Dames Apollo 8 niet in problemen
30-09-2017
UIT EREDIVISIE GEDEGRADEERD TAURUS IN DRIE SETS VERSLAGEN

Dames Apollo 8 niet in problemen

Het damesteam van Ecare Apollo 8 kwam zaterdagavond niet echt in de problemen tegen het bezoekende Taurus, dat afgelopen seizoen nog in de eredivisie speelde. De ploeg uit Houten werd via de setstanden 25-19, 25-23 en 25-20 met 3-0 opzij gezet. Coach Bart Oosting: “Bij de big points, op de momenten dat het erop kwam, waren we heel solide. We groeien, maar er zit nog heel veel rek in.”

Bart Oosting, die met broer Thijs het trainersduo vormt bij Apollo 8, vond dat de zege tegen Taurus niet bepaald gemakkelijk tot stand gekomen was. “We gingen te veel mee met het niveau van de tegenstander, waardoor het zeker in de tweede set een foutenfestival werd. Je moet niet vergeten dat we dit seizoen vijf nieuwe speelsters hebben en het kost nu eenmaal tijd om die in te passen. We zullen nog wel wat wedstrijden nodig hebben om te bouwen en moeten in deze fase nog zoeken naar de sterkste opstelling. Plezierig is dat we twaalf speelsters hebben die aan elkaar gewaagd zijn en dat we dus wat te kiezen hebben.”

Te nonchalant
Tegen Taurus, dat een complete metamorfose onderging na de degradatie, werd Ecare Apollo 8 niet echt onder druk gezet. Na een ouverture die met 25-19 in Borns voordeel werd beslecht, was het in de tweede set lang spannend. Niet omdat Taurus zich sterk verbeterde, maar veel meer omdat de gastvrouwen te nonchalant gingen spelen. “We maakten zelf de fouten”, vond Bart Oosting. “Tegen een sterkere tegenstander worden die genadeloos afgestraft.” Met 25-23 trok Apollo 8 echter ook in de minste van de drie sets aan het langste eind.

De kansen in de derde set keerden om en om tot de stand 20-20 was bereikt. Daarna stelde de thuisclub snel orde op zaken met vijf punten op rij en haalde ze met 25-20 de zege binnen. “We hebben Taurus soms onnodig terug laten komen”, vond Esther Huls. “We begonnen heel sterk, maar daarna was het bij vlagen was het heel stroef. We hadden echt afgesproken volle bak te gaan en dat ging nog wel eens mis. Maar ik denk dat de 3-0 gewoon verdiend was.”

Twaalf speelsters nodig
Esther Huls heeft veel fiducie in de kansen op een goede notering in de Topdivisie. “We hebben er een paar ervaren volleybalsters bij en ik denk dat we een sterk, goed en hecht team hebben, waarbij we alle twaalf speelsters echt nodig zullen hebben.” Een prognose voor een klassering aan het eind van de competitie wil ze echter niet geven. “Vorig seizoen hebben we veel pech gehad met blessures, het is te hopen dat die nu uitblijven. We hebben een fit en volwassen team en in die zin mogen we misschien best wat verwachten. In de eerste helft van het seizoen zullen we er alles uit halen wat erin zit. Rond de Kerst hebben we alle tegenstanders een keer gehad en kunnen we evalueren. Maar je mag ervan uitgaan dat we gaan voor het hoogste dat met dit team mogelijk is.” (WP)


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024