Duitse Kaeser ‘op een gouden plek’
19-10-2017
WERELDWIJDE LEVERANCIER VAN COMPRESSOREN VESTIGT ZICH OP DE VELDKAMP

Duitse Kaeser ‘op een gouden plek’

Amper een week geleden opende Kaeser Compressoren haar deuren op een spiksplinternieuwe locatie aan de Morseltoven. Voor deze gelegenheid toog de Duitse algemeen directeur Thomas Kaeser vanuit Beieren naar De Veldkamp om daar, samen met Jos Tijink, de managing director en onder toeziend oog van burgemeester Rob Welten, de officiële openingshandeling te verrichten. In de Bornse vestiging van dit wereldwijd opererende familiebedrijf werken op dit moment zo’n 45 mensen.

 

‘Hier werken is een feest’

Inmiddels zijn de feestelijkheden achter de rug. Na de officiële opening op donderdag was er zaterdag nog een open huis voor zo’n 300 familieleden, vrienden, bekenden en relaties, maar nu draait de vestiging inmiddels op volle toeren. “Werken in dit pand en op deze locatie is een feest,” aldus een trotse Tijink. Vanaf 2009 zaten we al in de Generatorstraat, maar dit is zóveel malen beter… Hier hebben we de ruimte om te groeien en kijk naar de ligging; we zitten echt op een gouden plek.”

 

(op de foto rechts van links naar rechts burgemeester Rob Welten, Jos Tijink en Thomas Kaeser).

 

Het imposante bedrijfspand is gevestigd op 5.000 m2 grond, vrijwel energieneutraal opgezet en conform de Duitse ‘gründlichkeit’ gebouwd. Het betonnen karkas kreeg vervolgens een Nederlandse afwerking. Met veel gevoel voor kleur, efficiency én rekening houdend met de huidige arbo-eisen ontstond zo een ultramoderne werkplek voor de medewerkers. Tijink: “Hier hebben we ook de beschikking over een goed geëquipeerde werkplaats waar we tevens dieselmotoren kunnen testen, een eigen laaddock, een speciale schoonmaakruimte voor de compressoren én trainingsfaciliteiten inclusief diverse demo-opstellingen, zowel voor de eigen mensen alsook voor onze afnemers.”

 

Koploper in technische innovatie

Kaeser Compressoren is een Duits familiebedrijf en gevestigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd werken er zo’n 5.500 medewerkers aan het ontwikkelen, produceren en vermarkten van compressoren en complete persluchtstations en aan het verlenen van services daaraan. “Eigenlijk is het een heel degelijk en traditioneel familiebedrijf, maar tegelijkertijd zijn we koploper in technische innovatie. We maken gebruik van de meest moderne technieken en apparatuur, echt state-of-the-art, en leveren vooral duurzame oplossingen. De beste oplossingen,” klinkt Tijink zelfverzekerd.

 

“Dáár ligt onze kracht en dáárvoor komen onze afnemers -en dat kunnen allerlei productieondernemingen in evenzovele branches zijn- naar Kaeser. Luisteren naar de klant, analyseren en meten vormen voor ons de vertrekpunten om de beste en meest efficiënte oplossing te kunnen aandragen.”

 

Dat onderscheidende karakter heeft de organisatie geen windeieren gelegd. “Onze expansie heeft vooral in de afgelopen 25 jaar plaatsgevonden. En ondanks dat we in een sterk concurrerende markt opereren, hebben we amper last gehad van de net achter ons liggende economische malaise. Ook onze toekomst ziet er goed uit,” aldus de Bornse voorman. “De behoefte aan compressoren -en dan met name in de duurzame hoek- zal onverminderd groot blijven. Met de expertise die wij in huis hebben, kunnen we die vraag aan en blijven we met de door ons bedachte slimme oplossingen de koploper in energiebesparing.”

 

Aanzuigende werking

Ellen Bijsterbosch, manager Bedrijven van de gemeente Borne, is uitermate verguld met de vestiging van het bedrijf op De Veldkamp. “Ja, hier ben ik echt heel blij mee”, zegt ze. “Kaeser is een naam met internationale uitstraling. Ze zijn daar heel duurzaam bezig en dat past naadloos in wat we op De Veldkamp willen realiseren. Ik hoop en verwacht dat er een aanzuigende werking vanuit gaat.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Krijgt Zenderen volgend jaar een heilige?

Op 3 november 1985 werd hij al door paus Johannes Paulus II zalig verklaard. Titus Brandsma, de...
29-11-2020

Nieuwe pastoor: ‘Ik ben wie ik ben…’

Vrijdagavond zal Jurgen Jansen tijdens een plechtige viering in de St. Stephanuskerk door...
27-11-2020

Molenkamp ondernemers bruisend onderweg

Het was een tijdje stil rond het bedrijventerrein Molenkamp. Maar schijn bedriegt, dat blijkt...
24-11-2020

Beekparkschool wordt uitgebreid

Er is op dit moment een tekort aan klaslokalen in de Bornsche Maten en de verwachting is dat dit...
18-11-2020

Fleurig huisbezoek aan 51 jubilarissen

Vandaag is het toch nog een beetje feest voor maar liefst 51 jubilarissen van Het Dijkhuis....
18-11-2020

Gullimex verduurzaamt kantoordak

Het was vorig jaar zomer toen Gullimex bij pandeigenaar Wim Geul van Gully Vastgoed aanklopte om...
15-11-2020