Dames Apollo 8 niet in problemen
30-09-2017
UIT EREDIVISIE GEDEGRADEERD TAURUS IN DRIE SETS VERSLAGEN

Dames Apollo 8 niet in problemen

Het damesteam van Ecare Apollo 8 kwam zaterdagavond niet echt in de problemen tegen het bezoekende Taurus, dat afgelopen seizoen nog in de eredivisie speelde. De ploeg uit Houten werd via de setstanden 25-19, 25-23 en 25-20 met 3-0 opzij gezet. Coach Bart Oosting: “Bij de big points, op de momenten dat het erop kwam, waren we heel solide. We groeien, maar er zit nog heel veel rek in.”

Bart Oosting, die met broer Thijs het trainersduo vormt bij Apollo 8, vond dat de zege tegen Taurus niet bepaald gemakkelijk tot stand gekomen was. “We gingen te veel mee met het niveau van de tegenstander, waardoor het zeker in de tweede set een foutenfestival werd. Je moet niet vergeten dat we dit seizoen vijf nieuwe speelsters hebben en het kost nu eenmaal tijd om die in te passen. We zullen nog wel wat wedstrijden nodig hebben om te bouwen en moeten in deze fase nog zoeken naar de sterkste opstelling. Plezierig is dat we twaalf speelsters hebben die aan elkaar gewaagd zijn en dat we dus wat te kiezen hebben.”

Te nonchalant
Tegen Taurus, dat een complete metamorfose onderging na de degradatie, werd Ecare Apollo 8 niet echt onder druk gezet. Na een ouverture die met 25-19 in Borns voordeel werd beslecht, was het in de tweede set lang spannend. Niet omdat Taurus zich sterk verbeterde, maar veel meer omdat de gastvrouwen te nonchalant gingen spelen. “We maakten zelf de fouten”, vond Bart Oosting. “Tegen een sterkere tegenstander worden die genadeloos afgestraft.” Met 25-23 trok Apollo 8 echter ook in de minste van de drie sets aan het langste eind.

De kansen in de derde set keerden om en om tot de stand 20-20 was bereikt. Daarna stelde de thuisclub snel orde op zaken met vijf punten op rij en haalde ze met 25-20 de zege binnen. “We hebben Taurus soms onnodig terug laten komen”, vond Esther Huls. “We begonnen heel sterk, maar daarna was het bij vlagen was het heel stroef. We hadden echt afgesproken volle bak te gaan en dat ging nog wel eens mis. Maar ik denk dat de 3-0 gewoon verdiend was.”

Twaalf speelsters nodig
Esther Huls heeft veel fiducie in de kansen op een goede notering in de Topdivisie. “We hebben er een paar ervaren volleybalsters bij en ik denk dat we een sterk, goed en hecht team hebben, waarbij we alle twaalf speelsters echt nodig zullen hebben.” Een prognose voor een klassering aan het eind van de competitie wil ze echter niet geven. “Vorig seizoen hebben we veel pech gehad met blessures, het is te hopen dat die nu uitblijven. We hebben een fit en volwassen team en in die zin mogen we misschien best wat verwachten. In de eerste helft van het seizoen zullen we er alles uit halen wat erin zit. Rond de Kerst hebben we alle tegenstanders een keer gehad en kunnen we evalueren. Maar je mag ervan uitgaan dat we gaan voor het hoogste dat met dit team mogelijk is.” (WP)


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020