BZSV tankt vertrouwen tegen Almelo
25-09-2017
THUISCLUB VOORAL STERK IN DE EERSTE HELFT

BZSV tankt vertrouwen tegen Almelo

Met een 2-1 overwinning op Sportclub Rijssen is BZSV de Blauwwitters het seizoen prima gestart. Vooral het goede voetbal in de eerste helft geeft het team van Aart-Jan Quak volop vertrouwen voor de volgende thuiswedstrijd tegen Bruchterveld op 7 oktober.

De eerste kans was zaterdag voor de van Bentelo teruggekeerde Patrick ten Brink die zijn schot gekeerd zag door Ronnie Nijland. Vanaf dat moment liet een sterk verdedigend spelend Sportclub Rijssen zich inzakken tot de eigen zestien meter. Een sterk BZSV de Blauwwitters had zich in sommige situaties meer moeten belonen.

Onder leiding van de centrale verdedigers Sam van de Vegte en Jeffrey Hijma hanteerde BZSV het eerste half uur een hoog baltempo. Vooral via de linkerkant kon de opkomende Hein Letteboer steeds gevaarlijk worden en na twintig minuten kon het thuispubliek juichen.
 

Vol duels en strijdlust
Het eerste doelpunt van het nog prille seizoen werd gescoord door spits Joey Snijders, die een afgemeten voorzet van Hein Letteboer strak de hoek in kopte. Na deze treffer kantelde de wedstrijd voor de Blauwwitters van een voetballende middag naar een vol duels en strijdlust. Nadat Sportclub Rijssen 35 minuten helemaal zoek was gespeeld, besloot het ‘t over een andere boeg te gooien.

De linksbuiten van Rijssen werd gewisseld voor een verdediger om meer grip te krijgen op de wedstrijd. De teams kwamen meer in evenwicht met elkaar en op slag van rust kon Rijssen zelfs de 1-1 maken. Een overduidelijke overtreding werd niet afgefloten en Thijs Theijink maakte hier dankbaar gebruik van om zijn team langszij te helpen.

 

In de rust bracht Aart-Jan Quak enkele wijzigingen aan in zijn team. Eén daarvan was het inbrengen van de van een blessure terugkerende Emiel Konink. Met deze wissel veranderde het spelbeeld niet drastisch, Sportclub Rijssen speelde de lange bal, maar creëerde weinig. BZSV de Blauwwitters probeerde zich onder de druk uit te spelen en kreeg verschillende kansen op de 2-1. Na 25 minuten spelen in de tweede helft kwam deze voorsprong er. Nadat Robin Ravers al de lat had getroffen voor de thuisclub, maakte de ingevallen Emiel Konink even later een kans koelbloedig af. Na een steekpass kwam hij één op één met de keeper en schoot hij koeltjes de 2-1 binnen.

Een kwartier voor tijd kwam er nog een nare verrassing uit de borstzak van scheidsrechter Otter. Hij gaf een rode kaart aan Jeffrey Hijma voor een ietwat onbesuisde actie ten opzichte van de net ingevallen linksbuiten van Sportclub Rijssen. Dit besluit grepen de gasten dankbaar aan om een slotoffensief in te zetten, maar dat kwam totaal niet van de grond. De thuisploeg creëerde met tien man zelfs nog de beste kansen met nog een bal op de paal van debutant Jason Kimmels.

Na het verstrijken van de negentig minuten en de bijgetrokken blessuretijd was er een algeheel gevoel van ontlading bij het team van BZSV de Blauwwitters. Volgende week is BZSV vrij, dinsdag speelt het thuis om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen AJC.

 

Foto’s © Jacob de Beer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024