Genieten bij harmonicaorkest Mix
14-10-2017
RODE KRUISMIDDAG VOOR OUDEREN VAN BORNE IN DIJKHUIS

Genieten bij harmonicaorkest Mix

Voor de tweede keer dit jaar organiseert het Rode Kruis afdeling Borne een gezellige middag voor de ouderen van Borne en Bornerbroek. Een vol Atrium geniet met volle teugen.

 

Ongeveer 170 mensen zijn vanmiddag aanwezig en de vrijwilligers van het Rode Kruis zorgen voor het hapje en het drankje. Het Harmonicaorkest Mix uit Albergen/Zenderen speelt bekende liedjes uit het Hollandse en Duitse repertoire. Ook wordt tussendoor de muziek afgewisseld met een verhaal of een gedicht in het Twents.

 

Aanwezigen vertellen

Twee dames (geen namen , foto rechts) genieten volop: “ Mooie, rustige muziek en oude liedjes. Niet van dat drukke. Harmonica’s zijn rustiger dan accordeons. We vinden het ook erg plezierig dat ze tussendoor een verhaaltje vertellen in het Twents. We zijn geboren en getogen Boornsen. Wij houden ook erg van lichte muziek.”

 

Beide dames wonen nog zelfstandig, een zelfs in het ouderlijke huis. “Maar dat is wel helemaal aangepast.” Het Dijkhuis vinden ze wel mooi, maar ze hoeven er nog niet te wonen: ”Pas als we het echt zelf niet meer kunnen.”

 

Een van de dames komt iedere week naar de handwerkclub in Het Dijkhuis: “Het is er heel erg gezellig. Vijftien tot twintig dames zijn er dan. Ik heb pas nog een stola gemaakt en een grote sjaal.”

 

Mevrouw Annelies Wennink

“Al 25 jaar ben ik vrijwilliger bij het Rode Kruis en ook zit ik in het bestuur. Mijn werk zit voornamelijk in de EHBO en de evenementen hulpverlening. Vandaag ben ik hier om te helpen. Het Rode Kruis maakt een omslag, ze werken meer naar de zelfredzaamheid van de mensen en richten zich meer alleen op EHBO en evenementenhulpverlening. Middagen als deze organiseren wordt steeds minder, hoewel we het beslist nog wel een tijd zullen doen. Erg jammer dat het sociale gebeuren op de achtergrond raakt maar dat wordt vanuit Den Haag bepaald.”

 

Miriam Oude Wolbers-van Uhm geeft aan dat middagen als deze ook bedoeld zijn voor alle ouderen uit Borne. Als zij zelf niet zelfstandig kunnen komen, willen hun kinderen of andere mantelzorgers hen misschien wel brengen. Ook vrijwilligers van het Rode Kruis kunnen waarschijnlijk helpen.

 

In de pauze wordt een collecte voor het Rode Kruis gehouden. Ook deze organisatie heeft geld nodig. Op tafels liggen knuffels en andere handwerkproducten die door vrijwilligers zijn gemaakt. De verkoop loopt goed deze keer. De materialen voor het handwerk wordt door het Rode Kruis vergoed.

 

De vrijwilligers van het Rode Kruis kunnen terugkijken op een geslaagde middag. (AM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024