Dames Apollo 8 niet in problemen
30-09-2017
UIT EREDIVISIE GEDEGRADEERD TAURUS IN DRIE SETS VERSLAGEN

Dames Apollo 8 niet in problemen

Het damesteam van Ecare Apollo 8 kwam zaterdagavond niet echt in de problemen tegen het bezoekende Taurus, dat afgelopen seizoen nog in de eredivisie speelde. De ploeg uit Houten werd via de setstanden 25-19, 25-23 en 25-20 met 3-0 opzij gezet. Coach Bart Oosting: “Bij de big points, op de momenten dat het erop kwam, waren we heel solide. We groeien, maar er zit nog heel veel rek in.”

Bart Oosting, die met broer Thijs het trainersduo vormt bij Apollo 8, vond dat de zege tegen Taurus niet bepaald gemakkelijk tot stand gekomen was. “We gingen te veel mee met het niveau van de tegenstander, waardoor het zeker in de tweede set een foutenfestival werd. Je moet niet vergeten dat we dit seizoen vijf nieuwe speelsters hebben en het kost nu eenmaal tijd om die in te passen. We zullen nog wel wat wedstrijden nodig hebben om te bouwen en moeten in deze fase nog zoeken naar de sterkste opstelling. Plezierig is dat we twaalf speelsters hebben die aan elkaar gewaagd zijn en dat we dus wat te kiezen hebben.”

Te nonchalant
Tegen Taurus, dat een complete metamorfose onderging na de degradatie, werd Ecare Apollo 8 niet echt onder druk gezet. Na een ouverture die met 25-19 in Borns voordeel werd beslecht, was het in de tweede set lang spannend. Niet omdat Taurus zich sterk verbeterde, maar veel meer omdat de gastvrouwen te nonchalant gingen spelen. “We maakten zelf de fouten”, vond Bart Oosting. “Tegen een sterkere tegenstander worden die genadeloos afgestraft.” Met 25-23 trok Apollo 8 echter ook in de minste van de drie sets aan het langste eind.

De kansen in de derde set keerden om en om tot de stand 20-20 was bereikt. Daarna stelde de thuisclub snel orde op zaken met vijf punten op rij en haalde ze met 25-20 de zege binnen. “We hebben Taurus soms onnodig terug laten komen”, vond Esther Huls. “We begonnen heel sterk, maar daarna was het bij vlagen was het heel stroef. We hadden echt afgesproken volle bak te gaan en dat ging nog wel eens mis. Maar ik denk dat de 3-0 gewoon verdiend was.”

Twaalf speelsters nodig
Esther Huls heeft veel fiducie in de kansen op een goede notering in de Topdivisie. “We hebben er een paar ervaren volleybalsters bij en ik denk dat we een sterk, goed en hecht team hebben, waarbij we alle twaalf speelsters echt nodig zullen hebben.” Een prognose voor een klassering aan het eind van de competitie wil ze echter niet geven. “Vorig seizoen hebben we veel pech gehad met blessures, het is te hopen dat die nu uitblijven. We hebben een fit en volwassen team en in die zin mogen we misschien best wat verwachten. In de eerste helft van het seizoen zullen we er alles uit halen wat erin zit. Rond de Kerst hebben we alle tegenstanders een keer gehad en kunnen we evalueren. Maar je mag ervan uitgaan dat we gaan voor het hoogste dat met dit team mogelijk is.” (WP)


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Mitsubishi Modelauto museum geopend

Zaterdagmiddag om kwart over twaalf knipte Leidy van den Bos, de 84-jarige moeder van Marcel,...
19-01-2019

Stefan Boermans en Joy Beune sportlieden 2018

Beachvolleyballer Stefan Boermans en schaatsster Joy Beune zijn vrijdagavond tijdens het...
18-01-2019

Mirjam Pol zeer tevreden over Dakar 2019

“Dit was een echte laatste proef, en echt een echte. Geen optocht rijden en in een lange...
17-01-2019

Een eeuw NEO op 300 pagina’s

“Nee, het is nog niet klaar. Over een maand sluiten we echt”, aldus Hans Spenkelink,...
16-01-2019

‘Reddende engel en Koningin van de Dakar’

De Dakar Rally wordt op dit moment in Peru gereden, etappes vol met duinen, zand en fesh fesh....
16-01-2019

Bornse nominaties Vrijwilligersprijs

Twee personen en twee organisaties uit de gemeente Borne zijn genomineerd voor de Overijsselse...
16-01-2019


file:html/cookies.inc.html}