Leerzaam weekend Joris Lentfert
06-10-2017
IN KLASSE BRITISH SUPERSPORT OP CIRCUIT ASSEN

Leerzaam weekend Joris Lentfert

Joris Lentfert beleefde een paar leerzame dagen tijdens de wedstrijden voor de klasse British Supersport op het TT circuit van Assen. Lentfert, normaal uitkomend in de NK SuperCup 600 (OW Cup) kwam met een wildcard aan de start. “Het was een mooie uitdaging en een mogelijkheid om veel te leren.”

Joris Lentfert greep de kans, hem geboden door een aantal sponsors, met beide handen aan en sloot de twee vrije trainingen van vrijdag in droge omstandigheden af als veertiende en zestiende van de 29 deelnemers.
 

Totaal anders
Zaterdag stond de sprintrace over tien ronden op het programma en waren de weersomstandigheden totaal anders. In de kwalificatie had de coureur uit Borne nog te maken met een opdrogende baan en kon hij zich als 23ste kwalificeren. Maar in de race die middag was de baan wel volledig nat. De eerste ronden was het aftasten, maar in de loop van de race kwam Joris Lentfert steeds beter in zijn ritme. Hij reed een nieuw persoonlijk record en pakte de twintigste plaats.
 

Zondag was de zon er weer bij en werd race 2 over vijftien ronden verreden. De startopstelling voor deze wedstrijd werd bepaald op basis van de gereden rondetijden in de sprintrace en dus mocht Joris Lentfert starten vanaf plaats 22. De start was goed, maar met de omschakeling van het natte asfalt naar een volledig droge baan had hij in de beginfase moeite. Na enkele ronden begon het juiste gevoel te komen en liep hij met mooie rondetijden knap in op de groep voor hem die aan het strijden was voor de laatste punten. Lentfert pakte een verdienstelijke achttiende plaats met opnieuw een nieuw pr.

Droom uitgekomen
Joris Lentfert: “Dit was voor mij een droom die is uitgekomen. Aan de start met de Engelse toppers voor duizenden toeschouwers. Ik heb veel respect voor hoe ze rijden en ik heb deze drie dagen ontzettend veel mogen leren. Al met al mogen we zeker tevreden zijn.”

De laatste twee wedstrijden voor de NK SuperCup 600 worden verreden op zaterdag 14 oktober op het TT circuit van Assen. Joris Lentfert houdt daar ook zijn sponsordag.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024