Ook Oldenzaal aan de Bornse zegekar
15-10-2017
NEO BOEKT VIERDE WINST IN SUCCESSIE: 5-0

Ook Oldenzaal aan de Bornse zegekar

Op een zonovergoten ‘t Wooldrik heeft NEO ook zijn vierde wedstrijd in winst omgezet. Dat was absoluut verdiend, want al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Oldenzaal het spel niet wilde maken. De ploeg van Joost Klein Buursink zakte ver in en hoopte via snelle omschakeling tot succes te komen. Dat lukte na een paar minuten bijna. Een aanval dwars door het midden leverde een open kans voor Oscar van der Maas op. Gelukkig schoot hij de bal vrij voor Bob Peterman ruim over. Uiteindelijk werd het 5-0 voor de koploper.

 

Nadat Ron Spoler en Jochem Stam in de beginfase kansen om zeep hadden geholpen was het na twintig minuten wel raak. Aanvoerder Robin Oude Kamphuis veroverde de bal op het middenveld en na een vloeiende aanval via Jochem Stam en Mauro Lohuis belandde de bal bij Ron Spoler die vrij voor goalie Phil Gierveld koel bleef: 1-0. Het tweede deel van het eerste bedrijf was volledig voor NEO. Oldenzaal verliet de stellingen niet of nauwelijks en NEO kreeg nog een paar kansen op 2-0. Een inzet van Pascal van Berkum moest zelfs van de lijn worden gehaald en dezelfde Van Berkum scoorde op slag van rust wel, maar een uiterst dubieus vlagsignaal van de zijkant gooide roet in het eten.

 

De beste fase van Oldenzaal

Na de thee brak voor Oldenzaal de beste fase aan. Bob Peterman moest een paar keer handelend optreden, maar leek na een kwartier kansloos toen een voorzet van links door twee spelers van de gasten werd gemist. Een unieke gelegenheid op de gelijkmaker. Tussendoor had NEO ook kansen. Jochem schoot op de bovenkant van de lat en Mauro Lohuis schoot na een mooie interceptie over. De grootste kans was voor Jochem Stam. De flegmatieke spits schoot voorlangs terwijl een pass op Ron Spoler meer voor de hand had gelegen.

 

De 2-0 viel wat onverwacht. Goed storen van Pascal van Berkum leverde een rare hoge bal op waarop Ron Spoler het best anticipeerde. Bovendien behield hij het overzicht door Jochem Stam heel netjes te bedienen, zodat deze de score wist te verdubbelen. Het verzet van Oldenzaal leek gebroken, hoewel de goede invaller Dylan Rickhoff vanaf de aftrap bijna voor 2-1 zorgde. Een minuut later bekroonde Rick ten Tusscher zijn basisplaats met de 3-0 en daarmee was de wedstrijd gelopen.

 

Drie koplopers

Oldenzaal geloofde het wel en NEO kon via goals van Pascal van Berkum en Jochem Stam, na een voorzet op maat van de ingevallen Stijn Baars, werken aan het doelsaldo; 5-0 dus. Komend weekend gaat de trotse koploper op bezoek bij Barbaros in Hengelo, dat samen met Suryoye -en net als NEO- ook 12 punten heeft.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 16 okt 2017
Zo dat hebben de jonge kerels maar weer knap gedaan. ( 5-0 )
Vv Oldenzaal met 0 punten naar huis gestuurd!
As tegenstander mede koploper Barbaros ook maar 3 punten afpakken.
En daar hebben we veel vertrouwen in.
Succes kerels.

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024