Barteam ‘Melbuul’n’ verrast goede doelen
EHBO BORNE EN KIRSTEN’S KOPGROEP BEIDE VERBLIJD MET 500 EURO

Barteam ‘Melbuul’n’ verrast goede doelen

De afdeling Borne van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO en Kirsten’s Kopgroep werden dinsdag blij verrast met een cheque van elk 500 euro. Het cadeautje was afkomstig van de vrijwilligers die op de vrijdagmiddag en -avond van de Melbuul’ndagen de bardienst verzorgden. Het is al de vierde keer op rij dat de barploeg het bedrag dat ze zelf van de deelnemende horecaondernemers ontvangen voor hun inzet, overhandigden aan twee lokale goede doelen.

“Een heel leuke surprise”, vond voorzitter Gerda Wolters van de plaatselijke EHBO-afdeling van de geste. “Hiervoor mogen ze ons wel vaker bellen.” De negentig leden tellende lokale EHBO heeft al een prima bestemming voor de donatie. “We willen graag voor onze EHBO’ers een aantal rugzakken aanschaffen, die ze kunnen gebruiken tijdens sportevenementen waarbij ze op fietsen van de ene plek naar de andere moeten. En onze beamer is defect, die moet ook vervangen worden.”

Geen cent subsidie
Sinds 1938 bedruipt de plaatselijke EHBO, die volgend jaar dus haar tachtigjarig bestaan viert, zichzelf, zonder ooit een cent subsidie te hebben ontvangen. De inkomsten van de afdeling, net weer begonnen met het opleiden van zestien nieuwe cursisten, moeten vooral komen van de jaarlijkse collecte en andere door de leden zelf geïnitieerde acties.

Kirsten’s Kopgroep ontstond in 2014, nadat bij de jonge Bornse Kirsten ten Thije een
hersentumor werd ontdekt. Sindsdien maakt de organisatie rond haar zich sterk voor het inzamelen van fondsen, die er binnen niet al te lange tijd aan moeten bijdragen dat voor de nu nog ongeneeslijke ziekte een effectief medicijn wordt gevonden.

Mont Ventoux
Begin september nam een vertegenwoordiging van Kirsten’s Kopgroep voor het derde jaar deel aan de beklimming van de roemruchte Tourreus Mont Ventoux in de Franse Vaucluse om geld in te zamelen voor het Hersentumorenfonds.

Rob Munsterhuis (tweede van rechts op de foto geheel boven), die de cheques namens de bargroep overhandigde, benadrukte dat elk jaar goede doelen met een lokaal karakter worden gekozen. Verder vanaf links Corine Munsterhuis, die zelf als lid van Kirsten’s Kopgroep de Mont Ventoux te voet beklom en Gerda Wolters en Ben ten Tusscher van de afdeling Borne van de EHBO. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024