NEO klopt in topper ook Sp.Enschede
08-10-2017
MAURO LOHUIS SCOORT WINNENDE TREFFER IN UITDUEL

NEO klopt in topper ook Sp.Enschede

NEO won zondag voor de derde keer op rij zonder een doelpunt tegen te krijgen. Het had in de topper bij Sportclub Enschede voldoende aan een treffer van Mauro Lohuis in de 63ste minuut. De ploeg van trainer Jan Willem van Holland bleef daardoor koploper in de derde klasse A dankzij een beter doelsaldo dan Suryoye-Mediterraneo en Barbaros, die ook nog geen fout maakten.

Na twee relatief eenvoudige zeges trof NEO in Sportclub Enschede een tegenstander van formaat. Het team van Paul Krabbe herbergt veel spelers die hun sporen in de top van het amateurvoetbal hebben verdiend en ook tactisch heeft de ploeg de zaken goed voor elkaar. Door een collectieve prestatie van formaat en een juweel van een treffer van Mauro Lohuis (met nummer 5 op foto boven) bleef NEO aan de goede kant van de score.

Alle zeilen bijzetten
Voor de thee had NEO het erg moeilijk met de lopende spelers van de thuisclub, die veel van positie wisselden. Dat leverde de gastheren een veldoverwicht op, maar eigenlijk heel weinig echte kansen. De NEO-verdediging, waar Tim Bijker de positie van de geblesseerde Robin Oude Kamphuis prima innam, moest alle zeilen bijzetten en ook doelman Bob Peterman trad een paar keer uitstekend handelend op. Onder meer een schot van dichtbij van Appie Altunbas en een vrije trap van Lars van de Molen pareerde hij met verve.
 

Ook NEO kreeg wel degelijk kansen. De eerste uit een vrije trap van Jochem Stam, nadat Ron Spoler door doelman Daylan Kuipers op de rand van het strafschopgebied was getorpedeerd. Kuipers kon de vrije trap echter makkelijk verwerken. En ook na twee mooie aanvallen bleek de slotpass van eerst Pascal van Berkum en later Bas Smits niet accuraat genoeg. Bij rust dus 0-0 en daarover mocht de thuisclub het meest ontevreden zijn.
 

Na de thee kwamen de eerste wapenfeiten op naam van NEO. Vooral de uitstekende in de basis debuterende Rick ten Tusscher had de 0-1 op de voet, maar hij raakte de bal volledig verkeerd. Na tien minuten een enorme kans voor Pascal van Berkum. Hij ontdeed zich simpel van zijn tegenstander. Zijn schot was hard, maar ging ook recht op doelman Kuipers af.
 

Fantastische goal
Nadat de behendige Carlos Jonkers net voorlangs had geschoten was daar het moment van Mauro Lohuis. Waar hij al eerder wat schotpogingen gekraakt zag, gooide de middenvelder al zijn energie in een schot van grote afstand. Als een raket plofte de bal via de verste binnenkant van de paal binnen achter de kansloze Kuipers. Een fantastische goal: 0-1.
 

Sportclub was even van slag en dat resulteerde maar heel iets later bijna in de 0-2. Ron Spoler ontdeed zich fraai van aanvoerder Ercan en legde de bal terug op Wout Deterd die de bal niet kon drukken en hoog over schoot. Vlak daarna kwam de bal na alweer een mooie aanval in de rebound terecht bij Rick ten Tusscher die opnieuw geen controle over de bal kon krijgen.

Paul Krabbe bracht meerder aanvallend ingestelde spelers in. Dat leverde Sportclub een enorm overwicht op, maar de geconcentreerd spelende NEO-defensie gaf geen krimp en het regende juist kansen aan de andere kant. Pascal van Berkum en Stijn Baars kwamen oog in oog met Kuipers, maar misten de rust om de wedstrijd te beslissen. Ook schoot Van Berkum nog op de lat en werden twee counters met een overtalsituatie slecht uitgespeeld.

Eigenlijk een wonder
Dat het 0-1 bleef was eigenlijk een wonder. Onder grote spanning werden de laatste minuten gespeeld, maar de tot het gaatje spelende NEO-ploeg gaf geen krimp en trok de luid bejubelde zege over de streep. Verdiend of niet, zo’n geweldige teamprestatie voelde wel heel erg lekker.

Zondag krijgt NEO Oldenzaal op bezoek. Dat pakte het eerste punt en zag na een 0-3 achterstand een imposante inhaalrace tegen Avanti met een punt beloond: 3-3.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 08 okt 2017
Zo die 3 punten zijn ook weer binnen!
Wat een geweldig team presentatie !
Nu thuis nog 3 punten afsnoepen van Vv Oldenzaal.
Dan komt de 1e periode wel heel dichtbij.
Veel succes, wij zijn er weer bij.

30ste Run Bike Run in de startblokken

Na een jaar uitstel gaat de organisatie van de OCON Run Bike Run Borne er dit keer vanuit dat de...
15-04-2021

Carmen Boschman van Kwiek naar Borhave

Handbalvereniging Borhave heeft zich voor de komende competitie verzekerd van een eerste nieuwe...
14-04-2021

Apollo 8 redt het niet in Sliedrecht

De dames van Apollo 8 hebben de eerste wedstrijd in de play-off om het landskampioenschap met...
12-04-2021

Dames Apollo 8 bekerkampioen!

In het Groningse MartiniPlaza hebben de dames van Apollo 8 maandagmiddag de bekerfinale...
05-04-2021

Apollo 8 maandag in bekerfinale

Voor de tweede keer in de clubhistorie bereikte Apollo 8 de nationale bekerfinale....
03-04-2021

Kilometers voor KiKa

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie ’t Dijkhuis liepen maar liefst bijna 2.500 euro bij...
27-03-2021