Dames Apollo 8 verliezen opnieuw na 2-0 voorsprong
15-10-2017
SCENARIO TEGEN DONITAS HERHAALT ZICH

Dames Apollo 8 verliezen opnieuw na 2-0 voorsprong

Het eerste damesteam van Apollo 8 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen VV Utrecht. In thuishaven De Veste kon Utrecht beginnen met serveren. “Het was een set van ups en downs. We stonden 14-9 voor maar lieten hen te dichtbij komen waardoor het aan het einde van de set nog bijzonder spannend werd. Vechten en met de koppen tegen elkaar, dat was wat er moest gebeuren. Zo gezegd, zo gedaan! We hebben de eerste set met 26-24 weten te winnen”, kijkt Esther Huls terug op de wedstrijd.

 

“De tweede set was een klein beetje een kopie van de eerste. Dat we aan elkaar gewaagd waren dat was wel duidelijk. Op momenten dat het moest gebeuren waren wij net iets slimmer. Zo hebben we deze set met 25-21 weten te winnen.”

 

Mooie voorsprong, maar…

“2-0 voor in sets, maar we weten helaas uit ervaring dat je er dan nog niet bent…Er werd afgesproken dat we volle bak voor iedere punt moesten gaan. Het scenario een week eerder bij Donitas moest ons niet weer overkomen. Na een kleine serie tegen, hebben we de hele set wat angstig gespeeld. De taken werden minder goed uitgevoerd, het lef in de aanval was verdwenen en de servicefouten liepen op. We konden geen grip meer krijgen op het zakelijke spelletje van Utrecht en verloren deze set met 20 – 25.”

 

“Oké, een set verloren maar nu moesten we er wel gaan staan. Helaas bleven we hangen in het spel van de derde set. Op het einde hadden we nog een kleine inhaalrace, maar het mocht niet baten. We verloren de vierde set met 22 – 25.

 

Zuur

“Van 2-0 voor, naar 2-2 gelijk; dit hadden we helaas al vaker meegemaakt dit seizoen. Iedereen zette elkaar op scherp in de setwissel om zo met volle overtuiging de vijfde set te spelen. Al snel keken we tegen een 5-2 achterstand aan. Met enkele wissels werd geprobeerd om het om te buigen. Tot aan 9-9 bleven we gelijk op gaan, maar daarna trokken de gasten door. We hebben nog een paar punten naar onze kant weten te trekken, maar de set verloren we helaas deze set met 12-15.”

 

“Dat was weer zuur, want opnieuw vergeten we onze 2-0 voorsprong te belonen. Voor de aankomende weken is het zaak voor ons om hard te trainen.”

 

Aankomende zaterdag spelen Dames 1 voor de beker in Mariaparochie. Om 13.00 uur spelen ze tegen Krekkers en om 15.00 uur spelen tegen Veracles.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024