De Bornse Noabers werken aan rentree
25-10-2017
VOORTAAN MET ‘VEURJOARSVESITE’ IN MAART EN OM DE TWEE JAAR

De Bornse Noabers werken aan rentree

De Bornse Noabers keren terug op het theaterpodium. Na een onderbreking van ruim een jaar verzorgt het gezelschap drie voorstellingen in het Kulturhus. Dat gebeurt echter niet meer rond Kerst en Oud en Nieuw, maar pas in maart. Om die reden zal het thema worden gewijzigd. Na 35 keer ‘Niejjoarsvesite’ verandert het in ‘Veurjoarsvesite’. Ook besloot de revuegroep voortaan nog maar één per twee jaar met een nieuw programma op de planken te verschijnen.

Vorig jaar moesten de geplande voorstellingen in het Kulturhus worden afgeblazen, omdat dragende kracht Gerrit Rensink (rechts) voor de tweede keer in enkele jaren wegens ziekte moest afhaken.

“Bovendien zijn in de loop der jaren nogal wat mensen uit de begintijd van de Bornse Noabers ontvallen”, zegt woordvoerder Freek Lindenhovius (foto hieronder). “Ondertussen is ook nog eens steunpilaar Harry Baartman ermee gestopt, een behoorlijker aderlating. Maar je kijkt elkaar wel eens aan en in de groep leefde toch wel de gedachte dat we op een of andere manier moesten doorgaan.”
Omdat diverse spelers en speelsters aangaven dat ze de data rond de feestdagen wel bezwaarlijk en stressvol vonden, werd besloten de optredens te verschuiven naar maart.

De Bornse Noabers zijn op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart vanaf 19.30 uur en op zondag 11 maart tijdens de matinee vanaf uur te zien in het Kulturhus. Jet Ensink zal er over enkele maanden door omstandigheden niet bij zijn. Daar staat tegenover dat Monique van den Berg voor vers bloed in de groep zorgt.

Het ‘komische gezelschap met weinig officieel gedoe’ telt momenteel circa 25 leden, van wie er vijftien voor de acts en zang op het podium zorgen. Hans Ellenbroek en Gerrit Rensink nemen het voortouw bij de regie van het komende programma.

Kaarten voor de voorstellingen in maart 2018 kunnen worden gereserveerd bij het Kulturhus. Ze kosten 12,50 euro per stuk, inclusief koffie met een versnapering en een snack tijdens de pauze. (WP)




 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024