NEO heeft geen moeite met Reutum
25-09-2017
EERSTE DUEL VAN NIEUWE COMPETITIE LEVERT GROTE ZEGE OP: 0-5

NEO heeft geen moeite met Reutum

NEO boekte in de eerste (uit)wedstrijd van het seizoen een klinkende 0-5 zege op Reutum. Daarop viel niet veel af te dingen, want de Bornenaren waren veel sterker dan de thuisclub.

Na een korte periode van aftasten nam NEO het initiatief en vanaf beide vleugels werd de defensie van Reutum op de proef gesteld. Vooral Pascal van Berkum was zijn tegenstandere meermalen de baas, maar in een tweetal zeer kansrijke situaties bleek zijn slotpass onnauwkeurig. Tim Bijker probeerde het een mooi schot van afstand, maar zijn inzet bleek te kort.
 

Achterstand bespaard
Zo kon het zelfs gebeuren dat de eerste honderd procent kans er eentje voor de thuisclub was. Slap ingrijpen van de NEO-defensie leverde Mark Morskieft een vrije doortocht richting Bob Peterman op. Gelukkig voor de bezoekers schampte het schot de buitenkant van de paal en bleef NEO een achterstand bespaard.
 

Na twintig minuten kwam toch de terechte voorsprong voor NEO. Pascal van Berkum kwam op rechts goed door en bediende Ron Spoler die met dit soort kansen wel raad weet: 0-1. Nadat Reutum een vrije trap van de voortreffelijke aanvoerder Jord van der Aa nog net naast zag gaan, sloeg voor de thee alleen nog NEO de klok. Eerst produceerde Tim Bijker een prachtige lob die op de lat eindigde en vlak daarna schoot hij uit de rebound net naast na een mooie actie en dito schot van Jochem Stam.


Na zo’n 35 minuten scoorde Tim Bijker dan toch. Zijn venijnige schot van een meter of twintig was Kevin Tulk net te machtig: 0-2. Daar bleef het niet bij want een minuut of drie voor de pauze scoorde NEO fraai 0-3. Een voorzet van de linkervleugel van Ron Spoler werd door Pascal van Berkum keurig binnen geknikt: 0-3 en tevens de ruststand.
 

Meer in balans
Reutum wisselde in de rust en bracht een behendige speler in en mede daardoor was de strijd in het eerste deel van het tweede bedrijf veel meer in balans. Dat noopte Bob Peterman tot een sublieme redding na een kopbal van dichtbij. Daar bleef het echter bij qua kansen voor de thuisclub en bij vlagen kon NEO het vlotte combinatiespel van voor de pauze weer etaleren. Een perfect uitgevoerde counter leverde de vierde treffer op. Pascal van Berkum behield vanaf rechts het overzicht en Jochem Stam rondde beheerst af: 0-4.
 

Jan Willem van Holland wisselde drie keer en bracht Rogier Olthof, Rick ten Tusscher en Stijn Baars in het veld. De twee jongelingen verzorgden samen de 0-5. Ten Tusscher verzond een fraaie steekpass en alleen voor Tulk rondde Baars soepel af. NEO had de score in de slotfase nog kunnen uitbouwen, maar doordat Reutum onder andere nog een bal van de doellijn haalde bleef het bij 0-5.
 

Op basis van doelsaldo is NEO koploper na de eerste speeldag. De wedstrijd tegen Reutum zal echter waarschijnlijk geen graadmeter zijn voor de duels met teams als Barbaros, Saasveldia, De Tukkers, Suryoye en Sportclub Enschede, die hun eerste wedstrijd ook ‘gewoon’ wonnen.
 

Komende zondag krijgt NEO Juventa’12 op bezoek. De Wierdense fusieclub startte uitstekend door het vooraf kansrijk geachte Oldenzaal met 3-1 te kloppen.

Foto's © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024