Onder grote belangstelling van familie, vrienden, bekenden, collega’s en relaties openden John en Irene Pigge vrijdagavond officieel hun ‘Koffiekaravaan op Het Perron’, zoals ze hun ultieme droom hebben genoemd. De ruimte die ooit als wachtkamer/stationsrestauratie diende, is vanaf nu voor de reiziger en anderen dé plek voor een snelle bak koffie, een broodje of andere versnaperingen. Niet zomaar een koffie, maar een van eigen makelij en zelf gebrand. “Want we willen het wel goed doen hoor!”, aldus de trotse ondernemers.
Even aanpezen
Pas afgelopen maandag kregen ze uit handen van NS de sleutels van deze voor Borne bijzondere plek. “Ja, het was wel even aanpezen de afgelopen dagen”, zegt John lachend, we hebben weinig geslapen, maar het is de moeite waard. Vanmorgen om zeven uur hebben we de deur geopend en vanaf dat allereerste moment ging het lekker. Veel mensen hebben in de loop van de dag dan ook al kennis gemaakt met onze specialiteiten.”
Na de officiële opening vanavond begint het dus vanaf morgen voor ‘het echie’. En dat wordt direct spitsroeden lopen, want John vertrekt dan al vroeg met zijn mobiele karavaan naar Nijverdal, waar hij wekelijks zijn vaste plek heeft op de warenmarkt. Dit betekent dat Irene om zeven uur de koffie al warm moet hebben op het perron. ”Maar dat wisten we op voorhand, vinden we ook helemaal niet erg. Dit is toch het mooiste dat er is… onze eigen producten in onze eigen zaak, op de beste plek die je kunt bedenken. We hebben er zin in!” (AJ/BM)
Hoe John en Irene Pigge tot hun besluit kwamen om te starten met hun nieuwe nering, leest u in ons eerdere bericht ‘Echte Bornse koffie op het perron’.
© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.