NEO heeft geen moeite met Juventa’12
01-10-2017
OOK NA TWEE DUELS KOPLOPER OP BASIS VAN DOELSALDO

NEO heeft geen moeite met Juventa’12

NEO won zondag ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Juventa ’12 werd met 3-0 verslagen en op die uitslag viel helemaal niets af te dingen. Met wat meer accuratesse had het team van Jan Willem van Holland de score in de slotfase verder kunnen uitbouwen.
 

Na tien minuten voetbal vroegen de meeste toeschouwers zich waarschijnlijk af waarnaar ze keken. Beide teams slaagden er niet in ook maar één fatsoenlijke aanval uit te voeren. Toen ontfutselde Jochem Stam de bal aan de linksback van Juventa. De voorzet van Stam was loepzuiver en Tim Bijker kopte bij de tweede paal de bal diagonaal binnen: 1-0.
 

De volgende aanval leverde bijna de 2-0 op. Stam stond opnieuw aan de basis en Pascal van Berkum (rechts) had eigenlijk moeten scoren. Juventa moest vervolgens het initiatief nemen, maar deed dat niet zo heel creatief. Vrijwel alle ballen gingen richting de eenzame spits Martijn Telgenkamp die veel kopduels won in het begin, maar daarna op één situatie na goed verdedigd werd door Steven Zonder.

Compliment
Ook de rappe Rick Olde Olthof kon maar zelden gevaarlijk worden en dat was een compliment aan Bjorn Tijhuis en Bas Smits. De mooiste aanval van NEO voor de thee was er eentje over vele schijven en werd niet bekroond met een goal. Tim Bijker schoot over.
 

In de laatste tien minuten voor rust had NEO de zaak eigenlijk moeten beslissen. Eerst bediende Ron Spoler Mauro Lohuis, wiens schot net naast ging. Vlak daarna speelde Spoler zichzelf fraai vrij, maar zijn schot huppelde rakelings voorlangs. De grootste kans was voor Tim Bijker die door Jochem Stam vrij voor de doelman werd gezet. Bijker leek verrast door zoveel ruimte en kon de bal niet goed controleren.
 

Ook de eerste twee kansen na de onderbreking waren voor NEO. Bas Smits kwam op links goed door, maar de slotpass was niet goed. Seconden later kwam Ron Spoler schuin voor de goal vrij tot een schot. Hij poeierde de bal ruim over. Na rum vijf minuten de mooiste aanval van de gasten. Olde Olthof gaf op maat voor en Telgenkamp kopte heel knap in. De bal zeilde luttele centimeters naast de kruising. Eigenlijk was dat het laatste wapenfeit van de gasten.
 

Beheerst
Nadat een corner van Jochem Stam nog ternauwernood en paniekerig kon worden verwerkt, ontstond de 2-0. Pascal van Berkum werd weggestuurd. De scheidsrechter negeerde heel resoluut zijn assistent en Van Berkum rondde beheerst af: 2-0.

De sfeer bij Juventa werd wat geïrriteerd en dat leverde wat gele prenten op. Aanvoerder Sebastiaan Bruns pakte zelfs zijn tweede en kon gaan douchen, waarna de wedstrijd gelopen was. Ruim twintig minuten voor tijd werd de eindstand bepaald. Een overtreding werd al dan niet binnen de beruchte lijnen begaan, maar dat bleek voor Juventa uitstel van executie. Ron Spoler benutte namelijk de vrije trap koeltjes: 3-0.

Een zeer verdiende overwinning voor NEO, dat op basis van het doelsaldo nog steeds aan de leiding gaat in de derde klasse A, waar zondag opnieuw geen enkel duel in een remise eindigde. Zondag gaat NEO op bezoek bij Sportclub Enschede dat ook nog zonder puntverlies is. De ploeg van Paul Krabbe heeft weer flink ‘ingekocht’ deze zomer en is absoluut een van de topfavorieten voor de titel. Vorig seizoen werd twee keer verloren van de bewoners van Het Diekman.

Foto's © Herman Lansink Rotgerink 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 02 okt 2017
2 wedstrijden gespeeld en gewonnen.
Goed gedaan boys chapeau!
De supporters zijn trots op jullie.
Hopelijk nemen jullie as zondag 3 punten mee naar Borne (Sc Enschede ).

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020