Duitse Kaeser ‘op een gouden plek’
19-10-2017
WERELDWIJDE LEVERANCIER VAN COMPRESSOREN VESTIGT ZICH OP DE VELDKAMP

Duitse Kaeser ‘op een gouden plek’

Amper een week geleden opende Kaeser Compressoren haar deuren op een spiksplinternieuwe locatie aan de Morseltoven. Voor deze gelegenheid toog de Duitse algemeen directeur Thomas Kaeser vanuit Beieren naar De Veldkamp om daar, samen met Jos Tijink, de managing director en onder toeziend oog van burgemeester Rob Welten, de officiële openingshandeling te verrichten. In de Bornse vestiging van dit wereldwijd opererende familiebedrijf werken op dit moment zo’n 45 mensen.

 

‘Hier werken is een feest’

Inmiddels zijn de feestelijkheden achter de rug. Na de officiële opening op donderdag was er zaterdag nog een open huis voor zo’n 300 familieleden, vrienden, bekenden en relaties, maar nu draait de vestiging inmiddels op volle toeren. “Werken in dit pand en op deze locatie is een feest,” aldus een trotse Tijink. Vanaf 2009 zaten we al in de Generatorstraat, maar dit is zóveel malen beter… Hier hebben we de ruimte om te groeien en kijk naar de ligging; we zitten echt op een gouden plek.”

 

(op de foto rechts van links naar rechts burgemeester Rob Welten, Jos Tijink en Thomas Kaeser).

 

Het imposante bedrijfspand is gevestigd op 5.000 m2 grond, vrijwel energieneutraal opgezet en conform de Duitse ‘gründlichkeit’ gebouwd. Het betonnen karkas kreeg vervolgens een Nederlandse afwerking. Met veel gevoel voor kleur, efficiency én rekening houdend met de huidige arbo-eisen ontstond zo een ultramoderne werkplek voor de medewerkers. Tijink: “Hier hebben we ook de beschikking over een goed geëquipeerde werkplaats waar we tevens dieselmotoren kunnen testen, een eigen laaddock, een speciale schoonmaakruimte voor de compressoren én trainingsfaciliteiten inclusief diverse demo-opstellingen, zowel voor de eigen mensen alsook voor onze afnemers.”

 

Koploper in technische innovatie

Kaeser Compressoren is een Duits familiebedrijf en gevestigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd werken er zo’n 5.500 medewerkers aan het ontwikkelen, produceren en vermarkten van compressoren en complete persluchtstations en aan het verlenen van services daaraan. “Eigenlijk is het een heel degelijk en traditioneel familiebedrijf, maar tegelijkertijd zijn we koploper in technische innovatie. We maken gebruik van de meest moderne technieken en apparatuur, echt state-of-the-art, en leveren vooral duurzame oplossingen. De beste oplossingen,” klinkt Tijink zelfverzekerd.

 

“Dáár ligt onze kracht en dáárvoor komen onze afnemers -en dat kunnen allerlei productieondernemingen in evenzovele branches zijn- naar Kaeser. Luisteren naar de klant, analyseren en meten vormen voor ons de vertrekpunten om de beste en meest efficiënte oplossing te kunnen aandragen.”

 

Dat onderscheidende karakter heeft de organisatie geen windeieren gelegd. “Onze expansie heeft vooral in de afgelopen 25 jaar plaatsgevonden. En ondanks dat we in een sterk concurrerende markt opereren, hebben we amper last gehad van de net achter ons liggende economische malaise. Ook onze toekomst ziet er goed uit,” aldus de Bornse voorman. “De behoefte aan compressoren -en dan met name in de duurzame hoek- zal onverminderd groot blijven. Met de expertise die wij in huis hebben, kunnen we die vraag aan en blijven we met de door ons bedachte slimme oplossingen de koploper in energiebesparing.”

 

Aanzuigende werking

Ellen Bijsterbosch, manager Bedrijven van de gemeente Borne, is uitermate verguld met de vestiging van het bedrijf op De Veldkamp. “Ja, hier ben ik echt heel blij mee”, zegt ze. “Kaeser is een naam met internationale uitstraling. Ze zijn daar heel duurzaam bezig en dat past naadloos in wat we op De Veldkamp willen realiseren. Ik hoop en verwacht dat er een aanzuigende werking vanuit gaat.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023