Vliegfeest bij De Hondeborg
15-10-2017
350 PLUS-KLANTEN GENIETEN VAN EEN ZOMERSE HELIKOPTERVLUCHT

Vliegfeest bij De Hondeborg

Toen de eerste helikopter rond 11.00 uur opsteeg vanaf het weiland pal naast Erve Hondeborg aan de Bornebroeksestaat, zette hij direct al koers richting Almelo. Dat was eigenlijk niet de bedoeling. Jolande Wirtz, een van de vier passagiers: “Op een gegeven moment waren we Urenco al gepasseerd. Toen heb ik de piloot er maar voorzichtig op gewezen dat we eigenlijk boven Borne zouden vliegen. Hij draaide direct om.”

 

Landelijke spaaractie

Gelukkig was er niemand die er een traantje om liet. Vanaf de allereerste vlucht zit de sfeer er goed in. Twee helikopters, waarvan een helemaal in de Plus-kleuren beplakt, vliegen af en aan om vandaag zo’n 350 passagiers zes minuten van een rondvlucht te laten genieten. In totaal staan er 75 vluchten op het programma. De actie komt voort uit een landelijke spaaractie van de Plus-supermarkten, waarbij klanten hun volle spaarkaart tegen bijbetaling van € 29,50 konden verzilveren voor een vliegticket.

 

“En dat liep storm”, aldus Hendrik Jan Huls van Plus Huls van den Nieuwboer aan de Oude Hengeloseweg. Trots loopt hij vanmorgen over het smalle pad, een praatje makend met zijn klanten en genietend van de ongedwongen sfeer. “Dit is natuurlijk mooie promotie voor onze supermarkten in Borne, maar het is vooral ook leuk. Erve Hondeborg heeft haar terrein beschikbaar gesteld en pakt zelf uit met een groot terras, waar bezoekers iets kunnen drinken en lekker kunnen rondkijken.”

 

Ondertussen zwelt de rij aankomende passagiers gestaag aan. Ze melden zich bij de mobiele incheckbalie van Helicentre Lelystad, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de vluchten vandaag. “We zitten zo goed als vol”, aldus een medewerker. “Alleen rond half drie hebben we nog enkele stoelen vrij”

 

Een laatste instructie

Ook voor Marianne Ellenbroek is het zometeen haar eerste vlucht. Ze zegt niet bang te zijn en ‘altijd al in zo’n ding hebben willen zitten’. Als haar naam wordt omgeroepen stapt ze het weiland op, waar ze samen met haar andere passagiers een laatste instructie krijgt van het grondpersoneel. Enkele minuten later zit ze en stijgt ze al op, zwaaiend naar de achterblijvers. Als ze zich na haar vlucht, hooguit tien minuten verder, weer aansluit bij haar familieleden, is het enthousiasme groot. “Super, geweldig gewoon. We konden aangeven waar we in Borne naar toe wilden. We kozen voor het centrum en de Stroom-Esch. Echt enorm mooi, zeker met dit weer. In de verte konden we Zenderen en Bornebroek zien liggen. Ik doe het zo weer over.”

 

Hendrik Jan, de supermarktman, blijft glunderen. “Nee, zelf ben ik nog niet geweest,” lacht ‘ie. Vanmiddag om vijf uur, de allerlaatste vlucht, mag ik. De bezemvlucht. En ja, ook ik vind het best een beetje spannend.” (BM)

 

Foto’s: Raymond Hofsté

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Mark — 15 okt 2017
Voorlopig doe ik mijn boodschappen niet meer bij plus.
nouwens — 18 okt 2017
vond het mooi weer eens wat anders in de lucht ,maar mensen toch als jullie er niet tegen kunnen ga aub op de hei wonen zeures ,wou dat de f16 weer hier over kwamen ,kunnen ze harder klagen
Rb — 16 okt 2017
Man man man. Wat kunnen mensen ook zeuren zeg. Als het het lawaai met de melbuul'n niet is, dan is het wel een helikopter. Ik ben het er mee eens dat het irritant is, maar hoevaak komt dit voor? Dat het toevallig zo valt met ontzettend mooi weer. Als je dat toch allemaal van te voren weet. Er zijn nu zat mensen blij gemaakt, die deze kans anders nooit zouden krijgen. Lijkt me dat er zat dingen te doen zijn met dit mooie weer ergens anders, om dit eenmalig te ontvluchten.
eric schipper — 16 okt 2017
plus is nu definitief min geworden. leve de Appie
volgende keer fluisterbootjesactie in Giethoorn svp
defensie medewerker — 16 okt 2017
niet meegevlogen, wel een topaktie.
en voor zure azijnpissers hier even een nieuwtje: vliegveld twente blijft open en onderdeel van defensie tbv JSF, dus boven krijgt nog veel meer herrie, wen er maar aan...
Jos Haarman — 16 okt 2017
Lekker hoor, uit armoede maar naar Ootmarsum gevlucht
Mark — 16 okt 2017
He Emil en andere tokkies: niemand heeft last van mij en zeker niet op zondagen. Ik begrijp wel dat schrikt als je geconfronteerd wordt met je egocentrisme, maar dat rechtvaardigt jullie houding op dit forum niet. Als je in zo'n helicopter bent gestapt, heb je er bewust voor gekozen geluidsoverlast te veroorzaken jegens de mensen die dat niet hebben gedaan. En dat zijn er nogal wat.
Emil — 15 okt 2017
Wat ontzettend veel gezeur van ontzettend veel mensen.
Echt Hollanders op en top, alleen aan je zelf denken. Hele jaar kan je van alles doen en dan is er die ene superdag en dan moet iedereen maar stilstaan bij jouw wensen. Get over it en laat anderen ook gewoon eens genieten van een orginele leuke dag. Echt weer hypocratie op en top, andere hebben ook wel eens last van jou! Niet voor niks het gezegd leven en laten leven... stel zuur pruimen.
Petra — 15 okt 2017
Super dat ze dit voor hun klanten geregelt hebben. Wij werden er echter wel een beetje gaar van nadat helicopter nummer zoveel over onze woning vloog. Het was een heerlijke dag dus we waren buiten...best lawaaiig. Maar ach.... Hopenlijk heeft iedereen genoten!
Hans — 15 okt 2017
Wat een onberdraagzaamheid! In mooi Nederlands noemen we dat azijnpissers, altijd zuur!
Prut plus — 15 okt 2017
Als ik met mijn motor bij de plus voor de deur lawaai sta maken bellen ze de politie. Waar was hier de politie?

