BVV Borne gelijk tegen koploper
23-10-2017
IJZERSTERKE PARTIJ VAN DE GEELZWARTEN TEGEN SPORTLUST GLANERBRUG

BVV Borne gelijk tegen koploper

BVV Borne heeft op het eigen sportpark gelijkgespeeld tegen Sportlust Glanerbrug, de koploper in de vierde klasse A. In een gelijk opgaande wedstrijd opende Pieterson voor de thuisploeg in de 68ste minuut de score, maar het zag de gasten tien minuten later alweer langszij komen en de 1-1 maken. Dit zou tevens de eindstand betekenen. Een keurige prestatie dus tegen een ploeg met een aantal uiterst ervaren spelers die ook op een niveau hoger niet zouden misstaan.

 

De thuisploeg opende fel en de gasten probeerden zich er met snelle combinaties en veel beweging onderuit te voetballen. Na 15 minuten waren het de Bornenaren die de duels op het middenveld wonnen, via de zijkanten een aantal keren gevaarlijk doorkwamen en dan de voorzetten onderschept zagen worden. Over rechts was Toebes zijn directe tegenstander eenmaal te snel af en bleek de ingezette sliding net voldoende om een vrije doorgang te voorkomen.

 

Tot de 30ste minuut was het duel volledig in evenwicht. Borne zette continue druk op de bal en speelde compact genoeg om geen ruimtes weg te geven. In de 34ste minuut waren het echter de gasten die gevaarlijk voor het Bornse doel verschenen. Een afgemeten voorzet werd door Temelkov met het hoofd teruggelegd, maar Borne doelman Post wist de bal nog net weg te stompen voordat de inlopende spits de bal kon binnentikken. In de 45ste minuut verscheen Holtman alleen voor het Borne doel, maar zijn schot ging voorlangs. Beide ploegen gingen de rust in met 0-0.

 

IJzersterke fase

Ook in het tweede bedrijf startte de thuisploeg uitstekend. Tot aan de 70ste minuut volgde er zelfs een ijzersterke fase. De bal ging snel rond en de geelzwarten hadden de jacht geopend op een treffer. De goed spelende Assink veroverde veel ballen op het middenveld en zorgde er zo voor dat de gasten niet aan een aanval toe kwamen. In de achterste lijn was het de zeer sterk spelende Huitink die de zaak goed voor elkaar had en Temelkov uitschakelde.

 

In de 68ste minuut dan toch de beloning voor de thuisploeg. Na goed doorzetten van Hofman kwam Pieterson op de rand van het strafschopgebied in balbezit. Hij versnelde direct en verschafte zich zodoende genoeg tijd en ruimte om de bal langs de uitlopende doelman te schieten: 1-0. Twee minuten later mocht de moegestreden Hofman gaan douchen en nam Rowan Dobbe zijn plaats in de spits over. De snelheid van Dobbe kon bij een counter weleens de doorslag geven, was de gedachte.

 

Dat pakte in de 74ste minuut bijna goed uit, maar Dobbe werd teveel naar de buitenkant gedreven. Sportlust Glanerbrug zette nog eenmaal aan en liet zien over veel kwaliteit en veerkracht te beschikken. In de 77ste minuut werd de bal hoog voor het Bornse doel gebracht en de bal belandde bij de tweede paal waar Holtman klaarstond om van dichtbij de 1-1 aan te tekenen. In de 83ste minuut mocht ook Assink gaan rusten en kwam jeugdspeler Mart Snippers in het veld. Bijna was de jonge voetballer man of the match geworden, maar zijn kopbal belandde, na een mooi aangesneden voorzet van Toebes, in het zijnet.

 

Een eindstand van 1-1 dus. Zondag speelt BVV Borne opnieuw thuis en dan is Sportlust Vroomshoop de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024