Controle bij schoolpleinen aangescherpt
GEREGELD ONVEILIGE SITUATIES DOOR WILLEKEURIG PARKEREN

Controle bij schoolpleinen aangescherpt

Op en rondom de parkeerplaatsen van basisscholen De Esch, De Vonder en De Wheele doen zich geregeld onveilige parkeersituaties voor. Dit is aanleiding voor de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) om vaker te gaan controleren en handhavend op te treden. “We gaan de komende tijd twee tot drie keer in de week naar deze scholen toe”, vertelt boa Stephan Bartelink.


Vooral bij slecht weer ontstaan veel onveilige situaties rondom deze scholen. “Ouders parkeren de auto’s massaal op plekken waar dit niet is toegestaan. Bij De Wheele is extra hinder vanwege de bouwwerkzaamheden aan de Theresiakerk. Ouders parkeren in bochten en voor inritten van huizen. Tot grote ergernis van bewoners én het is erg gevaarlijk voor de kinderen”, licht Stephan Bartelink toe.


Eenrichtingsweg
Borne inrijdend bij Jasmin Garden is het verboden om links af te slaan naar de Theresiastraat (foto). “Dit verbod wordt geregeld genegeerd. We hebben hier boetes uitgedeeld, maar het helpt niet. Daarom wordt dit een eenrichtingsweg. Vanaf de Europastraat mag je van beide kanten niet meer de Theresiastraat in. Je kunt De Wheele bereiken via de Doormanstraat.”
 

Bij De Veste staat de stoep geregeld vol auto’s bij slecht weer. “We gaan hier een parkeerverbodsbord plaatsen, zodat nog duidelijker is dat dit een voetpad is en geen parkeerplaats. De komende tijd zullen we, samen met wijkagent Jan Schmitz, eerst waarschuwen bij overtredingen. Mocht dat geen oplossing zijn, dan sluiten we bekeuren niet uit.” (DM/DWvB)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mariska beverdam — 05 okt 2017
Laten ze kijken wat ze dan aan het parkeerprobleem doen bij die scholen. Ze staan niet voor niets op de stoepen enz. Laat de school wat doen zo dat het eenrichtingsverkeer van de ouders goed verloopt. En bijv. Verschillende ophaal en breng tijden dan heb je niet zn probleem. Zo moeilijk is dat niet. Maar boetes uitschrijven omdat je nergens kan parkeren maar het misschien wel wil. Vind ik niet oke
Renate — 04 okt 2017
Nou ik erg me dood aan her eenrichtingsverkeer in de Theresiastraat. ....Daar rijden ze aan bosjes de verkeerde kant in zelfs vrachtverkeer .gemeente aitos en taxi's ...en dan ook niet zachtjes met 30 nee 50 is nog zachtjes.....Dus hoop dat ze dan nu gewoon optreden en gelijk bekeuringen uit delen ...ze weten dat het niet mag dus waarschuwing heeft geen zin gelijk een bon!!!
Rob Keukenschrijver — 04 okt 2017
Een groot deel van de Theresiastraat is al éénrichtingsverkeer. Maar dit wordt al jaren genegeerd. Dus leuk éénrichtingsverkeer maar dan ook handhaven.
Paul Cohn — 04 okt 2017
Omdat uitlaatgas nu juist de hoogste risico's oplevert voor de gezondheid van onze jongsten is het nuttig de BOA een automatische, handzame fijnstofmeter mee te geven.
Na afloop van zijn ronde kan iedereen dan simpel met een android app op een smartphone uitlezen wáár op zijn route de fijnstof-concentratie (te) hoog was.
www.newtowncreekalliance.org/wp-content/uploads/2013/07/QVT_CrowdMap.png
Één medisch consult voor ademhalingsproblemen kost méér en komt pas als het kwaad al geschied is!
www.takingspace.org/aircasting/airbeam/

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024