BZSV: geen loon naar werken
09-10-2017
BRUCHTERVELD GAAT IN SLOTMINUUT MET DRIE PUNTEN AAN DE HAAL

BZSV: geen loon naar werken

In de voorbereiding op de competitie verpletterde Bruchterveld BZSV de Blauwwitters nog. Het competitieduel van zaterdag was daarom een mooie graadmeter om te zien of de ploeg uit Borne de afgelopen weken vooruitgang heeft geboekt. De hardwerkende thuisploeg dolf opnieuw het onderspit, maar had tot de slotminuut een punt in handen. BZSV miste daardoor op de valreep de beloning: 1-2.

Op een nat en winderig sportpark 't Wooldrik had Bruchterveld vanaf het begin het meeste balbezit en een licht veldoverwicht. Toch kwamen de gasten niet veel verder dan het achterin rond spelen van de bal. De Blauwwitters vocht voor elke meter, waardoor de bezoekers het spel niet konden maken.

Uiterst koel
In de counter kon BZSV zelf enkele keren gevaarlijk worden. Zoals in de 21ste minuut. Nadat eerst Emiel van der Pol een bal van de doellijn haalde die iedereen al had geteld, speelde Rik van der Vegt zich in de tegenaanval knap vrij en gaf een prachtige pass op de diep lopende Thijs Oude Groeniger. Deze mocht alleen op de keeper afgaan en schoot uiterst koel de 1-0 binnen.
 

In de reactie op deze tegentreffer zette Bruchterveld nog iets aan om de gelijkmaker te forceren. In een scrimmage voor de goal van Emiel van der Pol kreeg spits Johan Alberts van Bruchterveld de bal gelukkig voor zijn voeten en kon gemakkelijk de gelijkmaker binnen schieten: 1-1.

 

In de tweede helft werd er nog nauwelijks gevoetbald door beide partijen. Het weer werkte niet mee en echt gevaarlijk konden beide teams niet meer worden. Bruchterveld schoot alle ballen geholpen door de harde wind over de achterlijn en de Blauwwitters bedienden zich van de lange bal. In de zeventigste minuut nog wel een prachtige aanval van De Blauwwitters. In het strafschopgebied schoot Jason Kimmels keihard op de paal.

Het middenveld van BZSV de Blauwwitters verdiende ondertussen een groot compliment, omdat het in hoog tempo het complete veld moest belopen.Achterin speelden Sam van der Vegt en Patrick ten Brink een puike wedstrijd. Vooral de laatste vocht als een leeuw en kon meerdere keren voorkomen dat Bruchterveld gevaarlijk kon worden.
 

Helaas voor de thuisclub eindigde de middag toch nog in mineur. Nadat eerst al een doelpunt van Bruchterveld terecht was afgekeurd wegens buitenspel, kreeg het in de laatste minuut van de wedstrijd nog een vrij trap halverwege de helft van De Blauwwitters. Bij het nemen van de vrije trap stonden drie spelers van Bruchterveld buitenspel, waarvoor grensrechter Danny Rotman geheel terecht vlagde. De scheidsrechter zag echter niets en in de seconden daarna scoorde Johan Alberts voor de tweede keer: 1-2. De vlag bleef omhoog, maar de scheidsrechter wilde niets van buitenspel weten en besliste hiermee de wedstrijd.
 

Veel positieve dingen
De spelers van BZSV de Blauwwitters dropen verslagen van het veld af. Hoewel de teleurstelling enorm groot was kunnen trainer Aart-Jan Quak en zijn ploeg veel positieve dingen uit de wedstrijd halen. Door keihard werken maakte BZSV de Blauwwitters het Bruchterveld negentig minuten lang erg moeilijk en was zelfs winst niet ondenkbaar geweest. Een transformatie vergeleken met de eerdere pot tegen Bruchterveld.
 

Zaterdag gaat BZSV de Blauwwitters op bezoek bij Sportclub Daarle, dat nog geen punt liet liggen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020