BVV Borne pakt eerste punt
09-10-2017
VERDIENDE OVERWINNING TEGEN HENGELO BLIJFT UIT: 1-1

BVV Borne pakt eerste punt

BVV Borne speelde zondag op eigen veld met 1-1 gelijk tegen HVV Hengelo. De Bornenaren kwamen vroeg op voorsprong, misten in de tweede helft een strafschop en zagen de gasten niet veel later langszij komen. In de slotfase had Borne de overwinning nog kunnen binnenhalen, maar de bal werd tot twee maal toe van de doellijn gehaald.

Na de competitie gestart te zijn met twee nederlagen hadden de geelzwarten op het eigen sportpark iets recht te zetten en HVV Hengelo moest daar het slachtoffer van worden. Na een aftastend begin kwam de thuisploeg al in de negende minuut op voorsprong toen Laurens Huitink met een diagonaal schot de stand op 1-0 bracht. Pieterson bediende de mee opgekomen Huitink met een prima pass. Deze controleerde de bal en creëerde voldoende ruimte om doeltreffend uit te halen, een goede start van de gastheren.

Onrustige fase
Het vervolg van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg die voldoende mogelijkheden kregen om de geboden ruimte beter uit te spelen. Na twintig minuten volgde een eerste schot van de gasten uit Hengelo, maar de bal ging van net buiten het strafschopgebied rechts naast het doel. Na een half uur spelen brak er voor beide partijen een onrustige fase aan met onnodig balverlies en onnauwkeurige aannames.

Toch had het publiek niet het gevoel dat er voor de thuisploeg veel aan de hand was, Borne bleef de bovenliggende partij en zag Rowan Dobbe in de 39ste minuut net te kort komen om de bal langs de doelman te tikken, na een steekbal van Martijn Hofman.

Uitgelezen kans
Na rust een ander beeld van de wedstrijd. De gasten wisselden twee keer en haalden beide vleugelspelers naar de kant. Borne was even zoekende, maar kreeg in de 51ste minuut een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Rowan Dobbe werd onreglementair naar de grond gewerkt binnen de zestien meter en het was aan Sven Pieterson om de toegekende strafschop te benutten (foto hierboven). Pieterson slaagde er echter niet in deze kans te verzilveren, mede door goed optreden van de doelman. De Hengelose goalie tikte de bal uit de hoek.

Drie minuten later was doelman Sander Post attent genoeg op een schot van afstand van Hengelo. Na exact een uur spelen volgde toch de gelijkmaker van de gasten. De bal werd van de rechterkant hard en laag voorgegeven en het was vervolgens voor Berends een eenvoudige opgave om van dichtbij de 1-1 aan te tekenen. Waar Borne verzuimde om afstand te nemen kreeg het alsnog te maken met de aloude voetbalwet. Het incasseerde een onnodige tegentreffer en bracht daarmee het geloof bij Hengelo terug. Wederom leek Borne geschrokken en speelde het onrustig. Het liet zich terugdringen en verloor te veel duels.

Jacht op overwinning
Onnodig, want er was niets aan de hand en tot de gelijkmaker was Borne gewoon de betere ploeg. Na twintig minuten was de onrust verdwenen en begonnen de geelzwarten de bal weer sneller rond te spelen, wat direct tot kansen leidde. In de 83ste minuut opende de thuisploeg de jacht op de overwinning, waar de gasten uit Hengelo genoegen leken te nemen met een gelijkspel.

In de 85ste minuut werd de bal na een poging van Martijn Hofman van de doellijn gekopt en een minuut later was dat wederom het geval na een schot van Wesley Assink. Beide keren was de doelman al geslagen. Assink zag ook nog een schot op de paal belanden. Een treffer hing in de lucht en de Bornenaren hadden de overwinning ook verdiend, maar blijkbaar mocht het niet zo zijn.

Zondag staat voor Borne de uitwedstrijd tegen SV Almelo op het programma. Aanvang 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021