Bert Oude Lansink lijsttrekker CDA
HUIDIGE FRACTIEVOORZITTER EERSTE MAN BIJ DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Bert Oude Lansink lijsttrekker CDA

Het CDA Borne heeft tijdens haar Algemene ledenvergadering de huidige fractievoorzitter Bert Oude Lansink gekozen als lijsttrekker voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen die gehouden worden op 21 maart 2018. Het bestuur heeft gesprekken gevoerd met leden, fractie- en schaduwfractieleden en kwam tot de conclusie dat Oude Lansink als kandidaat breed gedragen zou worden. De vergadering heeft de conclusie overgenomen en unaniem bevestigd. In een persbericht schrijft de partij: “Politieke ervaring als raadslid en fractievoorzitter, zijn lokale betrokkenheid in het wel en wee van onze Bornse samenleving alsmede zijn enthousiasme en gedrevenheid hebben zeker bijgedragen aan deze verkiezing als lijsttrekker.”

 

Ambities

“Ik vind het een eer dat ze me gevraagd hebben”, reageert Oude Lansink. “Ik voel me op m’n plek bij het CDA. Ik ga ervoor, samen met een mooi team. Het is hartstikke leuk dat ik dit voor het CDA mag doen.” De keuze is volgens Bert Oude Lansink binnen het CDA in goede harmonie tot stand gekomen. Oude Lansink neemt voor het lijsttrekkerschap het stokje over van Herman Mulder, de laatste twee verkiezingen de man die het CDA aanvoerde. “Het wil niet zeggen dat Herman niet goed functioneert. Helemaal niet. Hij heeft moeilijke dossiers en doet het naar behoren.” Bij de vorige verkiezingen stond Oude Lansink op plek twee op de lijst.

 

Gevraagd naar de ambities van de kersverse lijsttrekker zegt Oude Lansink dat van een eventueel wethouderschap, mocht de verkiezingsuitslag daar aanleiding toe geven, geen sprake is. “Fractievoorzitter en lijsttrekker is de rol waar ik voor wil gaan. Dat is leuk om te doen en daar ligt mijn ambitie om iets goeds te doen voor Borne, Hertme en Zenderen.”

 

De Algemene ledenvergadering was meteen de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Vanaf volgende week gaan we verder invulling geven aan de campagne. Daar hoort ook bij om op tijd duidelijk te maken wie het gezicht van het CDA Borne is. Maar ik realiseer me dat je het met een team doet. Samen gaan we er voor.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024