Zenderen Vooruit in n helft klaar
25-09-2017
ALMELO KAN GESLAAGDE RENTREE IN VIERDE KLASSE NIET VERSTOREN

Zenderen Vooruit in n helft klaar

Onder heerlijke nazomerse omstandigheden vierde Zenderen Vooruit zondag de rentree in de vierde klasse A na vier seizoenen met een duidelijke zege op SV Almelo. De ploeg van de nieuwe trainer Ruud Ottenhof was al na een helft klaar met Almelo. Na drie kwartier stond de eindstand al op het bord: 3-0.

ZV kende een goede voorbereiding met doorgaans goed voetbal en mooie resultaten. De wedstrijd begon goed voor de thuisclub. De mannen van Ruud Ottenhof zetten van begin af aan druk op het middenveld en de verdediging van Almelo, hetgeen resulteerde in veel balbezit. Almelo leek vooral geen antwoord te hebben op de tactiek van ZV en vooral op de rechterflank kwamen Robin Sonder en Mitch Wennekink veelvuldig door en haalden ze de achterlijn.
 

ZV had tien minuten nodig om het overwicht om te zetten in een doelpunt. Spits Freek Vlaskamp werd door Teun Besselink vrijgezet voor oud ZV-goalie Floyd Brouwer, die in eerste instantie redding bracht, maar in de rebound de bal achter zich in het net vond: 1-0.

ZV bleef druk naar voren zetten, maar wat onnauwkeurigheid in de passing zorgde ervoor dat Almelo er in de omschakeling een paar keer gevaarlijk uit kwam. Maar tot kansen voor de bezoekers leidde dat niet.
 

Heerlijke voorzet
Na bijna een half uur spelen werd Robin Sonder in de ruimte weggestuurd en hij leverde een heerlijke voorzet af op het hoofd van Ramon van Os die de 2-0 in de verre hoek kopte. Bij Almelo werd onderling gemopperd en werd er opgeroepen om pittiger de duels in te gaan. Deze opvatting leverde de gasten in het vervolg van de wedstrijd geen voordeel op. Scheidsrechter Nijenhuis, die een prima wedstrijd floot, voelde aan dat er nog weinig ruimte was en trad steeds kordater op.


Vlak voor rust werd aanvoerde Bart Beld de ruimte ingestuurd en onderweg naar de goal van Almelo onreglementair onderuit gehaald. De bal ging terecht op elf meter. Teun Besselink mocht aanleggen vanaf de stip. Hij faalde niet en zorgde in de 44ste minuut voor de 3-0 ruststand.

 

Jammer genoeg ging Almelo de tweede helft door waar het de eerste helft mee geëindigd was, namelijk het maken van onnodige overtredingen,. Dit kwam het spel van Almelo, maar ook dat van ZV niet ten goede en het niveau daalde zienderogen.
In de 58ste minuut vond de scheidsrechter het blijkbaar genoeg en trok hij voor een overtreding van een speler van Almelo direct de rode kaart. Freek Vlaskamp werd bij ZV met lichte hamstringklachten vervangen door Jelmer Kuipers.

 

Wat resteerde was een half uur waarin Zenderen, zonder echte overtuiging, probeerde de score op te voeren. Almelo trachtte met een paar spaarzame aanvallen de eer te redden, maar het bleef aan beide kanten erg mager. Tien minuten voor tijd kwam Hemmo Mulder bij de thuisclub in het veld voor Ramon van Os en kwamen er nog wat kleine mogelijkheden voor ZV, maar de conclusie was dat de tweede helft ook schriftelijk had kunnen worden afgedaan.

 

ZV heeft zich met één doeltreffende helft een goede start van de competitie bezorgd, maar zal volgende week in Rossum ongetwijfeld een andere tegenstander treffen in RSC dat Borne met 2-5 aan de kant zette.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020

Vrijwilligersprijzen naar EHBO en Scoutingclubs

Tijdens een gemillimeterde bijeenkomst in het Kulturhus hebben de EHBO Borne, Scouting Twickel...
26-11-2020

Marith Breuker 600ste Smash-lid

Het gaat goed met Tennisvereniging Smash aan de Twickelerblokweg. In een tijd waarin het sporten...
16-11-2020

Cheques Rabo ClubSupport uitgereikt

ADVERTORIAL • De afgelopen tijd konden Rabo-leden stemmen op hun favoriete club, waarbij...
09-11-2020

Mark Spenkelink debuteert bij Jong PSV

Na zijn avonturen bij Go Ahead Eagles en het Zweedse Karlstad BK heeft Mark Spenkelink zijn...
08-11-2020

Geen Sportgala Borne 2020

Dit jaar komt er geen vervolg op de succesvolle Sportgala editie van 2019. De reden is simpel:...
29-10-2020