddels een tijd verder en hebben we op tal van manieren ervaren dat ons concept aanslaat. Mensen zijn razend enthousiast over onze kwaliteitsproducten, we genieten er zelf met volle teugen van en besloten kortgeleden: nu moet het er maar eens van komen.”

 

John Pigge, in het dagelijks leven ook nog werkzaam bij het Leger des Heils, trok de stoute schoenen aan en stuurde een mail naar de Spoorwegen. De hoge heren daar hadden wel oren naar de plannen die de ambitieuze ondernemers koesterden en zo duurde het niet lang totdat een voorlopig huurcontract kon worden opgesteld. “Op enkele punten en komma’s na zijn we eruit”, aldus John. “Op 2 oktober krijgen we de sleutel”.

 

Zijn ogen glinsteren. De 44-jarige koffiebrander popelt om er aan de slag te gaan. “Binnen hoeven we er eigenlijk amper iets aan te doen,” zegt hij. “Het nog vrijwel nieuwe interieur van de broodjeszaak hebben we voor een groot deel overgenomen. Dit betekent dat we vier dagen later, op vrijdag 6 oktober, al onze eerste koffie kunnen schenken.”

 

Mobiele koffiebranderij

John en Irene Pigge zijn geen onbekenden in Borne. Op tal van evenementen, waaronder Shopping by Candlelight, Melbuul'ndagen en Borne op z'n Best gaven ze met hun mobiele koffiebranderij al acte de présence. Daarnaast staan ze wekelijks op de zaterdagmarkt in Nijverdal, waar ze inmiddels een grote schare vaste klanten aan zich hebben weten te binden. “Dit is werkelijk zo leuk hè”, klinkt het vrijwel in koor. “Contact hebben met veel en uiteenlopende mensen, mooier is er niet.”

 

Het gesprek wordt onderbroken door een aanstormende treinreiziger die vraagt waar hij het incheckpaaltje kan vinden. “Daar, aan de overkant!”, roept Irene lachend, alsof ze hier al jaren staat. “De mensen in mijn omgeving gaven me ook al de tip een fietspomp en bandenplakspul in huis te hebben, want dat zouden we wel eens nodig kunnen hebben…”, verontschuldigt ze zich.

 

Voorlopig vrijdag, zaterdag en zondag

Op dit moment verdient Irene haar boterham ook nog in de gehandicaptenzorg. Ze vindt het lastig om dit los te laten. “Dat wil ik eigenlijk nog niet en ik zoek naar mogelijkheden om hier wellicht een leer-werkcombinatie te vinden met enkele gehandicapten. Hoe mooi zou het zijn…” mijmert ze. Vooralsnog start het echtpaar echter met hun tweeën. John: “Het eerste halfjaar zijn we elke vrijdag, zaterdag en zondag open, vanaf 07.00 uur ‘s morgens tot 19.00 uur ’s avonds. Zondags sluiten we om 17.00 uur. Zo kunnen we mooi warmdraaien en de eventuele kinderziekten verhelpen. Na een half jaar proberen we dan elke ochtend open te gaan, zodat we de reiziger zeven dagen per week vers gebrande en échte Bornse koffie kunnen aanbieden.”

 

Assortiment en FC Twente

Het assortiment van ‘De Koffiekaravaan op het Perron’ -zoals hun zaak zal heten- bestaat overigens niet alleen uit koffie. “Oh nee”, corrigeert Irene onmiddellijk, “behalve de acht koffievariëteiten, die mensen uiteraard binnen kunnen drinken of kunnen meenemen op hun reis, verkopen we straks ook verpakte koffie, verse broodjes, snoepwaren en aan koffie gerelateerde cadeauartikelen. En… als de FC Twente-supporters hier in het weekend in de trein stappen, hebben we voor hen de blikjes bier en gehaktballen! Bij alles wat we doen proberen we overigens zoveel mogelijk de lokale ondernemers te betrekken.”

 

Het is duidelijk, de 76 vierkante meters op het perron krijgen over enkele weken een bijzonder gedreven stel als nieuwe bewoners. “Ja, dit is nú al genieten”, kraait Irene. “De Koffiekaravaan op het Perron. Helemaal van onszelf en voor iedereen uit Borne. Joh, dat geeft zo’n dikke vette ego boost. Echt!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Wim en Lidy Konink — 24 sep 2017
John en Irene wij wensen jullie heel veel succes. Leuk dat er weer wat gebeurt daar..
Ookdatnog — 22 sep 2017
Heel veel succes. Ik hoop overigens dat jullie vooral andere doelgroepen proberen te bereiken dan de treinreiziger, want deze laatste is echt onvoldoende om van te kunnen bestaan. Als je de treinreiziger als belangrijkste doelgroep hebt gekozen dan kom je bedrogen uit ben ik bang. Helaas hebben de vorige ondernemers dat aan den lijve moeten ondervinden. Ik vraag me dan ook af hoe de auteur van dit artikel er bij komt dat het een "goedlopende broodjeszaak" zou zijn.
HenZom keukens — 22 sep 2017
John en Irene, van harte gefeliciteerd met deze stap. Aan de koffie zal het niet liggen, deze serveren wij nu ruim een jaar in de showroom. Heel veel succes gewenst. Groeten Henri

Corona? ‘Snel vergeten en doorgaan!’

Het kan verkeren. Amper een half jaar geleden verkeerden de modezaken in zak en as toen de...
15-06-2021

Zuivelhoeve 2e en 3e van ons land

Maandagavond werd in De Flint in Amersfoort bekendgemaakt wie zich Nederlands Beste...
07-06-2021

Borne is een biertje rijker

Het is zaterdagmorgen nog vóór twaalven als Michiel Toebes en Ronald Bootsma hun...
29-05-2021

Bij Dorset en Kir komt de glimlach terug

Vanaf zaterdag 5 juni mag de horeca weer tot 22.00 uur ’s avonds open. Dat geldt voor de...
29-05-2021

RH Planten gaat sluiten

Na een jaar houdt Rutger Hofsté het alweer voor gezien met zijn winkel in eenjarige en...
26-05-2021

By Emmy in voormalige ijssalon Mistral

In oktober 2019 sloot Chez Mistral aan de Bakkerssteeg haar ijssalon met Frans binnenterras....
25-05-2021