Lentfert in Dickies British Supersport
27-09-2017
EENMALIG OPTREDEN IN PRESTIGIEUS EVENEMENT OP CIRCUIT ASSEN

Lentfert in Dickies British Supersport

Het prestigieuze Brits kampioenschap superbike wordt komende weekend verreden in Assen. Joris Lentfert, normaal uitkomend in het Nederlands Kampioenschap (OW Cup) zal met zijn Ten Kate Honda eenmalig aan de start verschijnen in de British Supersport-klasse.

Het evenement staat zeer hoog aangeschreven. Gezien de progressie die Joris Lentfert dit jaar maakt, is dit een mooie kans om zich als coureur verder te ontwikkelen. Lentfert: “Er wordt in deze klasse ontzettend hard gereden. Het doel voor komend weekend is daarom zoveel mogelijk te leren. Ik kijk er ontzettend naar uit.”
Vrijdag worden er twee vrije trainingen verreden, zaterdag een kwalificatie en een sprintrace over twaalf ronden. Op zondag staat er na de warm-up een race over vijftien ronden gepland.

Progressie voortgezet
Na de mooie resultaten in Oschersleben zette Joris Lentfert de progressie afgelopen weekend ook in Assen voort. In de trainingen van vrijdag reed hij met oude banden al stukken sneller dan tijdens de voorgaande vrijdagtrainingen van dit jaar. In beide kwalificaties op zaterdag reed hij rondetijden heel dicht bij zijn pr, wat hem de achtste startplaats voor de race opleverde.
 

Zondag ging de race vanwege geluidsproblemen over slechts zes ronden. De start was aardig goed, maar in de eerste bochtenkwam Joris Lentfert in het gedrang waardoor hij terugviel naar de dertiende plek. Inhalen was in zo’n korte race een lastig verhaal. Maar toen Lentfert enkele rijders voor hem passeerde liep hij erg hard in op de groep die aan het strijden was voor plaats vijf. Uiteindelijk belandde Joris Lentfert op de achtste positie. In zijn strijd naar voren reed hij zelfs een nieuw persoonlijk record van 1.44,8.

Joris staat nu negende in de strijd om het Nederlands kampioenschap. De laatste twee wedstrijden voor de NK SuperCup 600 worden verreden op zaterdag 14 oktober op het TT-circuit van Assen. Joris Lentfert houdt dan tevens zijn sponsordag.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024