Dames Apollo 8 dicht bij knappe uitzege
08-10-2017
NA TWEE SETS WINST TOCH DE MINDERE VAN DONITAS

Dames Apollo 8 dicht bij knappe uitzege

De volleybalsters van Ecare Apollo 8 maakten het zaterdag Donitas in eigen huis knap lastig. Na de eerste twee gewonnen sets leek er zelfs een daverende verrassing in te zitten voor de ploeg van de broers Bart en Thijs Oosting, maar de thuisclub kon het tij nog net op tijd keren. Donitas won de drie volgende sets op rij, waarbij het vooral in de vierde puntenreeks knap spannend was (26-24).

De setstanden in Groningen waren 21-25, 21-25, 25-22, 26-24 en 15-12. Apollo kwam door die uitslag op vijf punten en staat nu vijfde in de Topdivisie, met twee punten achterstand op de leiders Dynamo Apeldoorn en Donitas.
 

Vol vertrouwen
“Met een erg goed tactisch plan gingen we vol vertrouwen het veld in tegen Donitas”, blikt libero Lieke Hilgenberg (rechts) terug op het spannende duel. “We waren erop gebrand om te winnen en vanaf het begin hadden we het initiatief in handen.” Overtuigend werd de eerste set gewonnen met 21-25.

De tweede set ging lang gelijk op. Hilgenberg: “Aan het eind lieten we zien waartoe we in staat zijn. Alles liep goed, van geweldige aanvallende en verdedigende acties tot lange rally’s die door ons gewonnen werden. Dat samen met een heerlijke sfeer aan onze kant resulteerde in winst met opnieuw 21-25 en daarmee was in ieder geval het eerste punt binnen. Maar uiteraard wilden we meer…”

Ook in Groningen was echter sprake van het ‘derde set-syndroom’. De rollen waren ineens omgedraaid. Donitas speelde overtuigender, scoorde veel door het midden en kwam steeds beter in de wedstrijd, mede doordat het publiek voor de nodige decibellen zorgde. Met 25-22 bracht Donitas de spanning terug.
 

Weer evenwicht
De vierde set leek een kopie van de derde te worden. Ecare Apollo 8 keek de gehele set tegen een achterstand aan, maar kwam sterk terug van een 24-21 achterstand en bracht de balans terug bij 24-24. Het kon dus nog alle kanten op. Door een eigen fout en een cruciale beslissing van de scheidsrechter in het nadeel van Apollo eindigde de set in 26-24 en was er weer evenwicht in de wedstrijd.
 

“Over de vijfde set kunnen we kort zijn”, zegt Lieke Hilgenberg. “Door eigen fouten en het niet afmaken van onze kansen won Donitas die met 15-12 en daarmee de wedstrijd. We nemen een punt mee naar huis, hoewel dit toch voelt als twee verloren punten. Respect voor Donitas voor de wijze waarop het zich weer in de wedstrijd hebben geknokt. Aan vechtlust heeft het ook aan onze kant zeker niet gelegen. Voor ons was het echter wel een mooi leermoment.”

Heren met 0-4 onderuit
Komende zaterdag spelen de dames van Ecare Apollo 8 hun tweede thuiswedstrijd om 19.00 uur in De Veste tegen VV Utrecht. Voor de heren van Ecare Apollo 8 dreigt wat voor het seizoen al wel zo’n beetje werd voorspeld: een lange strijd tegen degradatie. Het verloor in de eigen Veste kansloos van Sudosa uit Assen. Apollo bood in de eerste en vierde set wel verwoed tegenstand, maar kon geen punt aan het totaal toevoegen: 23-25, 16-25, 13-25 en 24-26. De ploeg uit Borne staat laatste in de eerste divisie met slechts één punt uit drie duels.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021