Tiende ACB100 Rally groot succes
JUBILEUMEDITIE TREKT 42 DEELNEMENDE KLASSIEKE EN SPORTIEVE AUTO’S

Tiende ACB100 Rally groot succes

De tiende ACB100 Rally werd zondag een groot succes. Vorige week leek het er nog op dat het weer danig roet in het eten zou strooien, maar niets bleek minder waar. Het Rheineplein stroomde zondagmorgen vanaf 09.30 uur weer vol met tientallen fraaie klassieke en sportieve auto’s. Van een Volkswagen Kever tot en met een Bentley uit 1934. Ook BMW’s, Dafjes, Jaguars en Porsches waren er te zien.

Met prachtige opgepoetste auto’s gingen de 43 deelnemers van start voor het gemeentehuis, nadat eerst van koffie met cake was genoten. Negen jaar geleden was het Rheineplein ook het vertrekpunt van de eerste editie, die destijds werd georganiseerd in het kader van de gemeentelijke samenwerking tussen Borne en partnerstad Rheine. waar de tocht eindigde voor het stadhuis.

Mooie bonus
De zonnestralen op de auto’s vormden een mooie bonus voor de enthousiaste deelnemers. Om 10.30 uur startte de oude Bentley als eerste om op aangeven van de ook dit keer als speaker optredende Nico Lansink Rotgerink en voorzitter Geert-Paul Bonhof van de ACB aan de rit te beginnen. Daarna volgden de overige 42 andere auto’s om volgens het thema van de tocht langs ‘Twentse Geveltekens’ op diverse gebouwen het eerste deel van de tocht af te leggen. Hierbij was het de opdracht om allerlei geveltekens te spotten, welke reeds op foto’s in het roadboek waren aangegeven.

De route ging volgens het bolletje-pijltje principe, hetgeen niet moeilijk is maar wel vereist dat er onderweg goed wordt uitgekeken naar de in het roadboek beschreven opdrachten. Aan het eind van de rit moet een slagzin zijn gevonden, die het resultaat is van de verschillende opdrachten onderweg. “Het is vooral een puzzeltocht en het gaat niet om de snelheid. Dus heeft het geen enkele zin om als een idioot te rijden”, kondigt medeorganisator Ben Haarhuis vooraf al aan. “De deelnemers kunnen maar beter genieten van de mooie plekjes, waar ze anders nooit komen.”

Uitdagende route
De organisatie tekende voor een uitdagende route, waarbij ongeveer halverwege na zo’n zeventig kilometer een lunch wachtte op het prachtige buitenerf Erfgoed BosseM in Lattrop. De geserveerde paddenstoelensoep, diverse belegde broodjes en fruitsalade gingen er gretig in bij de deelnemers. Hierna ging het verder over fraaie Twentse wegen en soms ook brede paden, waarbij zoals Ben Haarhuis het omschreef ‘de auto’s “af en toe over de Duitse grens heen en terug” slingerden.

Na 130 kilometer eindigde de geslaagde tocht op de heerlijke nazomerse zondag bij Het Seminar in Zenderen, waar ook de prijzen werden uitgereikt. Winnaars werden Edwin Spaltman en Sam Vaanholt (rechts en links op kleine foto) met een mooie Porsche Targa uit 1973. De tweede prijs ging naar Frank en Ellen Telgenkamp in een MG-B uit 1974. Thimo en Wendy Zwerus kregen de aanmoedigingsprijs, omdat ergens op de route hun Daf 55 coupé haperde en zij via huis snel met een andere auto, een Triumph GT 6, toch nog de finish haalden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Tiende editie ACB100 Rally


  BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

  In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
  12-10-2020

  Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

  Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
  12-10-2020

  Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

  Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
  08-10-2020

  ZV en De Tubanters delen de punten

  In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
  04-10-2020

  Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

  De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
  04-10-2020

  Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

  Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
  03-10-2020