Toch tweede beker ‘Bosjesmannen’ Flora
30-09-2017
GEHULDIGD OP SCHOOL NA MISSEN WISSELBEKER ESTAFETTE RUN

Toch tweede beker ‘Bosjesmannen’ Flora

De ‘Bosjesmannen’ van de Flora kregen vrijdag van de ouderraad van hun school alsnog een tweede ‘gouden’ beker en een speciale huldiging voor hun prestaties tijdens de Estafette Run Borne van afgelopen zondag. De jongens liepen zondag de wisselbeker van het evenement mis, omdat ze bij het schoolkampioenschap een loper van een andere school hadden ingezet. Ze wonnen wel de wedstrijd en de daarbij behorende beker, maar kwamen op basis van het reglement niet in aanmerking voor de wisselprijs.

Het team, bestaande uit Joris Roesink, Justin Annink en Sepp Kroese, behaalde vorig jaar al de tweede prijs en verheugde zich op de hoogste plaats op het erepodium dit jaar. Niets leek dit schoolkampioenschap in de weg te staan voor deze toptalenten. Vorige week zaterdag sloeg het noodlot echter toe, toen Sepp Kroese tijdens een voetbalwedstrijd geblesseerd raakte. Er werd direct een noodoproep gedaan voor een invaller en de oplossing was dichtbij. Teamgenoot Len Schulten bleek bereid in te vallen voor Sepp. Zondagmorgen ging het weer beter met Sepp en besloot hij toch mee te lopen. Ook Len was inmiddels gearriveerd en ingeschreven en mocht eveneens meedoen.

Glansrijk en met grote overtuiging wonnen de ‘Bosjesmannen’ de eerste prijs en klommen vol trots op het erepodium. De organisatie besloot dat de mannen geen recht hadden op de grote wisseltrofee voor het scholenkampioenschap, omdat ze een ‘huurling’ van een andere school hadden laten meedoen. Tot grote teleurstelling van de sportieve jongens. De beker ging naar de Jan Ligthartschool, die de tweede prijs had behaald.

Wedstrijdreglement niet voor niets
De organisatie van de Estafette Run zegt begrip te hebben voor de actie op de Floraschool, maar is niet onbegrijpelijk ook van mening dat de beslissing puur op objectieve gronden is genomen. “Ook wij hadden er een naar gevoel over, vooral omdat de Floraschool het meest actief is om scholieren te laten deelnemen aan de Estafette Run”, erkent Bertus Botter. “Al heeft de Flora gewoon de beker gekregen voor het snelste team. We kunnen ons heel goed voorstellen dat ze het bij de Flora vreselijk jammer vonden. Ze hebben ook echt te goeder trouw gehandeld, daar zijn we van overtuigd. Maar we konden domweg niet anders. We hebben nu eenmaal het wedstrijdreglement niet voor niets. Hadden we de wisselbeker aan de Flora gegeven, dan zou de Jan Ligthart terecht boos zijn geweest.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024