Grootscheepse controle op Rondweg
NAUWE SAMENWERKING OVERHEIDSDIENSTEN GENEREERT ’GOEDE VANGST’

Grootscheepse controle op Rondweg

Een grootscheepse controle op de N743, de Rondweg tussen de rotonde bij café Platenkamp en het viaduct ter hoogte van de Bekenhorst, heeft het nodige resultaat opgeleverd. Ook werd er een radarcontrole uitgevoerd aan de Azelosestraat en trokken agenten ’s avonds Oud-Borne en de Nijstad in om te controleren op niet afgesloten deuren, ramen et cetera. Vanaf 14.30 uur dinsdagmiddag tot circa 23.00 uur werkten de Politie, Brandweer, Milieudienst, Douane, BOA’s, Belastingdienst én de gemeente Borne nauw met elkaar samen. De actie vond plaats in het kader van de Week van de Veiligheid.

 

Het verkeer op de Rondweg werd in beide richtingen steekproefsgewijs en op bevel van een zevental motoragenten naar het terrein van Twente Milieu aan De Bieffel gedirigeerd, waar papieren en voertuigen op tal van punten aan een grondige controle werden onderworpen. De redenen voor bekeuringen waren legio. Van niet-handsfree bellen tot verlopen rijbewijzen en van defecte verlichting tot gladde banden. Acht voertuigen werden in beslag genomen, drie werden er afgesleept. De Belastingdienst kon ten slotte dertigduizend euro incasseren aan openstaande vorderingen.

 

Radarcontrole Azelosestraat en woonomgeving

Ook bij de radarcontrole aan de Azelosestraat was het raak. Tussen half drie en acht uur ’s avonds werden 2.460 auto’s op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 192 harder dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. Eén iemand presteerde het om de 80 kilometer te halen.

Bij de controle in de woonomgevingen ten slotte constateerde men vooral een aantal niet afgesloten garageboxen en toegangspoorten. In een enkel geval stapte men een niet afgesloten woning binnen zonder dat de bewoner thuis was.

 

Rond middernacht kon de balans worden opgemaakt. Volgens projectleider Jack Vos van de Politie die de actie coördineerde, betrof het een grote algemene inzet, die tevens dient als voorbereiding op de donkere dagen. “Dit soort acties willen we vaker uitvoeren, het bewijst telkens weer dat zo’n grote en langdurige inzet de moeite waard is. En uiteindelijk hopen we dat de mensen er van leren", aldus Vos. (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024