Dit is de slechtste actie ooit van de plus. Milieu vervuiling en lawaai overlast.
Zonnetje — 15 okt 2017
Ik kan me voorstellen dat iedereen die heeft gevlogen een mooie ervaring heeft gehad. Helaas was het voor ons minder leuk. 75 vluchten over onze tuin was geen pretje. Was er na een uur echt wel klaar mee! Zoals iemand anders al noemde: afwisseling in de rondjes was wellicht beter geweest. Rekening houden met elkaar, zo moeilijk is dat toch niet???
Miriam — 15 okt 2017
Jeetje wat een zeikerds zeg zo erg was het geluid niet hoor ....
En ik baal dat ik te laat was dat het vol was had er graag in gezeten!!
Brenda — 15 okt 2017
Wat een stelletje zeurders zijn jullie. Ik heb samen met mijn zoon een geweldige ervaring gehad, wij hebben genoten. Plusmarkt bedankt voor deze mooie ervaring.
Stelletje zeikerds! — 15 okt 2017
Wat een stelletje azijnzeikers hier zeg!
Je kunt ook denken: wat een geluk hebben die mensen met dit mooie weer.
Maar nee: het is blijkbaar alleen maar ikke ikke ikke!
Gun een ander ook eens wat en ben een beetje verdraagzaam!
De wereld zal er mooier op worden.
Bertus Schuurman — 15 okt 2017
Ach mensen, rond het klokje van 17.00 keert in en boven Borne de stilte weer terug.......................
Prut plus — 15 okt 2017
Prut plus actie. Iedereen tot last zijn. De gemeente dat die hier toestemming voor geven niet normaal. Of ze zitten zelf erin. Laatste mooie zondag van het jaar naar de filistijnen. Prut plus
Harm — 15 okt 2017
Het is nu wel mooi geweest, mag dit ophouden? De hele dag herrie ......
Dictator — 15 okt 2017
Leuk hoor, maar de hele dag ? Rotherrie op de laatste mooie zondag van het jaar. Jammer. Welke idioot geeft hier nou toestemming voor ? Onbegrijpelijk !
Cindy — 15 okt 2017
Geweldige ervaring,
bedankt plusmarkt!🌞
Marjan Starreveld — 15 okt 2017
Eindelijk weer eens mooi weer zitten we de hele middag in die rot herrie.
Mark boers — 15 okt 2017
Niet normaal deze herrie. En dat nog wel op zondag.
Roche — 15 okt 2017
Voor de zeiksnorren hierboven: ga lekker in twickel wandelen en erger je er niet aan.
Een inwoner van Borne die het wel mooi vindt.
josé — 15 okt 2017
Tja
Als het een actie is van Bornse supermarkten ga je niet in Enschede vliegen toch?
T is maar 1 dag
Heb genoten

Ellen — 15 okt 2017
Lekker is dat. Heb je een zondag mooi weer om lekker in de tuin te zitten heb je de hele dag die herrie aan de kop. Wanneer houdt dit nu eindelijk op.
Geďrriteerd — 15 okt 2017
Heerlijke rustige zondag dankzij plus supermarkt. Wanneer houdt dit op
Veenstra — 15 okt 2017
Kunnen ze ook een ander rondje vliegen? Wij hebben nu al bijna 3 uur lang ronkende heli's boven het huis in de rond van de stroom-esch. Ook wij willen graag een rustige zondag met dit mooie weer!

Plus-helikoptervluchten


  Moet het vrijdagse visje weg uit Zenderen?

  Al jaren lang konden de inwoners van Zenderen op vrijdagmiddag hun visje halen bij Vishandel...
  22-02-2021

  Beleef het leukste personeelsfeest in Rijssen

  ADVERTORIAL • Partycentrum Het Schwarzwald is dé feestlocatie in Twente. Onze...
  22-02-2021

  Kappersdochters in actie voor mams

  De 22-jarige tweeling Amber en Romée Menkhorst kon het niet langer aanzien en startte een...
  21-02-2021

  Warme ondernemersboodschap op Rheineplein

  Sinds zaterdagmorgen heeft de BBO de beschikking over een mini-foodtruck, bedoeld om het...
  13-02-2021

  Piekdagen voor Eurosport

  De telefoon bij Eurosport aan de Stationsstraat staat sinds gisteren roodgloeiend. En ook de...
  09-02-2021

  Plus Wallerbosch gaat vernieuwen

  Het zat al ruim een jaar in de pen, maar op 27 februari vanaf 16.00 uur gaat het echt gebeuren:...
  05-02-2021