BVV Borne ook bij Vasse onderuit
02-10-2017
MATIGE EERSTE HELFT BREEKT PLOEG OP: 2-0

BVV Borne ook bij Vasse onderuit

BVV Borne verloor zondag ook de tweede wedstrijd van de competitie. Na de 2-5 tegen RSC was Vasse met 2-0 te sterk. De eindstand stond reeds in de eerste speelhelft op het scorebord. Borne speelde met name voor rust matig en zag de thuisploeg effectief met de kansen omgaan. Na rust hadden de Bornenaren recht op meer, maar ontbrak het geluk om het de thuisploeg echt moeilijk te maken.
 

Beide ploegen hadden na de nederlagen van vorige week iets recht te zetten. De geelzwarten waren vooraf gewaarschuwd dat de thuisploeg fel van start zou gaan en onderlinge duels niet schuwde. Toch liet BVV Borne zich vooral in de beginfase niet zien en begon het te afwachtend. Het nam te weinig initiatief en speelde te veel vanuit de reactie.

Strafschop cadeau
In de tiende minuut gaf het ook nog eens een strafschop cadeau na een overtreding van Jorrit Jongman. Weersink bleef oog in oog met doelman Sander Post koel genoeg en bracht de thuisploeg op 1-0. Na deze achterstand had Borne een licht veldoverwicht en iets langer balbezit, maar kon het niet gevaarlijk worden. De thuisploeg kwam er een aantal keer snel uit en kreeg ook mogelijkheden om het beter uit te spelen.

Borne werd nu ook gevaarlijker en zag kans eindelijk de vleugelspelers in het spel te betrekken. Daar hadden de gastheren duidelijk moeite mee. In de 26ste minuut kwam Martijn Hofman net te kort om een goed aangesneden voorzet van Sander Toebes in het doel te werken en over links haalde Rowan Dobbe een aantal keren goed de achterlijn.

In de 39ste minuut leed Borne balverlies. Het speelde de bal van achteruit hoog voor het doel, Vasse won een kopduel en even stond Borne niet goed. De thuisploeg counterde over links, gaf een prima voorzet en de bal werd van dichtbij snoeihard binnen gekopt. 2-0 voor het uiterst effectieve SV Vasse en Borne wachtte een lastige opgave.

Bal sneller rond
Na rust een beter spelend Borne, met meer balbezit en de thuisploeg zakte ver in om de voorsprong te verdedigen. Borne speelde de bal sneller rond en zat er ‘korter’ op bij balverlies om zodoende de druk op Vasse te houden. In de zestiende minuut mocht Wesley Assink vanaf twintig meter aanleggen voor een vrije trap, na een overtreding op Sven Pieterson. Assink krulde de bal rechts langs de muur, maar zag zijn inzet via de vingers van de doelman en de buitenkant van de paal naast gaan.

De aansluitende corner bracht geen gevaar. Toch bleef Borne zoeken naar de juiste oplossing. Het had wel een duidelijk veldoverwicht en langer balbezit, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het nog niet. Als het al in de vijandelijke zestien meter kwam, stonden daar tien spelers van Vasse om de bal weg te rammen. Er was moeilijk door te komen op die manier.

In de zeventigste minuut wederom een Vasser counter, maar een derde treffer bleef Borne bespaard omdat de aanvaller niet rustig genoeg bleef om het overzicht te behouden. Toch waren het gevoel en geloof aanwezig dat Borne de aansluitingstreffer nog zou maken, maar het ontbrak in de eindfase ook een beetje aan het nodige geluk.

Zondag neemt BVV Borne het op het eigen sportpark ’t Wooldrik op tegen HVV Hengelo.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sportieve strijd en vooral plezier

Woensdagmorgen trokken ruim 500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 naar de sportvelden...
18-09-2019

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019