BVV Borne doet zichzelf te kort
25-09-2017
KANSLOZE NEDERLAAG OP EIGEN VELD TEGEN RSC: 2-5

BVV Borne doet zichzelf te kort

BVV Borne heeft de openingswedstrijd van de competitie op het eigen sportpark met 5-2 verloren van RSC Rossum. Het begon nog wel goed aan de wedstrijd maar na twintig minuten namen de gasten de regie over en konden ze na rust eenvoudig de overwinning binnen halen.


Borne deed zichzelf en het Bornse publiek ernstig te kort door het eerste duel van de competitie met duidelijke cijfers te verliezen. In het eerste kwartier zag het daar zeker niet naar uit, met kansen van Jeroen Vos en Sven Pieterson. In de zevende minuut werd er nog een bal van de doellijn gehaald en iets later schoot Martijn Hofman vanuit kansrijke positie nog nipt langs het doel, maar daarna was het voorbij.

Ommekeer
Na twintig minuten moest RSC noodgedwongen wisselen vanwege een blessure en vreemd genoeg was dat eigenlijk ook de ommekeer in dit duel want de thuisploeg raakte daarna alle controle over de wedstrijd kwijt. Borne gaf de gasten opeens teveel ruimte, dekte niet kort genoeg en vergat simpelweg te voetballen. In de 31ste minuut de eerste echte kans voor RSC en het was direct raak. Na een diepe bal over de rechterkant gaf de vleugelaanvaller het leer laag voor het doel en hij bood daarmee spits Sil van Benthem een niet te missen kans. 0-1.

In de 36ste minuut leidde slap Borns optreden de tweede treffer in. Borne leed te makkelijk balverlies, herstelde dit niet snel genoeg en moest toekijken hoe Woutyer Weusthof de bal vanaf zestien meter eenvoudig laag in de rechterhoek schoot. De geelzwarten moesten snel iets verzinnen om een afgang te voorkomen. Ze bleven echter slordig spelen en geklungel in de defensie betekende vier minuten voor rust de 0-3 van Sil van Benthem. Uit pure frustratie pakte Hofman ook nog eens een gele kaart, waar hij eigenlijk goed mee wegkwam.
 

Bedrogen uit
Wie dacht dat de gastheren na rust alles op alles zouden zetten om er nog een echte wedstrijd van te maken kwam bedrogen uit. Borne creëerde geen kansen en was niet of nauwelijks gevaarlijk. Het eerste kwartier na rust was niet best en RSC vergrootte in de 66ste minuut via Kas van Benthem de voorsprong tot 0-4. De gasten uit Rossum mochten een hoekschop nemen, die door Bonke nog wel uit het doelgebied werd gebokst, maar in de rebound was hij kansloos op de lage schuiver in de linkerhoek.

In de 68ste minuut werd het nog erger voor de thuisploeg. Een snelle counter betekende de 0-5 en de derde treffer van Sil van Benthem. Borne had het allemaal aan zichzelf te wijten. Niets lukte meer en het gaf zoveel ruimte weg dat een grotere uitslag eerder aan de orde was. Dat gebeurde niet en de geelzwarten mochten in de slotfase nog de eer redden door twee keer te scoren. De jeugdspelers Mart Snippers, met een prima boogbal, en Tobi ter Braak met een intikker gaven de stand een iets draaglijker aanzien: 2-5.

BVV Borne had zich ongetwijfeld een andere seizoenstart gewenst. Zondag mag het zich in Vasse revancheren als het de strijd aanbindt met SV Vasse.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit

Komende vrijdag, 29 januari, is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse Korfbal Club...
25-01-2021

Brons voor Joy Beune tijdens World Cup

Tijdens de eerste serie World Cup-wedstrijden in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune...
24-01-2021

Dames Apollo 8 verstevigen koppositie

Apollo 8 begon in sporthal De Veste stroef aan de wedstrijd tegen Set Up’65 uit Ootmarsum....
24-01-2021

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021