Een festival van de gemiste kansen
23-09-2017
BORHAVE LAAT VENLO TOCH NOG MET EEN PUNT ONTSNAPPEN: 21-21

Een festival van de gemiste kansen

De handbalsters van Borhave lieten zaterdagavond in de eigen sporthal ’t Wooldrik een uitgelezen kans liggen om met een klinkende zege aan het nieuwe seizoen in de eredivisie te beginnen. Omdat ze veel riante mogelijkheden om te scoren lieten liggen, kon het bezoekende Cabooter Group HV Venlo in de slotseconde van het enerverende duel zowaar nog een punt veilig stellen: 21-21. Borhave deed in een waar festival van gemiste kansen zichzelf danig te kort.

Borhave kwam prima uit de startblokken, maar het leverde in de eerste tien minuten niet meer op dan een treffer van Daimy Nijland. Tot drie keer toe stonden paal en lat vervolgens Borns succes in de weg en de bezoekers konden aanvankelijk alleen maar toekijken, hoe Borhave verzuimde al vroeg in de wedstrijd weg te lopen. De Limburgse ploeg had aanzienlijk minder mogelijkheden nodig om naar 1-3 en daarna naar 2-5 uit te lopen.

Vertekend beeld
Langzaam maar zeker krabbelde Borhave echter terug en bij 5-5 was het evenwicht hersteld. Beide teams bleven met hun doelpunten nog een tijdlang aan elkaar gewaagd, maar de nipte achterstand bij rust (10-11) gaf wel een vertekend beeld van de krachtsverhoudingen in de eerste dertig minuten.

Terug uit de kleedkamer had Borhave de scherpte aanvankelijk nog niet terug, want binnen de kortste keren stond het 11-14 en mocht de ploeg van Rik Philips zelfs blij zijn dat een schot tegen de paal een marge van vier doelpunten voorkwam. Bij 15-15 was er opnieuw van alles mogelijk en leek het allemaal toch nog goed te komen met Borhave, want vanaf dat moment nam het nog vijf keer de leiding en had het met minder dan anderhalve minuut op de klok een ogenschijnlijk rustgevende voorsprong van 21-19.

Toch nog mis
Het ging echter toch nog mis voor Borhave. Eline Legtenberg verzuimde in riante positie voor de beslissende 22-19 te zorgen en de thuisclub was vervolgens niet slim genoeg om de tijd in eigen voordeel te laten wegtikken. Na de 21-20 viel ongeveer gelijktijdig met het eindsignaal toch nog de 21-21. Waarmee Borhave tegenstander HV Venlo liet ontsnappen met een punt, waar het de winst
allang had moeten veilig stellen.

Natuurlijk had Rik Philips daar na afloop behoorlijk de smoor over in, al was hij terecht ook tevreden over prima spelmomenten van zijn fors gewijzigde team. “Maar dit is een punt weg geven zo”, toonde hij zich ook realistisch. “Als de kansen er niet ingaan, heb je ook geen recht van spreken en maak je het jezelf onnodig moeilijk. We hadden meer verdiend. Bij vlagen kwam Venlo er niet aan te pas en onze dekking stond ook heel goed, maar we hebben onszelf niet beloond. Heel jammer.”(WP)

Scores Borhave: Eline Legtenberg 7, Priscilla ter Elst, Tara Grashof, Lisanne Legtenberg (allen 3), Daphne Nijenhuis 2, Jazzlyn Berfelo, Daimy Nijland en Eva Seiger (allen 1).

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020