‘Dít is ons tweede kindje…’
RIANNE EN ROSELIE VAN CONCEPTSTORE VILLA 8, GENOMINEERD VOOR DE STARTERSPRIJS 2017:

‘Dít is ons tweede kindje…’

Afgelopen vrijdag werden de genomineerden bekendgemaakt voor de Startersprijs Midden Twente 2017. Vijf jonge bedrijven uit de regio staan op de shortlist om op 13 november aanstaande de prestigieuze prijs en drieduizend euro in ontvangst te nemen. Twee van hen komen uit Borne. Alle reden dus om bij beide eens een kijkje in de keuken te nemen. Gisteren las u op deze plek over de ambities van Zeut chocola van Linda Baas; vandaag praten we met Rianne Oude Engberink en Roselie Rekveldt van Conceptstore Villa 8 aan de Bakkerssteeg.

 

Sprong in het diepe

Over precies een week vieren ze hun eenjarig bestaan. Op 1 november aanstaande is het namelijk exact een jaar geleden dat ze met snel kloppende harten en voor de allereerste keer de deur openden van hun nieuwe winkel in woonaccessoires, kaarten, stationary en nog veel meer aan de Bakkerssteeg in Borne. Een sprong in het diepe, maar eigenlijk ook weer niet. “We kennen elkaar door en door, hebben al een hele tijd -eerst in de horeca en later via een gezamenlijke webshop- met elkaar samengewerkt en stonden eerder in 2016 al op de drempel van een nieuwe winkel,” aldus Rianne.

 

Ze deden namelijk mee aan de wedstrijd Win je winkel in Hengelo, waar ze bijna moeiteloos de finale haalden. Bij winst zouden ze een halfjaar lang gratis gebruik kunnen maken van een leegstand pand en op hulp en begeleiding kunnen rekenen tijdens de opstartfase. “Uiteindelijk hebben we ons teruggetrokken. Hoewel we er heel veel van hebben geleerd en uitstekend met elkaar hebben gewerkt", vult Roselie aan. “We liepen vooral tegen de hoge huren aan ná dat eerste halfjaar. Daarom zijn we afgehaakt.” Op datzelfde moment kwam het pand aan de Bakkerssteeg in beeld. “Midden in het centrum en voor minder huurpenningen dan die we na dat eerste halfjaar in Hengelo kwijt zouden zijn. Toen was de keus snel gemaakt”, zegt ze.

 

Shop-in-shop formule

Conceptstore Villa 8 is opgezet volgens de shop-in-shop formule. Zo’n 60 kleine ondernemers, voor het merendeel met een eigen webwinkel, brengen hun producten in omdat ze eigenlijk allemaal op zoek zijn naar fysieke winkelruimte. “Zeker in de productlijn waar wij ons strikt aan houden: een beetje Scandinavisch, body and beauty, zwart/wit en met een landelijk sausje.”

 

Het bleek allemaal al heel snel een schot in de roos. “Op dit moment hebben we een wachtlijst van ondernemers die hun producten graag binnen onze Conceptstore willen aanbieden, onze klanten komen inmiddels niet alleen uit Borne en omgeving maar uit alle delen van het land en bovendien heeft het centrum van Borne een geweldig ondernemersklimaat. Vanaf het eerste moment voelde het hier goed, de gunfactor is hoog en ondernemen is er betaalbaar.”

 

Een tweede vestiging

Rianne (32) en de zeven jaar jongere Roselie kijken dan ook terug op een geweldig jaar. “Het is de vervulling van een hele mooie droom. We voelen elkaar blindelings aan, hoeven geen echte taakverdeling te maken en knokken er allebei even hard voor. Bovendien hebben we thuis allebei een kindje van drie en zien we onze winkel als ons beider tweede kindje. We zijn er zuinig op, koesteren het en werken samen zorgvuldig aan de groei ervan.” Stilletjes hopen ze op termijn nog een tweede vestiging in Twente te openen, maar echte haast ermee hebben ze nog niet.

 

“Eerst maar eens van dit moment genieten”, roept Rianne, “want ook hier zijn we nog lang niet klaar. Het winnen van de Startersprijs zou een hele mooie kroon op ons eerste jaar vormen. De euro’s die verbonden zijn aan de prijs willen we graag gebruiken voor het vernieuwen van ons interieur. We zoeken nog naar fraaie, stijlvolle kasten waarin de producten nóg beter tot hun recht komen en ook aan de verlichting kan nog wel het nodige veranderen.” Daaraan denkend voelt Roselie al wel ‘een lichtelijk gezonde spanning’, zoals ze het zelf omschrijft. “Maar ook zonder die prijs zijn we gelukkig hoor. We hebben immers al gewonnen. Voor ons beiden is deze winkel al de absolute hoofdprijs.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Hans de Boer stopt en wil genieten

In 1990 opende Rijssenaar Hans de Boer zijn herenmodewinkel aan de Bakkerssteeg. “Het...
19-09-2019

Okay Fashion & Jeans opent in Borne

ADVERTORIAL • Borne is binnenkort een kledingwinkel voor mannen en vrouwen rijker! Okay...
17-09-2019

Magnifique tijdelijk terug in Borne

Tja, het kan raar lopen”, zegt Mieke Hofstede als ze donderdagmiddag net haar eerste klant...
23-08-2019

RW4you heeft de deuren open

Aan de Nijstad heeft Wendy Schlatkamp de deuren geopend van haar RW4you, een winkel in trendy...
21-08-2019

Bliss opent na de Melbuul’ndagen

Na anderhalve maand keihard werken is het bijna zover: volgende week woensdag opent het nieuwe...
21-08-2019

Jonge ondernemer op de markt

Met zijn 18 jaar zou hij wel eens de jongste markthandelaar in Twente kunnen zijn. “Ik...
21-08-2019