Tiende ACB100 Rally groot succes
JUBILEUMEDITIE TREKT 42 DEELNEMENDE KLASSIEKE EN SPORTIEVE AUTO’S

Tiende ACB100 Rally groot succes

De tiende ACB100 Rally werd zondag een groot succes. Vorige week leek het er nog op dat het weer danig roet in het eten zou strooien, maar niets bleek minder waar. Het Rheineplein stroomde zondagmorgen vanaf 09.30 uur weer vol met tientallen fraaie klassieke en sportieve auto’s. Van een Volkswagen Kever tot en met een Bentley uit 1934. Ook BMW’s, Dafjes, Jaguars en Porsches waren er te zien.

Met prachtige opgepoetste auto’s gingen de 43 deelnemers van start voor het gemeentehuis, nadat eerst van koffie met cake was genoten. Negen jaar geleden was het Rheineplein ook het vertrekpunt van de eerste editie, die destijds werd georganiseerd in het kader van de gemeentelijke samenwerking tussen Borne en partnerstad Rheine. waar de tocht eindigde voor het stadhuis.

Mooie bonus
De zonnestralen op de auto’s vormden een mooie bonus voor de enthousiaste deelnemers. Om 10.30 uur startte de oude Bentley als eerste om op aangeven van de ook dit keer als speaker optredende Nico Lansink Rotgerink en voorzitter Geert-Paul Bonhof van de ACB aan de rit te beginnen. Daarna volgden de overige 42 andere auto’s om volgens het thema van de tocht langs ‘Twentse Geveltekens’ op diverse gebouwen het eerste deel van de tocht af te leggen. Hierbij was het de opdracht om allerlei geveltekens te spotten, welke reeds op foto’s in het roadboek waren aangegeven.

De route ging volgens het bolletje-pijltje principe, hetgeen niet moeilijk is maar wel vereist dat er onderweg goed wordt uitgekeken naar de in het roadboek beschreven opdrachten. Aan het eind van de rit moet een slagzin zijn gevonden, die het resultaat is van de verschillende opdrachten onderweg. “Het is vooral een puzzeltocht en het gaat niet om de snelheid. Dus heeft het geen enkele zin om als een idioot te rijden”, kondigt medeorganisator Ben Haarhuis vooraf al aan. “De deelnemers kunnen maar beter genieten van de mooie plekjes, waar ze anders nooit komen.”

Uitdagende route
De organisatie tekende voor een uitdagende route, waarbij ongeveer halverwege na zo’n zeventig kilometer een lunch wachtte op het prachtige buitenerf Erfgoed BosseM in Lattrop. De geserveerde paddenstoelensoep, diverse belegde broodjes en fruitsalade gingen er gretig in bij de deelnemers. Hierna ging het verder over fraaie Twentse wegen en soms ook brede paden, waarbij zoals Ben Haarhuis het omschreef ‘de auto’s “af en toe over de Duitse grens heen en terug” slingerden.

Na 130 kilometer eindigde de geslaagde tocht op de heerlijke nazomerse zondag bij Het Seminar in Zenderen, waar ook de prijzen werden uitgereikt. Winnaars werden Edwin Spaltman en Sam Vaanholt (rechts en links op kleine foto) met een mooie Porsche Targa uit 1973. De tweede prijs ging naar Frank en Ellen Telgenkamp in een MG-B uit 1974. Thimo en Wendy Zwerus kregen de aanmoedigingsprijs, omdat ergens op de route hun Daf 55 coupé haperde en zij via huis snel met een andere auto, een Triumph GT 6, toch nog de finish haalden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Tiende editie ACB100 Rally


    Inschrijving Run Bike Run gestart

    Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
    23-04-2024

    Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

    Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
    22-04-2024

    NEO wint ruim van Grol: 5-0

    Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
    22-04-2024

    Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

    Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
    22-04-2024

    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024